Neuroscience a vezetésben Jelentkezés

Neuroscience a vezetésben

Workshop az együttműködésfejlesztés új lehetőségeiről

Ahhoz, hogy jobban megértsük önmagunkat, a munkahelyek világát, az emberi viszonyokat – érdemes többet megtudni az agyunkról és azokról a jellegzetességeiről, amelyek jócskán befolyásolnak minket. Az idegtudományok, az agykutatás eredményei jól hasznosíthatók az üzletben, a vezetői munkában – ehhez ad támogatást a workshop.

A Stanford Egyetem kutatásai bebizonyították, hogy mindössze napi fél óra panaszkodástól fizikailag károsodik az ember agy (a hippocampusban lévő neuronok, vagyis az agy problémamegoldásért felelős területe) sérül, ha elárasztjuk az emberi szervezetet a negativitásra adott kémiai válaszreakcióval. A sérülés független attól, hogy mi magunk vagyunk a panaszkodók vagy hallgatjuk azt. Egy vezető képes pozitívan befolyásolni a csapata panaszkultúráját, ha felvállalja a panaszok jelenlétét, nem hárítja, hanem elfogadja azokat, azonban nem a panaszokra reagál legelőször, hanem a mögötte lévő szükségleteket térképezi fel, valamint a megoldási lehetőségeket stimulálja. Ez egy – akár csapatszintű – szokásátalakítás, amelyhez elsősorban a vezetőnek van szüksége nézőpontváltásra.

A fenti példa is jól mutatja, egy vezetőnek jóval több lehetősége van a munkahely minőségének javítására, mint ahogy azt általában gondoljuk. A pszichológia módszerei lassan évtizedek óta alakítják az üzletet illetve a munkahelyi közérzetet, az utóbbi években a képalkotóeljárásoknak (PET, MEG, MRI, stb.) köszönhetően további, az agyműködésére hatást gyakorló eszköztárral bővülhetett a vezetésfejlesztés gyakorlata. A képzésen ezekből kapnak konkrét és praktikus módszereket a résztvevők. A neuroscience, vagyis idegtudományi kutatások eredményeit hasznosító fejlesztési eszközök többsége 5 területre koncentrál: másokba vetett bizalom, önbizalom, motiváció, mentális rugalmasság, és felelősségérzet. Ha ezeket lefordítjuk a munkahelyek nyelvére, különösen a vezetők és csapataik együttműködésére, akkor világossá válik, hogy az elköteleződést, a jó közérzetet, a kohéziót, az eredményességet egyaránt pozitívan képes befolyásolni az a vezető, aki ismeri az idegtudományi kutatások eredményeit és az ehhez hasznosítható eszközöket.

A program célja:

A vezetők már meglévő eszköztárát frissíteni illetve tovább bővíteni olyan módszerekkel, amelyek a neuroscience kutatások alapján már bizonyítottak: képesek pozitívan befolyásolni a csapat attitűdjét, a jó közérzetet, és a munkahelyi eredményességet. Ezekhez kapcsolódóan a résztvevők több konkrét eszközt ismernek meg a képzés során.

Elvárt eredmények:

 • Tudatosabb vezetői működés
 • Az emberi viselkedés jobb megértése
 • Konfliktusok, feszültségek rejtett tartalmának felismerése
 • Pozitív befolyásolás eszköztárának bővítése
 • A vezető és csapata közötti jobb együttműködés

A program struktúrája:

 • A neuroscience kutatások eredményei
 • A mentális rugalmasság 5 szintje
 • Viselkedések mögötti szükségletek, rejtett tartalmak
 • Szokások átalakítása, új szokások kialakítása
 • Motivációhoz használható idegtudományi módszerek
 • Érzelmek impulzusának kezelése/Önkontroll erősítése

Témavezető:


Márton-Koczó Ildikó MCC

senior executive coach, tréner, team coach

 

 

Workshop időpontja: 2020. február 19. (szerda)  1 nap, 9.00-16.00

Workshop díja : 60.000 Ft+áfa/fő

Neuroscience a vezetésben Jelentkezés

Helyszín: Business Coach Kft. Iroda, 1068 Budapest, Városligeti fasor 32.

Bővebb információ: ildiko.koczo@businesscoach.hu

Várunk szeretettel!

Click edit button to change this text.