Mondj igent a csapatodra jelentkezés
programnaptár

Tudtad, hogy a munkatársak legfőképp azért hagyják ott a munkahelyüket, mert nem látják egyértelműen a célokat és a feladatok értelmét?

Hiányzik az úgynevezett célkontextus, vagyis a feladatok ok-okozati összefüggése, ne csak ismerjék, értsék is a célt, a saját eredményeik hogyan támogatják a csapatcélokat, a nagy képet, a stratégiát.

A célkontextus jelentőségét máris elmagyarázzuk Neked. Nézd csak:

Már rég megtanultuk, hogy egy-egy  szó jelentése a szövegkörnyezettől, vagyis a kontextustól függ. Ha belegondolunk a hajt szó jelentésébe, nem mindegy, hogy a lapozgatásra gondolunk, valaki ostorral terel minket, vagy épp az egyik virág hoz új levelet.

Bármilyen meglepő, a munkahelyi célokat is jobban megértjük, ha tudjuk, hogy honnan érkeznek, és mi történik, ha teljesülnek.

Gondoljuk át egy szoftvergyártó cég help deskesének munkáját, aki a vevők szoftverhasználatát segíti. Akkor fogja jól végezni a munkáját, ha nemcsak a feladatkörét ismeri, hanem valaki azt is elmondja neki, hogy az a vevő, akivel beszélt, már bizalmat szavazott a cégnek és a terméknek. Az ő kommunikációján nagymértékben múlik, hogy ez a bizalom fenntartható-e, az ő segítőkészsége, közérthetősége és türelme is hozzájárul ahhoz, ha sikerül megtartani az ügyfelet.

A célkontextus ismerete elengedhetetlen–bármilyen munkáról, projektről, feladatról is legyen    szó! A  kontextus ismerete motiválhat, segíti a megértést, a legegyszerűbb munkaterületről is bebizonyítja, hogy fontos és nélkülözhetetlen. A kontextus nem ismerete viszont         akadályozza a          megértést, hogy mit is csinálunk tulajdonképpen a  munkahelyünkön? Íme néhány kérdés, amire ha a munkatársnak elmondjuk         a választ (ténylegesen feltett kérdés nélkül is), kontextusba helyezzük a különböző célokat.

  • Mi az én célom (feladatom)?
  • Honnan jön az én célom (milyen feladat van az én feladatom előtt)?
  • Mi a következő cél, ha az én célom már teljesült (milyen feladat következik az én feladatom után)?
  • Hogyan illeszkedik az én célom a többi célhoz?
  • Mi múlik rajtam?
  • Mi történik, ha a célomat (feladatomat) nem jól teljesítem?
  • Mi történik, ha a célomat (feladatomat) jól teljesítem?
  • Milyen szakmai tudással, értékrenddel, hozzáállással tudom segíteni a célom teljesülését?
  • Mi akadályozhatja a célom teljesülését?
  • Mi támogatja a célom teljesülését?

Egy nemzetközi felmérés szerint a másik nagy probléma a vezetői visszajelzések minősége. Tíz vezetőből hat sem elismerést, sem konstruktív kritikát nem képes olyan minőségben megfogalmazni a csapattagjai teljesítményével kapcsolatban, hogy az ösztönző és konkrét legyen, ne pedig megalázó vagy értéktelen. Harmadik helyen pedig az örökzöld téma van, a vezető nem motivál megfelelően, ad hoc teszi és csak a külső ösztönzőkre gondol, nem pedig a belső motivációt élénkíti!

Nos, ha szeretnéd tudni, mire érdemes még fókuszálni a munkatársaid megtartásánál, akkor érdemes eljönnöd és aktívan részt venned a Mondj igent a csapatodra! című workshopon 2018. szeptember 14-én pénteken.

Lassan közhellyé válik, mégis igaz, hogy a toborzás új útja a megtartás. Ehhez kapsz szemléletbővítést és 6 konkrét eszközt a kezedbe 1 nap alatt. Neked fontos a csapatod? Szeretnéd őket tudatosan motiválni, pozitívan befolyásolni és legfőképp hosszútávon megtartani őket? Akkor mondj igent a munkatársaidra!

Tréner: 

MKIldi2015szept300_300Márton-Koczó Ildikó 

senior executive coach, tréner, team coach

 

 

Workshop időpontja: 2018. november 23. (péntek) 1 nap, 9.00-16.00

Workshop díja: 60.000 Ft+áfa/fő

Helyszín: Business Coach Kft. Iroda, 1068 Budapest, Városligeti fasor 32.

Bővebb információ: ildiko.koczo@businesscoach.hu

Várjuk szeretettel!

Mondj igent a csapatodra jelentkezés