A csend ereje egy hangos munkahelyen

Honnan tudod, hogy egy introvertált kedvel téged? A te cipődet bámulja, nem a sajátját.

Mi van akkor, ha a legjobb ötletek nem a legharsányabb kollégák fejében születnek meg, így pedig soha nem lesz belőlük semmi?

introverted-employees

A mai zajos világunkban nehéz elhinni, hogy az égvilágon semmilyen összefüggés nincs aközött, hogy milyen beszélőkéje van valakinek, és hogy milyen ötletei. Meggyőzési stratégiákkal, érveléstechikával és prezentációs szkillekkel vértezzük fel magunkat, miközben hallgatólagosan elfogadjuk, hogy a csendes, reflektorfényt kerülő kollégák legjobb esetben is maximum „megbízható háttérként” lehetnek értékes részei a csapatnak.

Tudományos kutatások szerint az emberek mintegy harminc százaléka eredendően introvertált. Az oktatási rendszer és később az üzleti élet azonban olyan mértékben preferálja a hangos, extrovertált viselkedést, hogy ezek az emberek megpróbálják kiölni magukból, de legalábbis elrejteni és letagadni maguk és a világ előtt az eredeti személyiségjegyeiket. És amikor ez nem sikerül – mert teljesen soha nem sikerülhet – egyszerűen csak nem értik, mi az a furcsa, kellemetlen érzés a gyomrukban, ami sehogy sem akar elmúlni.

Pedig a megfelelő környezetben az introvertált kollégák kivirulnak, és olyan erőt, dinamikát adnak egy csapat teljesítményéhez, amit hiába várnánk annak extrovertált tagjaitól.

Az egynapos workshop során számba vesszük az introvertált személyiség alapjegyeit, áttekintjük, mik azok a rutinszerű működések, amik miatt az introvertált kollégák észrevétlenül és szükségszerűen háttérbe szorulnak, végül megnézzük, hogyan lehet ezeken a struktúrákon – mindenki javára – változtatni.

Aki dolgozott már fejlesztőkkel, IT-szakemberekkel vagy általában informatikusokkal, tudja, hogy a csapatmunka egészen más értelmet nyer ebben a környezetben, mint egy szobányi marketinges vagy értékesítő között. A tréning így külön figyelmet fordít azokra a főnökökre, akik önmaguk ugyan nem introvertáltak, de a csapatukban a „csendes kisebbség” is képviselteti magát.

Aki ebben a világba elkalauzol minket:

Mákos Nándor ACC

executive coach és tréner

 

Workshop díja : 60.000 Ft +ÁFA /fő , (mely tartalmazza az ebédet és a kávészünetekben történő ellátást )

Workshop időpontja : 2017. június 1. 9.00-16.00

Helyszín: Business Coach Kft. Iroda, Budapest, VI. ker. Városligeti fasor 32. I. emelet (5 kapucsengő)

A csend workshop jelentkezés

v

 

Bővebb információ: nandor.makos@businesscoach.hu email címen