Előadók

 

Dr. Bagdy Emőke
Klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervízor. A Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Tanszékének alapítója, emeritus professzora. Több egyetemi, pszichológia szakirány alapítása és szervezése fűződik nevéhez.

Tudományos munkásságának középpontjában a klinikai és mentálhigiéniai pszichológia, pszichoterápia és a szupervizió áll. Fő képviseleti területek: személyiségfejlesztés, a relaxációs módszerek és az egészségmegőrzés, párkapcsolati dinamika, a hivatásszemélyiség fejlesztése, stresszkezelő módszerek hatékonysága. Képző terapeutája a meditációs, imaginációs és a dream-terápiáknak. Nevéhez jelentős számú tudományos publikáció, könyv, tankönyv, több száz hazai és külföldi szakmai fórumon elhangzott előadás fűződik.

Pályája során több állami, tudományos és civil szervezet, tanácsadó testület munkájában vett részt, jelenleg az MTA Pszichológiai Bizottság és a Szakképzési Munkabizottság tagja, a Magyar Pszichiátriai Társaság vezetőségi tagja, a "Klinikai Pszichológiáért" Alapítvány alapító elnöke. A Magyar Relaxációs és Szimbolumterápiás Egyesület elnöke, a Magyar Pszichológusok Érdekvédelmi Egyesületének vezetőségi tagja.

 

 

Bán Zsuzsanna
Dipl.Senior szupervízor-coach 

A szupervízió-alapú coaching szakmai megalapozója, senior képviselője Magyarországon. A posztgraduális szupervízor-coach képzés elindítója a Károli Gáspár Református Egyetemen, ahol a szupervízor képzésben is 10 éven át volt kiképző oktató.

A KPMG Akadémia Executive coach képzésében is a szupervízió-alapú coaching a témája. Vendégoktatóként vett részt egyebek között a Corvinus Egyetem magyar MBA képzésein, a Külkeresekedelmi Főiskolán.

Alapítója a Coachok Háza szakmai és fejlesztő központnak. A BÁNCoaching&Supervision Képzőközpontnak ügyvezetője.

Tanácsadói,tréneri munkát az átalakuló és változó gazdasági, piaci környezetben 22 éve végez. Coachként 1994-től edzője a piaci és humán szervezetek vezetőinek,szakembereinek. Kutatói munkái:a szupervízió ismertségéről,keresettségéről, korábban pedig interkulturális témákban Magyarországon és nemzetközi környezetben is.

A szupervízió - Kérdés és tükör
A szakmai személyiség mentális karbantartása
A szupervízió küldetése a szervezeti egészség megteremtésében, megőrzésében

 

 

Endrei Judit (B.C.K.1.)

Endrei Juditot televíziósként ismerte meg a közönség, az ott eltöltött majd 25 évnek köszönhetően ma is sokan ismerik.

A tévézést hátra hagyva, 1998 óta mozgalmas életében éppúgy szerepet kap a könyvkiadás, újságírás, felnőttképzés, tréning- és rendezvényszervezés, oktató, írói, szerkesztői és marketing tevékenység.
Néhány éve a coachinggal, a kommunikációs tanácsadással és a mediátori munkával teljesedett ki tevékenysége.
Fontosnak tartja jószolgálati tevékenységét, a "Kor-határtalanul" programmal az ötvenen túliak életét segíti.
Vallja, az ember valójában soha nem „kész”. „Mindig van mit javítani magunkon; folyamatosan lehetünk egyre nyitottabbak, toleránsabbak, kíváncsibbak, jobbak.”
Ma már mediátorként is dolgozik, és ebben a munkájában is kamatoztatja a coachként, tanácsadóként eddig megszerzett tudását.

 

 

Lerf Andrea

Mottó: „Az embert legdurvábban saját fejének termékei szokták főbe kólintani. Ha elég bátor és nem tér ki előle.”       Ancsel Éva

Kvalifikált business és Life coach, a Coaching Team Szakmai Közösség alapítótagja. Emellett korábbi szakmai hátterét, tapasztalatát felhasználva marketing és kutatási tanácsadóként is tevékenykedik. Kiemelt figyelmet szentel a Gordon-féle Értő Figyelem elsajátításának és annak alkalmazásának. Csoportos és egyéni coachingban is tapasztalt szakember.
Egyik szívügye az édesanyák támogatása akár az anyaság megélése, akár a munkába való visszatérés folyamatában, különös tekintettel a munka-magánélet egyensúly megteremtésére. Önkéntesként aktív tagja a dr. Kopp Mária által életre hívott Három Királyfi, Három Királylány Mozgalomnak, amelynek fő célja a kívánt gyermekek megszületésének támogatása.
Másik fontos szakterülete az Y generáció kutatása, megfigyelése, támogatása.
Két diplomás közgazdász: üzletviteli; illetve marketing szakon, közel 15 éves marketing tanácsadó és -menedzser tapasztalattal. Folyamatosan publikál és blogot vezet. Az ICF és a Magyar Coach Egyesület tagja.

Coaching koncepciója: Számára a coaching egy olyan aktív, építő együttgondolkodás a partnerrel, ami az általa meghatározott, kitűzött cél elérésére irányul, utánkövetéssel támogatva. A folyamat során az egyéni fejlődés kerül a középpontba, amely jótékonyan visszahat az ügyfél és a szervezete teljesítményére, hatékonyságára is.

 

 

Dr. Kemény Dénes
a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke

Kemény Dénes 1997 és 2012 között vezette a férfi válogatottat, amely irányításával három olimpiai bajnoki címet nyert, 29 világversenyről 24 alkalommal éremmel tért haza.
Ez a nem mindennapi teljesítmény a sporttörténelem része lett.
2012. decembere óta a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Több mint két évtizede dolgozik edzőként, sportvezetőként. Ez idő alatt olyan vezetői tudás birtokába jutott, amelyet a sport világán kívül bármely cég, intézmény vagy vállalkozás vezetője is sikerrel alkalmazhat a maga szakterületén, személyisége nem csak a sportvilág számára példakép.
Kemény Dénes az elmúlt évtizedben a csapatszellem szimbóluma lett.

A pozitív gondolkodás, a lelkesítő, ösztönző, támogató magatartás természetes része vezetői viselkedésének. Jól tudja, hogy a közösség élén álló ember szavai, elismerése, értékelése, mind-mind ugyanazt a célt szolgálja: értelmet adni a közös munkának, amelyben mindenki különlegesen fontosnak érzi magát, és ezért külön-külön is tudásuk legjavát adják.

Vezetői tudásáról és tapasztalatairól a Kemény üzenetek című, nemrég megjelent könyvben is olvashatnak. A konferencia résztvevői pedig személyesen is megismerhetik gondolkodásmódját, eszköztárát, módszereit.

 

 

Peter Szabo

Peter executive coachként a Brief coachingra specializálódott, amely hatékony módszernek bizonyult olyan vezetők számára, akik tartós eredményeket szeretnének, minimális ráfordítással. Jelenleg is olyan cégek felsővezetőivel dolgozik, mint a Lufthansa Systems, a Petronas, az SAP. Munkája során 15 éves ügyvédi, menedzseri és szervezetfejlesztői tapasztalatára támaszkodik.

Peter alaptója és egyben alelnöke a svájci SolutionSurfurs International vállalatnak, amely 4 kontinensen és 8 nyelven nyújt coaching - és tréning-szolgáltatást. Ezen felül 15 éve tart posztgraduális képzést a megoldás központú Coaching-ról világszerte.

Péter az ICF mester fokozatú coacha, 7 éve tagja az ICF értékelő bizottságának, amely a coachok szakmai minősítését végzi.

A Brief coaching tartós megoldásokra valamint A rövid és tartós coaching című könyv társszerzője. Könyveit, munkáit 11 nyelven adták ki.

Brief Coaching döntési helyzetekre

 A coaching folyamatnak nem feltétlenül kell hosszúnak lennie ahhoz, hogy igazán sikeres legyen. Coachként sok esetben találkozunk olyan ügyfelekkel, akik huzamosabb időn belül elérik a vágyott jövőt és fenn is tudják tartani az eredményt. De hogyan tudunk hozzájárulni coachként ahhoz, hogy a coaching rövid legyen ÉS hatékony?

A workshopon egy szerszám-készletet kapnak a résztvevők, melyet interaktívan ki is próbálhatnak. Az eszköz elsősorban a már meglévő sikertényezőkre és a kívánatos megoldásokra helyezi a hangsúlyt a probléma feltételezett okainak elemzése helyett.

Fedezze fel, hogyan növelheti a lehetőségeit abban, hogy még hatékonyabb coach legyen!

 

 

Tari Annamária
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus.

Szűkebb szakterülete a pszichoanalízis és az onkopszichológia.
Rendszeresen publikál és előadásokat tart.
Első könyve, mely a kamaszkor pszichológiájával foglalkozott, Intim szféra címmel 2003-ban jelent meg.
2007-ben látott napvilágot Sejtem című kötete, mely a daganatos betegségek pszichológiáját taglalja.

Több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival.
2010-ben megjelent könyve  az Y generációt helyezi a középpontba, a fiatalok és az Információs Kor klinikai és társadalom lélektani összefüggéseinek elemzésén keresztül.
2011-ben írta meg a Z generáció című kötetét, mely az Információs Korban élő kiskamaszok/kamaszok magatartásváltozásaival és a felnőtt társadalom működésével foglalkozik.

Publicisztikái a dívány.hu/kettőslátás rovatban olvashatók.
Az Y generációról mindennap hallható az MR2 Petőfi Kultúrfitnesz c. műsorában...

 

 

F.Várkonyi Zsuzsa

Az évtizedek során több nagyszerű mestertől tanultam, de sosem voltam egyetlen tábornak sem „pántlikás” tagja. Amit ma tudok, leginkább autodidaktaként sajátítottam el, vagy pedig a kliensekkel való együttműködés tanított meg rá.

Megnézheted, milyen témakörökben jelentek meg könyveim és tanulmányaim (és ezeket hol rendelheted meg) (http://fvarkonyizsuzsa.wordpress.com/szakkonyveim ); melyek azok a szakmai tevékenységek amelyekben kedvemet lelem, (http://fvarkonyizsuzsa.wordpress.com/munkahelyek ); mi az, ami a pszichológián túl is érdekel (http://fvarkonyizsuzsa.wordpress.com/tul-a-pszichologian ); és végül, de nem utolsó sorban megnézhetsz néhány előadást vagy azok részletét, amelyeket a Nyitott Akadémia Mesterkurzus c. sorozatának keretében tartottam (http://fvarkonyizsuzsa.wordpress.com/interjuk-eloadasok ).

Kellemes böngészést kívánok!

F. Várkonyi Zsuzsa, pszichológus

 

 

Momentán Társulat

Kinek, miért, meddig kell megfelelnem? Megfelelési kényszer a változásokkal teli szervezetekben.

F. Várkonyi Zuzsa pszichológus, coach segíségével a Momentán Társulat 2011 óta Fröccs című előadásában mindennapi élethelyzetekre improvizál. A téma mindig más, de a módszer közös: jellegzetes szituációkat, életszerű jeleneteket játszanak a jól ismert problémák kapcsán, mindig az adott közönség ötletei alapján. Bemutatnak alternatív viselkedési formákat, végigjárják egy-egy helyzet több különböző lehetséges kimenetét, felderítik: mi az oka ismétlődő konfliktusainknak, hol gyökereznek rosszul működő viselkedési mintáink. Az imprószínházi eszközök és a közönség ötletei, tapasztalatai minden alkalommal új darabot írnak. 1 deci pszichológia, 2 deci játék. Megnevettet és felszabadít. Néha kicsit fejbe vág, de már alig várod a következőt.

 

Coaching könyvek kedvezményes áron!
Megnézem