NEMZETKÖZI AKKREDITÁCIÓ FELKÉSZÍTŐ JELENTKEZÉS
Gyémántcsiszolda gyakorlóműhely
“Örömmel jelentjük, hogy az ICF a egy új, az eddigieknél sokkal egyszerűbb megoldást kínál minősítésük bizonyítására minden ACC, PCC és MCC minősítésű coachnak.

Az ún. digitális minősítési jelvényt (digital badge) a Credly’s Acclaim platform biztosítja számunkra.

Április 27-től kezdődően minden, aktív minősítéssel rendelkező tagunk e-mailt kap az admin@youracclaim.com címről a digitális jelvényéről. Érdemes már most hozzáadnod a címlistádhoz a fenti e-mail címet, hogy biztosan megkapd a jelvényedet.” ICF-Hungary

Teljes cikk

NEMZETKÖZI AKKREDITÁCIÓ ACC ÉS PCC ELŐKÉSZÍTŐ

Felkészítő Program az International Coach Federation (ICF)
nemzetközi akkreditáció ACC és PCC szintjének megszerzéséhez

Miért legyen nemzetközi akkreditációm?

Magyarországon is egyre nő azoknak a multinacionális nagyvállalatoknak a száma, amelyek csak nemzetközi akkreditációval rendelkező coachot alkalmaznak, alkalmazhatnak vezetőik fejlesztésére, támogatására.

A nemzetközi akkreditáció garancia arra, hogy az azzal rendelkező coach megfelelően képzett és tapasztalt, elkötelezett a magas színvonalú és etikus szakmai munkavégzés, valamint ügyfelei iránt.

A nemzetközi akkreditáció megléte biztosítja az ügyfeleknek, hogy kockázat nélkül választhassanak coachot.

Mit jelent az ICF akkreditáció és mi az ACC és PCC szint?

Az ICF, azaz a Nemzetközi Coach Szövetség a világ legnagyobb, coachokat tömörítő, szakmai szervezete. Mint ilyen, jelenleg az ICF akkreditációs rendszere a világon a legismertebb és legelismertebb, coachokat minősítő rendszere.

Az ICF akkreditációs rendszere jelenleg háromszintű, a coach szakmai tudásától és tapasztalatától függően:

 • ACC (Associate Certified Coach)
 • PCC (Professional Certified Coach)
 •  MCC (Master Certified Coach)

szinten szerezhető meg a nemzetközi minősítés.

Kiből lehet ACC szintű akkreditált coach?

Az ICF az akkreditáció megszerzését több feltétel együttes meglétéhez köti. Az akkreditációs folyamat során a coachok tanúbizonyságot tesznek szakmai képzettségükről, tapasztalatukról, valamint arról, hogy ismerik és alkalmazzák ICF kompetenciákat és etikai elveket.

1.  Jelentkezési feltételek:

●  60 óra coach-specifikus képzés (ennek megfelel többek között a 60 órás DIADAL coach képzés, BCA, BKF coachképzés, KPMG Executive Coach és Mentor Akadémia, a Samling Coach Képzés)

●  min. 100 óra, melyből 75 óra fizetett, legalább 8 ügyféllel szerzett coaching tapasztalat, melyet legkésőbb a vizsgára jelentkezés időpontjáig kell megszerezni (ez nem feltétele a felkészítő program elvégzésének)

●  10 óra mentor-coaching ICF akkreditációval rendelkező coach vezetésével min. 3 hónapra elosztva

2.  Vizsga:

 • A vizsga egyrészt egy valós ügyféllel (vele egyetértésben) rögzített valós coaching ülés felvétele, mely min. 20 max. 60 perces. A hangfelvételt többek között magyar vagy angol nyelven is el lehet küldeni.
 • A felvétel értékelési szempontjai az ICF Coaching Kompetenciák leírásában, valamint az ICF Etikai Kódexében foglaltak.
 • A vizsgafelvétel a felkészítő program befejezésétől számított egy éven belül bármikor elküldhető.
 • A vizsga második része egy online, feleletválasztós, kb. 155 kérdésből álló teszt kitöltése. Az ICF a vizsgára jelentkezés befogadása után küldi a 60 napig elérhető tesztet. A megnyitás után a kitöltésre 3 óra áll rendelkezésre. A teszt az ICF coaching definícióinak, a coach kompetenciáknak és az etikai kódexnek a tárgyszerű tudását hivatott felmérni.

Kiből lehet PCC szintű akkreditált coach?

A PCC szintű akkreditáció esetén a jelentkezési feltételek:

 • 125 óra coach-specifikus képzés (ennek megfelel többek között a BCA, BKF coachképzés, KPMG Executive Coach és Mentor Akadémia, a Samling Coach Képzés)
 • min. 750 óra, melyből 675 óra fizetett, legalább 25 ügyféllel szerzett coaching tapasztalat, melyet legkésőbb a vizsgára jelentkezés időpontjáig kell megszerezni (ez nem feltétele a felkészítő program elvégzésének)
 • 10 óra mentor-coaching ICF akkreditációval rendelkező coach vezetésével min. 3 hónapra elosztva

PCC szinten 1 helyett 2 hangfelvételt kell beadni. Ezen kívül, a feleletválasztós tesztet a PCC szintre való jelentkezés során is ki kell tölteni, kivéve, ha a jelentkező ezt már az ACC szint elérésekor megtette.

Miből áll a kétrészes felkészítő program?

A felkészítő program legfeljebb 10 fős kiscsoportban zajlik és két, különálló részből áll:

Első rész: csoportos mentor-coaching:

A 7 órás csoportos mentor coaching során a részvevők a következő témák elmélyült tudásával lesznek gazdagabbak:

 • a sikeres akkreditációhoz szükséges, részletes gyakorlati tudnivalók, tapasztalat-átadás
 • az ICF Etikai Kódexe
 • az ICF által elvárt 11 alapvető coaching kompetencia

A nap folyamán lehetőség lesz a legfontosabb kompetenciákat több, kiscsoportos akvárium-coachingban gyakorolni, amely során a vezetőcoachok részéről értékelő visszajelzést kapnak a résztvevők.

Mit vihet magával a felkészítő programról a résztvevő?

 • ICF coaching kompetenciák
 • ICF Etikai kódex
 • beadásra/feltöltésre kész angol nyelvű tanrend a fent említett coachképzésekről

Második rész: egyéni mentor-coaching:

Az egyéni mentor-coaching elsősorban a vizsgára való, testreszabott felkészítést szolgálja.

A csoportos mentor-coaching befejezése után minden résztvevő kiválasztja saját mentor-coachát, akivel kizárólagosan dolgozik az egyéni felkészítő coaching folyamán.

A felkészítőt követő hónapok folyamán 3×1 óra telefonos vagy Skype-on keresztüli coaching ülésre kerül sor. Az ülések során a résztvevő és a  mentor coach közösen meghallgatja a rögzített felvételt (esetleg közösen vesznek részt a felvételen), majd a mentor-coach visszajelzést ad a résztvevő szakmai teljesítményéről.

Tekintettel arra, hogy a szóbeli vizsga nyelve választható, a programban résztvevőknek is lehetőségük nyílik, hogy döntsenek arról, milyen nyelven szeretnék igénybe venni az egyéni mentor-coachingot (angolul vagy magyarul).

Mivel támogatjuk a résztvevőket?

Mentor-coachként a vizsgára készülő coachnak segítünk kitölteni és feltölteni adatait, ha szükséges (tekintve, hogy a jelentkezés nyelve angol) az ICF honlapjára és mindvégig segítünk, ha az ICF-fel bármilyen – e témában – szükséges levelezésre sor kerül.

Minden coach kollégánknak ajánljuk ezt a programot, mert ezzel a tudásanyaggal és a nyújtott támogatással megszerezhető az ICF ACC és PCC coach minősítés.

Mi hisszük, hogy coachként az ACC és PCC minősítés jelzi szakértelmünket és egyben elkötelezettségünket a coaching szakma iránt és méltóképpen megkülönböztet minket a hazai és nemzetközi piacon.

Mentor-coach:

Bincze Bea ACC és PCC tamogató

 

Mikor és hol lesz a következő program?

A következő csoportos mentor coaching programot az alábbiak szerint tartjuk:

 • Időpont:  2020. november 16. (hétfő) 9.00-16.00 
 • Helyszín: Business Coach Kft. Iroda, 1068 Budapest, Városligeti fasor 32.
 • Az egyéni mentor coaching időpontokat személyesen egyeztetjük.

Mennyibe kerül a felkészítés?

A felkészítő program ára: 160.000 Ft+áfa

A teljes program magában foglalja 7 óra csoportos mentor coachingot, valamint a 3×1 óra egyéni mentor coachingot is angolul vagy magyarul, továbbá a 1 ajánlólevél kiállítását és a feltüntetett szakmai anyagokat, valamint a jelentkezéshez szükséges szakmai és nyelvi segítséget.

NEMZETKÖZI AKKREDITÁCIÓ FELKÉSZÍTŐ JELENTKEZÉS

További információ:

info@businesscoach.hu  e-mail címen.

.

Diadal Coach Képzés

A legismertebb magyar coaching folyamatmodell, a DIADAL alapjaira épülő 125 órás, intenzív business és executive coach képzés.

Diadal Coach Képzés

A legismertebb magyar coaching folyamatmodell, a DIADAL alapjaira épülő 125 órás, intenzív business és executive coach képzés. Ajánljuk mindazoknak, akik a coachok nemes hivatását szeretnék választani és egy nemzetközi akkreditáció útjára kívánnak lépni, vagy azoknak, akik coach készségeiket szeretnék fejleszteni akár magánemberként, akár vezetőként, akár HR területen dolgozó munkatársként.

Tovább >>

Csúcsvezetői Szabadegyetem

Exkluzív programunk jelenlegi és jövőbeli felsővezetőknek.

XXI. Századi Csúcsvezetői Szabadegyetem

Március és november között, kéthetente, 12 alkalom közismert szaktekintélyekkel. Részvételi feltétel: MBA végzettség, vagy 5 éves vezetői tapasztalat.

 • exkluzív előadóktól,
 • XXI. századi legmodernebb, naprakész vezetői ismeretek,
 • gyakorlatorientáltan,
 • networking, párbeszéd lehetősége

Tovább >>

Egynapos Programok Vezetőknek

Legyen hatékonyabb és eredményesebb vezető egynapos workshopjaink segítségével!

Egynapos Vezetői Tréningek

Komplex programjainkon kívül meghirdetett, egynapos tréningjeink és workshopjaink a vezetői kompetenciák egy-egy szűkebb területére fókuszálnak. A motiváció, a delegálás, a hatásos üzleti prezentációk vagy az első benyomás olyan fejleszthető készségek, amelyek nagyban meghatározhatják a vezetők munkahelyi sikereit.

Tovább >>

További szolgáltatások

A Business Coach Kft – nomen est omen – 2004-től business coaching szolgáltatással foglalkozik, de 2007-től a portfóliója kiegészült coaching és coaching-szemléletű vezetőképzéssel, majd ezt követően egyéb vezetőképző programokkal és szervezetfejlesztéssel.

Miért válasszon minket

   • 12 coach, 200 ügyfél és több mint 15 000 órányi tapasztalat
   • Munkatársaink nemzetközileg elismert szaktekintélyek
   • Tökéletes, ügyfélközpontú kiszolgálás

Rólunk mondták

„Ezek a dolgok nemcsak ügyfélként voltak számomra hasznosak, hanem coaching-szemléletű, gyakorló vezetőként is hasznosítani tudom őket”
Markhot Attila, Section menedzser, Ericsson
„Laura nagyszerű coach és mentor, egy meghatározó személyiség, a cége pedig meghatározó szereplő a magyar coaching, mentoring és tréningpiacon.”
Sávainé Ábel Anita, Képzés-fejlesztési igazgató, K&H Bank
„Az üléseink alatt úgy éreztem, hogy folyamatosan haladunk, ráadásul olyan eszközöket adott a kezembe, amelyekhez visszanyúlva újra és újra meg tudom oldani a hasonló helyzeteket.”
Kiss Enikő Györgyi, HR üzletfejlesztési vezető, IBM
“Szkeptikusoknak üzenem: Működik!”
Kevi Zoltán, Üzletág igazgató, Erste Bank
“Ezúton is köszönöm a számomra igen hasznos közös munkát!”
Mázsár Péter, Kereskedelmi igazgató, Egis
“A coaching olyan volt számomra, mint ateistának a templom, aztán mégis “hívő” lettem.”
Bajor Tamás, Inter-Európa Bank
“A coachom segített abban, hogy mint vezető, erősségeimet jobban kihasználjam, és beosztott kollégáim erényeit is jobban felszínre hozzam.”
Rowlands Teréz, Területi igazgató, Tesco
“A coachomban nagyon kedvelem a finom őszinteségét, mellyel nem engedi, hogy elegánsan elslisszoljunk a probléma mellett, nagy tapintattal vezet rá a szembesülés útjára.”
Nagy Andrea, Igazgató, Magyar Telekom
“A Business Coach kft segítségével vezetői eszköztárunk tovább fejlődött, megtanultuk, hogyan merjük kiengedni a kezünkből a gyeplőt, hogyan tudjuk inspirálni a csapatot.”
Sekerka Orsolya, Fejlesztési igazgató, Telenor
A Business Coach kft összes “megmozdulására” azt tudnánk legkifejezőbben mondani, hogy minőségi, igényes és hiteles.
Jakobsen Petra, HR igazgató, Bonafarm
“Csak ajánlani tudom!”
Bolyó Gábor, Főosztályvezető, Provident
“A Business Coach Kft coachai mind nagyon gyakorlatiasak és nagy üzleti tapasztalattal rendelkeznek.”
Kolos Gábor, Kereskedelmi és marketing igazgató, Prímagáz