Mentor Oscar

„Aki új tájakat akar felfedezni, át kell vészelnie, hogy nagyon sokáig nem lát biztonságos partot.” Sokat gondoltam erre az idézetre. Ez tartotta bennem a lelket, mondogattam magamnak, hogy ez egy utazás, ami nagyon sok szép dolgot rejteget magában de nem könnyű, amin nem kell csodálkozni..

Nagy István írása (MentorOscar különdíjas 2018.)

Kedves Laura, Kedves Csoporttársaim! Kedves Oktatóim!

Pontosan 1 éve annak, hogy tele várakozással beléptem a Business coach kapuján és személyesen megismerkedhettem veletek. Akkor még nem is gondoltam, milyen utazáson fogok hamarosan részt venni. Oktatási napjainkon minden egyes alkalommal inspirálódtam általatok és gyakorlataink során egyre inkább kikristályosodott, mi is állhat munkahelyi motiváció vesztésem hátterében.

Nem találtam önmagam és hibáztam, ami nem volt jellemző rám…..Egyik gyakorlat után világossá vált: Burn out!

Segítségetekkel sok-sok gyakorlat után, felismertem, hogy lépni kell és megtettem egy nagyon könnyűnek tűnő, de annál fájdalmasabb lépést.

Hátat fordítottam csapatomnak 16 év munka gyümölcsének és új út keresésbe fogtam. Laura egyik könyvében olvastam, hogy „Aki új tájakat akar felfedezni, át kell vészelnie, hogy nagyon sokáig nem lát biztonságos partot.” Sokat gondoltam erre az idézetre. Ez tartotta bennem a lelket, mondogattam magamnak, hogy ez egy utazás, ami nagyon sok szép dolgot rejteget magában de nem könnyű, amin nem kell csodálkozni..

Utam során új projektekbe kezdtem, amiből néhány sikeres lett. Ezen apró örömök segítettek a napi kudarcokon túllendülni, amiből szintén volt bőven.

Olyan voltam, mint egy kis dalos kismadár, aki kalitkájából szeretett volna kirepülni megismerni a világot és szabadon szállni. Felmondásommal kinyílt a kalitka. Jaj, de mit kezdjek a hirtelen jött szabadsággal? –gondolhatja eme kis madár. És gyorsan rá kellett jönni, hogy a kalitkán kívül farkas törvények uralkodnak, tele ragadozókkal.

Vissza a kalitkába? Sokan ezt választják vagy megerősödéssel felvenni a kesztyűt és ragadozóvá válni? Túlélés! Talán ez a legjobb szó. Hirtelen csak ez lehet az egyetlen, ami a legfontosabb. Valami kapaszkodót találni, ami erőt ad és megerősít!

Nekem a barátok, a család és a Mentor Oscar pályázat volt az. Talán előbbi kettő könnyen érthető, utóbbi viszont kevésbé….

A Mentor Oscar pályázat írásához ajánlásokat kell gyűjteni. Nem is gondoltam, hogy ezek az ajánlások fogják megadni azt az erőt, ami visszaadja sőt megsokszorozza az ember önbizalmát és helyére teszi az önértékelését. Talán ma még ilyen coach eszköz nincs – illetve van hasonló,- de mindenkit biztatok egy ilyen pályázat elkészítésére.

Az ajánlások érkeztek, ami nagyon erős szelet fújt a vitorlámba az új sziget felfedezése céljából!

Projektekbe kezdtem, aminek eredménye azt hiszem magáért beszél:

  • MentorOscar különdíj
  • ABB Installációs Készülékek Kft. minőségirányítási igazgatói pozíciójának elnyerése
  • MontOlympe nature kozmetikai termékcsalád kizárólagos forgalmazási joga-feleségem vállalkozásába segítettem
  • Traineri és coach kihívások, megbízások

És egy boldog kiegyensúlyozott családi élet, ahol újra önmagam vagyok tele energiával.

Ha tetszett rövid történetem, támogass az utamon.

Egy like-ot könnyedén tehetsz, ami valóban hozzám kapcsolódik.

https://www.facebook.com/pg/montolympehu/

Nagy István

Budapest, 2019. április 27.