Munkaerő hiány van
A munkaerőpiaci változások hatására az elkötelezettség, a lojalitás és az általános munkahelyi légkör egyre inkább a figyelem középpontjába kerültek. A munkáltatók változatos módszerekkel próbálják magukhoz csábítani és megtartani a munkatársakat: van, ahol minden pénteken édesség csomagot osztanak; máshol „tréning menüből” válogathatnak a munkáltató költségén fejlődni vágyó alkalmazottak; sok helyen onboarding programot indítottak; és persze próbálkoznak a juttatások növelésével is.

Van megoldás
Ennek az eszköztárnak fontos (bár gyakran elhanyagolt) része lehet a mentoring. Egy új kutatásszerint, például azok, akiknek van mentoruk, kétszer akkora valószínűséggel terveznek legalább öt évig a jelenlegi munkáltatójuknál maradni, mint akiknek nincs. A munkahelyváltás nagyon gyakran egy érzelmi alapú döntés a munkavállaló részéről, amit alapvetően nem az anyagi juttatások (egy bizonyos szint felett), hanem a cég „magatartása” befolyásol. Ha a munkavállaló fontosnak érzi magát, ha a vállalat tudatosan pozitív kapcsolatokat, kapcsolódási pontokat épít ki vele, fel sem fog merülni benne a váltás lehetősége. A jól felépített és menedzselt vállalati mentoring program pontosan ezt az odafordulást és megerősítő kötődést biztosíthatja a mentoring összes ismert előnye mellett.

Például…
Vannak vállalatok, ahol a már évek óta futó, alaposan átgondolt mentoring program része nemcsak a HR hanem az egész cég stratégiájának például ilyen a többszörös Mentor Oscar nyertes IBM vagy a Citi Bank. Vannak ígéretes új kezdeményezések például az Evosoft önszerveződő mentoring programja (2017 egyéni Mentor Oscar díjazott) vagy a Grundfos speciális mentoringja, amit már azokra is kiterjesztenek, akik még csak kacsingatnak a cég felé (felső- és középfokú oktatásban résztvevők)

Ha mentorál vagy mentorált nevezzen a Mentor Oscar Pályázaton és nyerje el az értékes díjakat, illetve az elismeréssel járó presztízst!

Ha ismer olyan szervezetet, ahol sikeres mentoring program folyik, segítse őket azzal, hogy értesíti őket a pályázatról!

A Mentor Oscar díjat 2011-ben hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését. A Mentor Oscar díj az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván olyan fórumot biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat és nyilvános elismerést kaphatnak.

A pályázat leadási határideje 2018. december 1. (nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni – már van, aki leadta a pályázatát)

További információ: mentoroscar.hu