WORKSHOPOK ONLINE PLATFORMON

félnapos csoportos programok

egyedi igények szerint, cégreszabottan, magyar és angol nyelven

Ajánlatot kérek
Online inspirációk (60 perc)
Virtuális csapatépítés

Az online workshopjainkra jellemző, hogy:

  • céljuk a résztvevők tudatosságának fokozása
  • 3 órásak, egy 15 perces szünettel
  • egy programra 6-12 résztvevőt fogadunk
  • témavezetőink: a programokat coaching szemlélettel tartják, szükség esetén action learning módszertant alkalmaznak, munkájuk egy részét évek óta maguk is home office-ban végzik, így jelentős saját tapasztalatuk van ezen a téren is
  • a 3 órás workshopok kiegészítéseként témavezetőink (igény esetén) további 1 óra utókövetést ajánlanak fel a workshop után 7-10 nappal, ami tovább segíti a résztvevők témafeldolgozását


Márton-Koczó Ildikó MCC programjai

Bizonyított tény, hogy a megfelelő időben és módon adott visszajelzés növeli a munkatársak elkötelezettségét, a jó közérzetet és javítja a hatékonyságot is. Emellett világossá teszi a szervezeti értékeket, testközelivé és személyessé formálja a célokat. A visszajelzéssel kommunikáljuk, hogy észleljük és értékeljük a munkatárs hozzájárulását a közös eredményhez, hogy szükségesnek tartjuk a munkáját, és fontosnak őt magát.

A program fókusza, hogy a résztvevőket végigvezesse azon az úton, ami a konstruktív visszajelzés elsajátítását célozza.

A stresszre, a vele való megküzdésre szükségünk van, elengedhetetlen a teljes és sikeres élethez, azonban tartós és nagyfokú stressz komoly veszélyt jelent az egészségre, illetve a kapcsolatainkra is. Jelentős stresszforrások az életünkben: a pszichológiai biztonság elvesztése, a tehetetlenség, a munkahelyi konfliktusok teljes kezeletlensége, vagy rosszul kezelése. A program olyan konkrét stresszkezelési gyakorlatokat javasol, amelyek beleférnek napi félórába, illetve segít annak nevén nevezésében, hogy mi okozza a legnagyobb stressz, és támogat abban, hogy felismerjük személyes reakcióink előnyeit és hátrányait, vagyis a tudatosság szintjét növeli.
A neuroscience, vagyis idegtudományi kutatások eredményei lefordíthatók a munkahelyek nyelvére, különösen a vezetők és csapataik együttműködésére. Például, a Stanford Egyetem kutatása bebizonyította, hogy napi fél óra panaszkodástól károsodik az ember agy. A sérülés független attól, hogy mi magunk vagyunk a panaszkodók vagy hallgatjuk azt. Egy vezető képes pozitívan befolyásolni a csapata panaszkultúráját, ha felvállalja a panaszok jelenlétét, nem hárítja, hanem elfogadja azokat, a panasz mögötti szükségleteket térképezi fel. Mindez egy – akár csapatszintű – szokásátalakítás.

A program célja az eszköztár frissítése a neuroscience kutatások alapján már bizonyított módszerekkel.

Ajánlatot kérek

Bincze Bea PCC programjai

Az amerikai Michigan Egyetem által folytatott kutatások azt mutatják, hogy a Job crafting segít újragondolni a munkához való viszonyunkat, és növelni az egyéni és a csapat motivációját. A workshop során közösen feldolgozzuk: Hogyan tudjuk a feladatainkat úgy alakítani, hogy jobban élvezzük őket? Miként változtassuk meg a munkáról, és az egyes feladatokról való gondolkodásunkat? Hogyan keretezzük újra a munkához kapcsolódó élményeinket?

Újratervezzük, hogyan érhetjük el, hogy munkánk több örömöt és elégedettséget jelentsen számunkra.

A mai világban már bárhol lehetnek egy-egy csapat tagjai, hiszen a technológia segítségével együtt tudnak működni. Ám egy virtuális csapat vezetése másféle problémákat is felvet, mint egy olyan csapat vezetése, ahol minden tag egy irodában dolgozik. Mik azok a bevált módszerek, amik segíthetnek?

Megvizsgáljuk a hatékony virtuális csapathoz elengedhetetlen 3 fő tényezőt: Hogyan érjük el, hogy a csapattagok a távolság ellenére eredményesen működjenek együtt?  Mire van szükség a hatékony kommunikációhoz? Hogyan építsük ki a bizalmat és motiváljuk a csapattagokat?

Napjainkban a siker egyik titka az, hogy megtaláljuk a legjobb szövetségeseket céljaink eléréséhez. Milyen a jó network? Hogyan tudjuk hatékonyan és jó érzéssel használni?

Workshopunkon lehetőségünk lesz: 1. Megismerni a kapcsolatépítés 5 tipikus csapdáját, és azt is, hogyan tudjuk ezeket a csapdákat eredményesen kezelni. 2. Megalkotni saját stratégiánkat a hálózatunk erősítésére, kapcsolataink elmélyítésére.

Programunk segít megismerni erősségeinket és fejlesztendő területeinket, hogy magabiztosan tudjuk kapcsolatainkat használni céljaink elérése érdekében

Izgul, amikor mások előtt kell beszélni? Szeretné hatékonyabban, magabiztosabban megosztani a gondolatait a többiekkel?

Nem számít, milyen szinten van jelenleg, mindig lehet továbbfejlődni.

A RHETORIC online társasjáték segítségével egy retorikai utazásra invitáljuk, ahol különféle feladatokat kapnak, beszédeket tartanak. Játékosan és jókedvűen ismernek meg olyan eszközöket, amik segítenek jobb beszédek, előadások tartásában.

A játék kiváló eszköz nemcsak a jobb kommunikáció fejlesztésére, de segít abban is, hogy jobban megismerjük egymást.

Olyan motivációs és önmotivációs eszközt keres, ami egyértelmű, nincs nagy költségvonzata, és bárhol megvalósítható? Mi segíthet a COVID-19 miatt kialakult helyzetben? Mitől lesznek az emberek boldogok, motiváltak, produktívak és kreatívak a munkájukban? A válasz egyszerű, nyilvánvalónak tűnik, mégsem használjuk ki tudatosan.

Teresa Amabile és Steven Kramer, a Harvard egyetem kutatói erre keresték a választ. 12 ezer naplóbejegyzés eredménye alapján ismerték fel, hogy a dolgozók belső megélései határozzák ezt meg. Az tapasztalták, hogy a dolgozók akkor érzik a legjobban magukat, ha haladást érnek el értelmes munkában.  Ezt nevezték el a haladás elvének.

Vezetőként a haladás elősegítése és az akadályok elhárítása segít abban, hogy kollégáink motiváltabbak legyenek. Önmagunkra is alkalmazhatjuk a megismert módszereket, és ez segít abban, hogy saját motivációnkat is javítsuk.

Barna Eszter a HRportálon így írt a  programról:

Így maradjunk motiváltak home office-ban

Ajánlatot kérek


Prerna Sujan PCC programjai

The programs are designed on the basis of the ontological coaching methodology and framework. It brings coherence between the body, emotions and the inner narrative.

Change is inevitable. We as humans react in different ways to change.
This quote by Socrates seems appropriate in the current times: „If you don’t get what you want, you suffer; if you get what you don’t want, you suffer, even when you get exactly what you want you suffer because you can’t hold onto it forever. Your mind is your predicament. It wants to be free of change, free of pain, free of the obligations of life and death. But change is law and no amount of pretending will alter that reality.”
During this workshop you will be taught to become a better observer of yourself, phenomenon happening around you. You will be taught to tune into the Higher Intelligence and Power that lies within you. You will be taught to understand your emotional framework that does not allow you to reach your full potential.
As a result of this workshop, you will be able to spring back to being in a state of joy and well-being that each one of you has experienced during the workshop..
Conflict is a reaction to a perceived threat of self-worth. A person’s sense of self-worth and well-being is threatened and at risk.
Participants will understand the origin of conflict. Practices around respect, communication, making powerful requests, self-regulation and improving self-worth will be taught.
The workshop aims at shifting, strengthening and enhancing the awareness muscle which allows us to take very different actions compared to what we normally do based on our default settings, habits, cultural discourses etc.  You are encouraged to stay in the present moment with the help of several exercises.
During the program, participants will have the opportunity to formulate and understand their fears, learn about the different types of fears, and what habits can help them be brave.
Ajánlatot kérek


Lisztes Henriett ACC programjai

A hatékonyságunk felülvizsgálata és más szempontok szerinti megközelítése fontosabb a mostani helyzetben, mint valaha. A jó és hathatós időgazdálkodás alapkompetencia, melyre szükségünk van a pályafutásunk során azért, hogy jól végezzük az aktuális feladatunkat, megfeleljünk a váratlan kihívásoknak, továbbá a karrierkilátásaink miatt is.
Vízválasztó tényező, amelynek, ha birtokában vagyunk, akkor olyan módon tudunk állandóan eredményesek maradni a munkánk és a karrierünk során egyaránt, hogy előnyre teszünk szert azokkal az embertársainkkal szemben, akik talán hozzánk hasonló képességűek, ám hiányzik belőlük az önszervezés és fegyelem.
E területtel foglalkozni kell, ez nem választás kérdése – különösen a mostani ránk szakadt váratlan home office helyzetben.
Eddig meetingről meetingre rohangáltunk egész nap az irodában – valóban ezt várják el tőlünk most is? A tömeges home office munkavégzés sok helyen még több meetinget hozott: rövid, személyes egyeztetések helyett még több meetinggel terheljük a naptárunkat. Hogyan döntsük el, melyik meeting szükséges, melyik nem, hogyan szervezzük meg hatékonyabban a megbeszéléseket, mikre érdemes odafigyelni és miben más a virtuális meeting, mint a személyes, és hogyan tudjunk növelni a meetingjeink hatékonyságát.
Sokan gondolják, hogy a szolgáltatás-orientáltság kizárólag az ügyfelek miatt fontos. Pedig a legtöbb igazán sikeres cég minden sarkában megjelenik a szolgáltatói attitűd – a recepcióstól az ügyvezetőig mindenkit ez jellemez. Azok számára, akik nem foglalkoznak közvetlenül külső ügyfelekkel, ott vannak a belső ügyfelek. A külső ügyfelek kiszolgálásának sikerességéhez a cég minden alkalmazottjának szolgáltatói attitűdöt kell mutatni a kollégák felé is. A hierarchiában magasabb szinten lévőknek még nagyobb a felelőssége a belső szolgáltatási figyelem fenntartásában. Ha ez sikerül, képesek leszünk egy elégedettebb szervezetet létrehozni és ezáltal megtartani a kiemelkedő képességű munkatársainkat.
Izgalmas kérdés, hogy mi kell a jó csapathoz és a hatékony csapatmunkához, mik azok a főbb tulajdonságok, melyek meghatározzák egy csapat sikerességét.
A Google több száz csapatát tanulmányozta 2 éven keresztül, mi az oka, hogy az egyik botladozik, míg a másik szárnyal. Az eredmények alapján a kutatócsoport egyik legfontosabb megállapítása, hogy a leghatékonyabb csapatoknál nem számított, hogy kik vannak benne, hanem hogy mennyire tudnak jól együtt dolgozni.
A kutatómunka során meghatározták azokat a normákat, amiket érdemes követni egy csapatnak a legnagyobb hatékonyság elérése érdekében – megnézzük ezek, hogy vannak jelen a saját csapataitokban, és melyik normát hogy érdemes fejleszteni.
Ajánlatot kérek


Juhász Erika ACC programjai

A VUCA (volatile, uncertain, complex, ambiguous) világ komoly próbára tesz mindannyiunkat. Hogyan lehet reagálni a kitettségre, a bizonytalanságra, a folyamatos változásra?
A VUCA-ready mindset a rugalmasságon, az őszinte kommunikáción, a bizalmon, a támogatáson és az együttműködésen alapul, aminek virtuális munkahelyi környezetben is megtartó ereje van. A program célja a szemléletformálás, a változásra való hajlandóság erősítése annak érdekében, hogy a virtuális térben is erősödjön a csapatkohézió, az elköteleződés, és értékteremtő környezet jöjjön létre.
Az érzelmi intelligencia (EQ) kifejezést azoknak a kompetenciáknak a leírására használják, amelyek önmagunk irányítására, másokkal való együttműködésre vonatkoznak. Kutatások igazolják, hogy az EQ-hoz köthető képességek döntő fontossággal bírnak a legkülönbözőbb tevékenységekben, kiemelt szerepük van kritikus helyzetekben, hiányuk pedig behatárolja az eredmények elérésére irányuló személyes képességeket.
A program célja annak tudatosítása, hogyan szabályozzuk saját érzelmeinket, lássunk rá arra, milyen hatást gyakorolunk másra és ezáltal képesek legyünk fejleszteni a másokkal való kapcsolatunkat.
Egy szervezet, egy projekt sikere nagyon sok tényezőn múlik, ezek között nem elhanyagolható a változás-, a válságkezelés szerepe. A változások eredményes kommunikálása, az új folyamatok, rendszerek bevezetése, elfogadtatása az érintettekkel kulcsfontosságú ahhoz, hogy az eredmények fenntarthatóan továbbéljenek.
Egy krízis töréspontként jelenik meg egy szervezet életében, megszakítva a normál működést. Ilyenkor több szinten kell intenzív kommunikációt kifejteni rövid időn belül, pontosan megfogalmazott üzenetek formájában. Lehet-e a krízis lehetőség a megújulásra? Hogy kapcsolódik mindez a bizalomhoz? Workshopunkon ezekre a kérdésekre találunk közösen válaszokat.
A toborzás és kiválasztás aktuális kihívása: eredményesen megszólítani a potenciális szakembereket, hitelesen képviselni a céget és a keresett pozíció tartalmát a virtuális interjúhelyzetben. A program célja a résztvevők interjútechnikai (kérdezéstechnikai) kompetenciáinak fejlesztése, a magabiztosság erősítése arra vonatkozóan, hogy innovatívan és természetesen tudjanak reagálni az interjúhelyzetben megjelenő aktuális kihívásokra, esetleges diszkomfort megjelenésére.
Ajánlatot kérek


Kulcu-Gusztafik Anita programjai

A programokat az ontológiai coaching módszertana és keretrendszere alapján hoztuk létre. A módszertan összhangot teremt a test, az érzelmek és a belső elbeszélő között.

Minden résztvevőnek saját felismerése lesz arról, mikor érzi magát felhatalmazva, és hogyan jelenik meg az, ha ő felhatalmaz valakit. A résztvevők eszközöket kapnak, hogy kilépjenek a komfort zónájukból és delegáljanak bizalommal, a kontroll érzése nélkül.
A résztvevők újraértelmezik a tökéletességgel és a hibázással való kapcsolatukat. Megtanulják, hogyan kezeljék elvárásaikat. Elsajátítják a megkülönböztetés erejét, és gyakorlati eszközkészletet kapnak a hibáik átértelmezésére, a tények vizsgálatára.
A műhelymunka célja a tudatosság előmozdítása, megerősítése és fejlesztése, amely lehetővé teszi, hogy nagyon különböző módon cselekedjünk, mint ahogy általában szoktunk az alapértelmezett beállítások, szokások, kulturális diskurzusok stb. alapján. A résztvevők a gyakorlatok során támogatást kapnak a jelen pillanatban maradáshoz.
A program során a résztvevők lehetőséget kapnak a félelmeik megfogalmazására és megértésére, megismerik a különböző félelem-típusokat, és hogy milyen szokások segíthetik őket a bátorság gyakorlásában.
Ajánlatot kérek


Forgách Géza ACC programjai

Biztosan észrevetted magadon, hogy az elmúlt évek alatt drasztikusan megváltoztak az információfeldolgozási szokásaid. Sőt: nem csak a tiéd, hanem azoké is, akik az általad készített írásos anyagokat olvassák.
Nélkülözhetetlenné vált tehát, hogy te is alkalmazkodj ehhez: a tartalom és a forma, illetve a kettő egysége tudja biztosítani az általad átadni kívánt információk tényleges befogadását.
Workshopunk célja az, hogy segítséget és támpontokat adjon ahhoz, hogyan tudsz a mai világ igényeinek megfelelő írásos anyagot készíteni. Hogyan strukturáld az emailt, prezentációt, feljegyzést? Miért, és hogyan használd a különböző eszközöket (design, képek, adatok, tartalmi elemek) úgy, hogy felkeltse és fenn is tartsa olvasód érdeklődését, ezzel elérve az általad kívánt hatást.
Röviden tehát: tartalom és a forma egységben. Érzelmek, design, adatvizualizáció, infografikák.
Ajánlatot kérek

Egyéb programjaink

A munkára adott visszajelzés sokak számára az egyik legfontosabb érték, az egyik leginkább meghatározó motivációs tényező – vajon hogy lehet ezt megoldásfókuszú szemlélettel, erőforrásokra orientáltan végezni? Mitől jó egy visszajelzés, mikor hat igazán? Van-e létjogosultsága annak, hogy csak pozitív visszajelzést adunk? Milyen eszközöket, kis lépéseket érdemes alkalmazni visszajelzések adásakor ahhoz, hogy azzal hatást tudjunk elérni? A program során a résztvevőkkel közösen megvizsgáljuk a visszajelzések egyéni gyakorlatát és kísérletezünk azzal, mindez hogyan tud működni a virtuális térben is.
A munka lehet öröm és feltöltődés, még akkor is, ha néha úgy érezzük, azt sem tudjuk már hol áll a fejünk, vagy mihez kapjunk, ha ég a ház. A flow állapotban a munkatársak úgy érzik, hogy jelen tudnak lenni, megfelelő kihívást jelent a munka, elmélyülten tudnak dolgozni – összességében a kihívás mértéke egyensúlyban van a készségekkel, erősségekkel. Miről lehet felismerni a flow állapotot és hogyan lehet saját magunk számára megteremteni azt? Hogyan lehet fenntartani ezt az állapotot önmagunk számára, hosszú távon és a mindennapokban egyaránt? A program során megvizsgáljuk, hogy milyen módon lehet az erősségeinkre építve flow állapotba kerülni, és mit jelent ez egyéni szinten a résztvevők számára.
A mindfulness segít oldani a feszültséget, tudatosan a jelenre figyelni és a jelenben lenni, azaz nem rágódni a múlton és kevésbé szorongani a jövőn. A program során néhány olyan könnyen alkalmazható technikára nézünk rá, amelyekkel egyének és csapatok tudnak kísérletezni, akár a virtuális térben is, és amelyek eredménye kiegyensúlyozottság, nyugalom, hatékonyabb jelenlét lehet.
Ajánlatot kérek