HR-zóna Jelentkezés
Programnaptár

HR-ZÓNA

HR-sek találkozási pontja, ahol bizalmi légkörben, de szabadon megbeszélhetitek, megoszthatjátok a tapasztalataitokat.

Tudás és tapasztalatmegosztást ajánlunk szakértők vezetésével a HR-Zóna keretein belül 2022 február 11-től. Tapasztalt HR-esektől, szakértőktől választ kaphatsz a kérdéseidre, gondolatébresztők inspirálhatnak a változtatásra, mellyel hatékonyabbá teheted a céged működését.

A HR-sek nincsenek könnyű helyzetben a megváltozott körülmények miatt. Ki tudna segíteni, ha az információk nem oszthatók meg a cégen belül más üzletágakkal? A program keretében szakmabeliekkel találkozhatsz, akiktől tanulhatsz a problémájuk megoldásából vagy épp Te leszel az, aki másoknak segít.

Hogyan épülnek fel a találkozók?
A program tematikája szerint minden résztvevő hoz egy kérdést/problémát/dilemmát és a csoport választja ki a csoport számára legérdekesebbet, amin dolgozni fogtok. Szerencsés esetben mindenki sorra kerül a program során, de ha nem, akkor is sokat tud tanulni a többiek megoldásából. Kérdések és visszajelzések után a saját tapasztalatok megosztása (akár tanácsadás) a következő rész és a végén a témahozó megosztja a többiekkel, hogy ő mit tanult, mi az ő megoldása

Nem elhanyagolható szempont a HR-zónában a személyes kapcsolatok létrejötte, ami a későbbiekben is nagy segítségére lehet a résztvevőknek. (pl. referencia, piaci információk és bevált gyakorlatok megosztása). Téves megítélés, hogy mindenki versenytárs és egymás ellen dolgoznak a HR-sek. Bizonyos iparágakon belül nagyon is fontos az információáramlás, hiszen összefogás szükséges ahhoz, hogy változtatást tudjanak kezdeményezni pl. a munkajogban, illetve az oktatásban.

Találkozóinkon az előzetes felmérésen, HR-sek által kiválasztott témákat dolgozzuk fel.

 A HR Zóna programsorozat tartalma: 5 alkalom 15 órányi ismeret!

(+ jelekre kattintva megismerkedhetsz a részletekkel.)

2022. február 11.

Mit tegyen a HR, hogy stratégiai partnerként kezelje a felsővezetés? Mi a HR feladata a szervezetfejlesztésben és a változás kezelésben? Mit vár el a központ vagy a tulajdonos és hogyan teljesíthető? Merre halad a HR? Mi a jövőkép? Milyen kompetenciák kellenek a HR-nek? Mik a legfontosabb képzések a vezetőknek és a HR-nek? Mik hibrid munkavégzés előnyei és buktatói. Hogyan biztosítható a munkavállalói élmény?

2022. március 11.

Mik a nehézségek és mik az előnyei a HR modulokban történő működtetésének? Hol és hogyan lehet költséget csökkenteni? Mekkora az ideális létszám a különféle területeken?

Hogyan lehet megoldani, hogy ne legyen átfedés a különféle területek közt, ugyanakkor az együttműködés a lehető leghatékonyabb legyen? Hogyan mérjük a különféle tevékenységek hatékonyságát? Milyen KPI’ok kellenek?

2022. április 8.

Mik a hibrid munkavégzés előnyei és hátrányai? Mi az ideális arány? Hogyan támogassa a HR leghatékonyabban a vezetőket az online csapatok vezetésében? Mik a HR kihívásai? Hogyan kommunikáljunk a vezetők és munkavállalók felé? Mivel támogathatjuk az otthoni munkavégzést? Mennyi legyen a lakhatási támogatás?

2022. május 13.

A munkáltatói márka hatása a tehetségek bevonzásában, jelöltélmény. Mit tehet a HR a vállalati kultúra kiépítésében? Hogyan vegyük figyelembe a munkavállalók igényeit a munkakörnyezet kialakításában? Stresszcsökkentés, elkötelezettség és megtartás erősítése a HR adatok alapján. Képzés, mint megtartó erő? Hogyan befolyásolhatja a HR a kilépési élményt?

2022. június 10.

Mik a fizikai és mentális betegségek megelőzésére tett legjobb megoldások? Hogyan támogassuk a munkavállalókat?  Mik a tapasztalatok? Hol szabjunk határt? Hogyan támogatja a HR a munkavállalók biztonságát az irodai és otthoni munkavégzéshez? Mennyire fontos a pénzügyi biztonság a wellbeingben?

Mi a szerepe a munkahelyi, családi kapcsolatoknak és a közösségeknek a wellbeingben? Hogyan befolyásolja az atipikus munkavégzés (pl. HO, részmunka) a munkavállalók jóllétét? Az elkötelezettség növelése és mérése

 

 • Időpont: minden hónap, második péntek 9:00-tól 12:00-ig tart.
  2022.02.11, 03.11, 04.08.,05.13., 06.10,
 • Helyszín: Business Coach Kft iroda

  A HR-Zóna első alkalma személyesen lesz megtartva, majd minden további alkalom előtt a résztvevők közösen döntik el, hogy a rákövetkező alkalom online vagy személyesen lesz megtartva és ezt az aktuális információt mindig megosztjuk a honlapunkon is.

 • Árak:
  5 alkalmas bérlet: 150 000 Ft + áfa  (30 000 Ft + áfa/alkalom)
  1 alkalom: 35 000 Ft + áfa

A képzés szakmai felelősei, akiknek felteheted a kérdéseidet:

Grócz Mária

ACC Executive coach, HR konzulens

maria.grocz@businesscoach.hu

https://www.linkedin.com/in/maria-grocz-ba6298b/

HR-zóna Jelentkezés

Programra való érkezés 8.30-tól.