DIADAL SZERVEZETFEJLESZTÉS
További esettanulmányok

Amikor a diagnózis megelőzi a tüneteket

A szervezetfejlesztési projektek többsége jó esetben akkor indul, amikor még kicsik, orvosolhatók a tünetek és nem akkor, amikor már akut a probléma. Ez az esettanulmány egy különleges helyzetet mutat be, amikor a diagnózisra hamarabb sor került, mint a tünetek megtapasztalására. Egy kis szervezeti egység vezetője kipróbálta az 5 perc alatt online kitölthető hálózatkutatási kérdéseket tartalmazó kérdőívet, aminek eredményként egy nagyon látványos grafikont és rengeteg hasznos információt kaphatott a csapatáról.
A vezető kicsit szkeptikus volt, mondván összesen 14 fős a csapata, nem hiszi, hogy tudnak majd olyat mondani neki, amit ő ne tudna róluk, de nyitott személyiségének köszönhetően igent mondott a lehetőségre.

A hálózatkutatás eredménye számos megerősítést adott a vezetőnek, hogy jól látja a csapatát, de két vakfoltra is fény derült, ami ugyan még nem okozott problémát, de így, hogy időben feltárták meg tudták előzni…
Az egyik vakfolt egy újonnan érkező kolléganő integrálódásával volt kapcsolatos. Mivel a vezető napi szinten tartotta a kapcsolatot a hölggyel, az volt a benyomása, hogy a munkafolyamatokba gyorsan és jól beletanult. A vizuális riport azonban megmutatta, hogy a home office-ban dolgozó többi kollégával nem volt kapcsolódása és ezen azonnal el is kezdhettek dolgozni, megelőzve ezzel azt, hogy a hölgy a próbaidő végén elhagyja a csapatot. 
A másik kialakult helyzetről tudott a vezető, hogy van egy senior kolléga, aki nagyon nagy tapasztalattal rendelkezik, ezért sokan fordulnak hozzá tanácsért, de az ábra megdöbbentette, ami szerint mindenki és szinte csak hozzá fordul, ha szakmai kérdése van. Mindkét jel hasznos volt, így tudatosan indíthattak mentoring programot, sőt ennek egy különleges változatát, a reverse mentoringot is, aminek hatására a fiatal kolléganő azóta is a csapattal dolgozik és a senior kolléga is sokat át tudott már adni a tudásából, tapasztalatából.

Komócsin Laura MCC esettanulmánya

Alkalmazott szervezetfejlesztési módszer áttekintése:

Javaslatunk:

Amennyiben Te is kíváncsi vagy a csapatodban megjelenő kapcsolatokra, és szeretnéd feltárni a jelenlegi helyzetet egy CX-Ray hálózatkutatással, valamint megnyugtat, ha kapsz professzionális támogatást a következő lépésekhez, keresd Szodorai Andrea kolléganőnket e-mailben andrea.szodorai@businesscoach.hu címen, ha pedig egy órás konzultációt szeretnél mentoringról írj Bincze Bea PCC szakértőnknek bea.bincze@businesscoach.hu elérhetőségen.

DIADAL SZERVEZETFEJLESZTÉS