Mentor Oscar

A mentorálás életcél

Bio-E-Ssence Kft. Mentor Oscar 2018. különdíjas szervezeti kategóriában

Rendkívül nehéz szavakba önteni, miért jó mentornak lenni. Sokan vallják, hogy ez nem munka, hanem hivatás. Én továbbmegyek. Ez egy életérzés. Tele nehézségekkel, kihívásokkal, ugyanakkor mindig ott van az öröm és az elégedettség. 

Cégünknél, a Bio-E-Ssence Kft-nél 4 éve folyik mentoring tevékenység. Profilunk egészségmegőrző étrend-kiegészítők forgalmazása, telefonos tájékoztatás és értékesítés. 

Belső mentorként én irányítom a folyamatot, állandóan figyelemmel kísérve, hogy kinek mely területen van szüksége segítségre. Jelenleg 10 fő vesz részt a mentoring programban, de ez a létszám időről-időre változik, hiszen az új dolgozók felvétele is folyamatos. Őket már az első naptól kezdve bevonjuk a mentorálásba, mert az a tapasztalatunk, hogy így sokkal hamarabb és könnyebben beilleszkednek és alkalmazkodnak a csapathoz.

Mentorálás során a kollégák megtanulják, hogyan lehet meggyőző kommunikációval sikert elérni, ugyanakkor a vásárlót elégedetté, termékeink iránt elkötelezetté tenni. 

Két hetente mindenkivel összeülünk egy személyes beszélgetésre, amikor személyre szabottan csak vele foglalkozom. Megbeszéljük az eddig elért fejlődést, közösen végiggondoljuk az előző időszak történéseit, ha valamely területen stagnálás mutatkozik, közösen megkeressük az okokat, ezáltal hatékonyabban tudjuk fejleszteni a képességeket, készségeket. Ezek négyszemközti beszélgetések, így meg tudjuk teremteni azt a bizalmi légkört, ahol a kolléga meg tud nyílni, el tudja mondani legbelsőbb érzéseit, aggályait. 

Munkatársaink joggal érezhetik, hogy odafigyelnek rájuk, értékesnek tartják őket, a cégnek fontos, hogy jól érezzék magukat. Hasonló profilú cégekhez képest a mi kollégáink lojálisabbak, felszabadultabbak, önállóbbak és pozitívabbak. Rendkívül erős a csapatszellem. Mindez természetesen megmutatkozik a teljesítményben is. 

Az új dolgozók egy olyan kollektívába csöppennek, melyben a tagok segítik, elfogadják és motiválják egymást. 

Előszeretettel alkalmazzák az 5 szeretetnyelvet és az asszertív kommunikációt, melynek köszönhetően lényegesen kevesebb a csapaton belüli súrlódás, nézeteltérés. 

Eljutottunk arra a szintre, hogy várják a következő mentoring napot, maguktól kérik a segítséget, illetve minden felmerülő akadályt kihívásként, lehetőségként élnek meg.

Minden hónap végén szintén összeülünk, átbeszéljük az egész hónapot, és teljesítmény szempontjából megtervezzük a következőt. Ezáltal egy reális, elérhető célt tudnak kitűzni maguk elé.

Az elmúlt 4 év kemény és következetes munkájának köszönhetően a kollégák terhelhetősége nőtt, a cég iránti lojalitásuk erősödött. Teljesítmény szempontjából az előző évhez képest 10%-os árbevétel-növekedést tudtunk elérni. A kollégák hajlandóak önmaguktól saját érdekeiket háttérbe szorítani a cég érdekeivel szemben. Szinte családként dolgoznak, egymást segítve és ösztönözve. Külön sikerként könyvelhetjük el, hogy az elért eredményeket nemcsak a munkahelyen, hanem a magánéletükben is sikeresen alkalmazzák. 

Folyamatosan ajánlom a kollégáknak azokat a könyveket, tanulmányokat, esetleírásokat, melyek az ő saját problémájában tud segítséget nyújtani. Ötleteket merítenek, ezeket alkalmazzák a gyakorlatban, ezáltal viszont személyiségük más területén is fejlődnek. 

Minden mentornak jó szívvel ajánlom, hogy ismerjék meg a testbeszéd tudományát. Mélyüljenek el benne és alkalmazzák. Én rengeteget profitáltam abból, hogy sokszor már akkor tudom, hogy a mentoráltam milyen hangulatban van, mennyire befogadó vagy mennyire képes együttműködni velem, mielőtt megszólalna. 

Nem felejthetjük el, hogy ez egy kétoldalú folyamat. Én legalább annyit tanultam a mentoráltjaimtól, mint ők tőlem. Nagymértékben fejlődött az empátia készségem, ma már sokkal érzékenyebb vagyok az emberi megnyilvánulásokra. 

Az emberek elvárják tőlünk, hogy mindenben tökéletesek legyünk. Ez természetesen lehetetlen, viszont kötelességünk mindent megtenni azért, hogy a legjobbat hozzuk ki magunkból. Véleményem szerint a mentori ténykedésünk során a bizalom, az egymás iránti tisztelet és a hitelesség kéz a kézben jár. Egyik sem ér semmit a másik kettő nélkül. 

A Bio-E-Ssence Kft-nél mi azon munkálkodunk folyamatosan, hogy a keleti országrészben úttörők legyünk, minél szélesebb körben megmutassuk a mentorálás értelmét, eredményességét, hogy egyre több vezető alkalmazza a saját cégénél. Én tudom, hogy ez egy nagyon hosszú és nehéz munka lesz, de minden segítséget szeretnénk megadni, hogy mások is beindítsák a mentorálást, figyelmeztetve őket azokra a hibalehetőségekre és akadályokra, melyeket mi már átéltünk és tanultunk belőle.