Mentor Oscar
Mentoring

Ahogy a mentoring egyre népszerűbb lesz, egyre többen teszik fel a kérdést:  hogyan lehetne nekem is mentorom?

Vannak vállalatok, ahol szervezett mentor programok futnak már évek óta, ilyenek például a Mentor Oscar díjazott szervezetek is. Ha ilyen helyen dolgozunk, akkor viszonylag egyszerűen bekerülhetünk a mentoring programba, ahol vagy kijelölt, vagy pedig választott mentorral kezdhetünk együttműködni.

Gondoljon rá!

Mi a helyzet azokon a munkahelyeken, ahol nincs formális mentoring program? Tulajdonképpen itt sem kellene bonyolultnak lennie egy mentor felkérésének… és mégis nagyon kevesen vannak akik, tudatos döntés eredményeként alakítanak ki mentoring kapcsolatot. Miért? Az első ok, hogy nem is gondolnak rá. Ezt a hírlevelet olvasva ez már megoldódott.

Kérjetek és adatik…

A második ok, a hibás várakozások mind a mentorálltak, mind a potenciális mentorok részéről. A mentoringot keresők alulbecsülik az esélyét annak, hogy ha valakit felkérnek mentornak igent fog mondani. Ezért aztán sokan nem is próbálkoznak. A szociálpszichológiai kutatók (Flinn és Lake; 2008) azt találták, hogy ha direkt módon kérünk segítséget, sokkal nagyobb valószínűséggel kapunk pozitív választ, mint amire előzetesen számítanánk. Ugyanekkor a másik oldalon, a lehetséges mentorok azt feltételezik, hogy amennyiben szüksége van valakinek segítségre, az minden bizonnyal kérni fogja. Ezért azután a mentor jelöltek nem ajánlják fel a segítségüket, a mentoráltak meg nem merik kérni, félve a visszautasítástól. Mi a megoldás?

Egyszerűen kérje fel!

Ha nincs formális program, akkor a mentoráltnak kell kezdeményeznie. Először is, válasszunk ki néhány olyan mentor jelöltet, akit szakmailag és emberileg is elfogadunk és tisztelünk. Második lépésként gondoljuk át, mi az, amit kapni szeretnénk a mentoring kapcsolatból, és ezt a jelölt hogyan és miért tudja nekük megadni. Végül jöhet a felkérés: ez többnyire egy informális beszélgetés (esetleg egy e-mailes, telefonos bejelentkezés után) ahol miután elismertük a leendő mentorunk teljesítményét, tapasztalatát, bölcsességét, megkérdezzük, hogy hajlandó lenne-e minket támogatni, egy- egy beszélgetés formájában, rendszeres időközönként. A tapasztalataink szerint az ilyen felkérést megtiszteltetésnek szokták értékelni és csak nagyon ritkán mondanak rá nemet.

Most a nyári melegben, amikor kicsit talán mindenki ellazultabb, jó alkalom lehet feltenni a kérdést a kiszemelt mentorunknak. Ha igen a válasz, akkor akár egy kerthelységben, hideg üdítő mellett leülve megkezdődhet a mentoring.

Elismerjük a mentorokat!

Ha mentorál, mentorált, vagy ismer olyan szervezetet, ahol sikeres mentoring program folyik, nevezzen a Mentor Oscar Pályázaton, nyerje el, vagy segítsen nekik nyerni a több mint 5.000.000 forint értékű díjakból és megszerezni az ezzel járó szakmai elismerést.

A részleteket megtalálja a honlapon:

Mentor Oscar

v

 

A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.

Mentoring

Challenging Coaching

2016. április 22-től a Challenging Coaching magyar tréning programja ICF CCE pontokat ér.

Challenging Coaching

=14 CCE, amiből 14 core competency