Pszicho-zóna Jelentkezés
Programnaptár
A pszicho-zóna programsorozat keretében Nyíri Balázs “Stressz és túlpörgés – Tényleg szükségesek?” című alkalmán vettem részt. A téma egyből megszólított mint multinacionális cégnél dolgozó vállalati HR-est, trénert és coachot és mint magánembert. Balázs a témát egy teljesen más nézőpontból járja körül, valóban segít egy kicsit az embernek “magába nézni”. A sok gyakorlati példa, valamint a többi résztvevővel való beszélgetés segített, hogy egy kicsit átrendszerezzem magamban az eddigi tudásomat, tapasztalataimat a témában. Ami szuper volt, hogy néhány nappal utána jött egy nagyon kényes, stresszes szituáció a munkahelyen és már az ott tanultakat alkalmaztam ekkor és működött!
Csombordi-Toth, Krisztina , Head of HR AGCO

PSZICHO-ZÓNA

Fontos témák, amikről nehéz beszélni

Támogasd magabiztosan munkatársaidat, ügyfeleidet a pszichológia határterületein!

2021. október 5-én induló új programsorozatunkkal várjuk a témában elmélyülni kívánó vezetőket, HR szakembereket és coachokat!

Havonta, esténként  (17:00-19:30) megrendezésre kerülő kerekasztal beszélgetéseink keretén belül olyan témákat dolgozunk fel neves szakemberekkel, amelyek a hétköznapokban fontosságuk ellenére ritkán kerülnek fókuszba.

Az elmúlt másfél év mindannyiunk számára rávilágított a témák időszerűségére akár vezetőként, akár támogatóként, akár munkavállalóként vagyunk a járvány okozta új világ szereplői. A szervezeteknek nemcsak az új működés operatív újra szervezésével, az üzletfolytonosság biztosításával kellett megbirkózniuk, de az emberi oldal – kollégák, ügyfelek, beosztottak – támogatása minden eddiginél nagyobb kihívást jelent.

Nyolc estén keresztül fogjuk a határokat feszegetni a résztvevők bevonásával, az ő kérdéseiket is feldolgozva. Minden nap célja az lesz, hogy olyan tudással távozzanak, ami segíti őket abban, hogy jobban tudjanak ezen területekre figyelni, észrevenni azt, hogy a környezetüknek mire van szüksége, hogy tudják hol a saját kompetenciájuk határa, és mi tartozik inkább coachhoz, pszichológushoz.

Programunk lényegét tökéletesen írja le egyik szakértőnk, Nyíri Balázs:

„nem azoknak szól, akik csendben ülve szeretnének arról hallani, hogy mivel küzdhetünk az adott problémák ellen. Ez egy olyan aktív részvételre építő interaktív program, ahol a felszín helyett a dolgok mélyére megyünk.”

Itt a helyed, ha te is magabiztosabban szeretnéd támogatni munkatársaidat, ügyfeleidet olyan témákban, melyek már a pszichológia határterületeit súrolják. Tarts velünk, ha érdekel, hogy vezetőként, HR szakemberként, coachként hogy tudsz támogatást nyújtani. Hol a határ? Mi az, ami már nem a te kompetenciád? Mik a tünetek, honnan ismerheted fel, hogy baj van?

 Pszicho-zóna programsorozat tartalma: 8 alkalom 20 órányi ismeret!

(+ jelekre kattintva megismerkedhetsz a részletekkel.)

2021. október 5.

Előadó: Szigeti Ildikó, krízistanácsadó szakpszichológus, újságíró, a Pszichobiznisz könyv szerzője

A koronavírus-járvány harmadik hulláma minden eddiginél nagyobb mentális és fizikai megterhelést jelent valamennyiünk számára. A folyamatos online jelenlét, az elszigetelődés és az otthoni munkavégzés, valamint a csapatok távolról történő irányítása csak néhány a nehezítő körülmények közül, melyek sokunkat kiléptetnek a komfortzónából. Egyre gyakrabban fordul elő szorongás, depresszió a munkatársaink körében. Az érintettek többségénél nincs orvosi értelemben vett pszichiátriai betegség, mégis jelentős deprimáltságtól és fáradékonyságtól szenvednek számos testi tünet kíséretében.

Olyan pandémiás kulcsfogalmak, mint újra tervezés, újra definiálás, valamint az alábbi kérdések mentén, a résztvevők aktív bevonásával az ő dilemmáik átbeszélésén keresztül foglalkozunk a témával:

 • Depresszió, szorongás, pánik: normális (egészséges) reakció egy nem normális helyzetre
 • A nárcizmus, mint vezetői kompetencia
 • Kontroll a home office-ban?
 • Akarsz róla beszélni? Mikor kell és mikor lehet észrevenni, ha baj van?

Közelebbről!

 Szigeti Ildikó, krízistanácsadó szakpszichológus, újságíró, a Pszichobiznisz könyv szerzője

Nem akartam pszichológus lenni, csupán érdekelt a lélektan. Az egyetem elvégzését követően nem is dolgoztam pszichológusként, csaknem húsz éven át újságíró és kommunikációs vezető voltam. A gazdasági válság engem is döntésre kényszerített, ekkor tértem vissza a tanult hivatásomhoz. Éretten, a gazdasági élet, a nagyvállalati szektor és a közszféra szereplőit megismerve folytattam a tanulmányaimat. Szakdiplomát szereztem, betegjogi képviselő és mediátor lettem. Közben megkezdtem a magánpraxisom építését. Megvalósult az álmom. Az általam vezetett Pszichoszervizben életvezetési problémákkal, gyermekvállalási nehézségekkel küzdőknek, traumákat megélteknek és krízisben lévőknek adunk tanácsot. Mivel a privát szférát nem lehet a munkától izoláltan megközelíteni, ezért a konzultációk gyakorta fókuszálnak a munkahelyi környezetre, a teljesítményre, a kiégésre. Klienseim között a vezető beosztásúak, alkalmazottak és vállalkozók egyaránt megtalálhatók. Popper Péter tanítványaként magam is a kritikai pszichológia szellemiségét képviselem, ami áldás és átok is a számomra.

2021. október 26.

Előadó: Nyíri Balázs – pszichológus, közgazdász, phd kutató, transzformatív coach

Ez az esténk nem azoknak szól, akik csendben ülve szeretnének arról hallani, hogy mivel küzdhetünk a stressz ellen. Ez egy olyan aktív részvételre építő interaktív program, ahol a felszín helyett a dolgok mélyére megyünk. Ha megértjük, mi a stressz, hogyan jön létre és mi van a túlpörgés mögött, akkor ezekre többet nem lesz szükségünk az életünkben. Az itt tárgyalt megközelítések a hiedelmeinkkel ellentétesek lesznek (például, hogy többet érünk el, ha lelassulunk), mégis mind tudományos alapokon nyugszanak és konkrét, valós gyakorlati példákon keresztül válnak majd teljesen érthetővé a résztvevők számára.

Közelebbről!

Nyíri Balázs – pszichológus, közgazdász, phd kutató, transzformatív coach

Balázs munkája mellett jelenleg PhD kutatóként dolgozik az ELTE PPK Affektív Pszichológia Tanszékén. Segített már sportolónak Európa-Bajnokságot nyerni, öngyilkosságot fontolgató nemzetközi vezetőnek a globális szervezetükön belül a top 100 vezető közé kerülni, vagy éppen az ismerkedéstől rettegőknek egyetlen beszélgetéssel eltüntetni félelmeiket. Kutatási témája és munkájának központi része a magunknak mondott szavak ereje és hatása, azaz az, hogy gondolataink hogyan hozzák létre a világunkat.

2021. november 23.

Előadó: Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, író, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója

A vírus okozta kihívásokat a munkavállók és a munkáltatók immáron másfél éve tapasztalják és napjainkban már mindenhonnan a gyorsan és agresszíven begyűrűző negyedik hullámról hallunk.  Az egyének és szervezetek is kezdenek megtelni az új helyzet hozta fokozott erőfeszítésekkel, az elszigetelődéssel, a home office-szal. A fáradtság érezhető, mégis ki kell tartani. Honnan ismerheti fel egy vezető, hogy a csapata demotivált és mit tehet az egyes munkavállalókért, ha ő is ugyanabban a cipőben jár? Hogyan nyerhetjük vissza motivációnkat és vehetjük fel a kesztyűt a pandémiás fáradtsággal?

Közelebbről!

Böjte Csaba szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány megalapítója, mely gyermekmentő szervezet az Erdélyben élő sanyarú körülmények között élő gyermekek felkarolásra alapíttatott. Csaba testvér – ahogyan mindenki szólítja – prédikációiban, könyveiben a szeretet erejéről beszél. Meggyőződése, hogy a szeretet az élet legfontosabb feladata, amely a cselekvésben mutatkozik meg.

2021. december 14.

Előadó: Votisky Petra – klinikai szakpszichológus, coach

Életünk egyik normatív krízise az életközepi válság. A pszichológusok között sincs egyetértés abban, hogy ezen vajon mindannyian átesünk, vagy csak néhányunknál jelentkezik. A válság szó önmagában is ijesztő, pedig ezen életszakaszhoz tartozó változások nem törvényszerűen negatívak. Honnan vesszük észre, hogy életközepi válságot élünk meg? Hogyan tud ez a krízis annyira elmélyülni, hogy már szakember segítségére van szükség? Mire kell odafigyelnünk? Hogyan tudjuk ezt a folyamatot a legjobban javunkra fordítani, mit tanulhatunk belőle, hogy testileg, lelkileg erősebben folytathassuk az életünket?

Közelebbről!

Petra pszichológusként, coachként és trénerként dolgozik. Klinikai szakpszichológus és coach végzettsége mellett közgazdasági diplomát is szerzett. Ő maga is újratervezte már néhányszor az életét – magánéleti vagy szakmai okok miatt. Több évet élt külföldön, ezért számos ország- vagy karrierváltó klienssel dolgozott, dolgozik együtt. Emellett másik fő témája az – életközepi válsághoz is gyakran kapcsolódó –  egészségügyi problémák területe

2022. január 25.

Előadó: Keresztfalvi László – pszichológus, coach, IT vezető

Alkohol, dohányzás, gyógyszer, drog, munkamánia – Érzékeny téma, ezért vajon mennyire rossz a helyzet? Lehet-e a cégemnél szerfüggő?

A szerhasználattól az addiktív viselkedési szokások kialakulásáig. Ami mindenkit érdekel: mikortól beszélünk függőségről? Legtöbbször a választól azt reméljük, hogy megnyugtathatjuk magunkat.

Függeni sok mindentől lehet, de miért olyan jó? Van-e könnyű drog? Kívánja a testünk, kívánja a lelkünk és kimagyarázzuk, hogy miért vagyunk kiszolgáltatva a helyzetnek. Pedig a cselekvés lehetősége épp a saját kezünkben van. Valójában ezért tehetjük meg azt is, hogy függők vagyunk!

Hogyan lesz egy káros szenvedélyből magatartászavar és onnét van-e visszaút? Hazatértek-e Vietnámból az amerikai katonák? Nem csak a covid mozdít ki a komfortzónánkból. A reziliencia, avagy megküzdés jó eszköz, de nem varázsszer.
Van-e hasznos függés? Függés-e egy szokás? És hogyan lehet leszokni egy szokásról?
Mit tegyünk, ha érezzük magunkon vagy munkatársunkon a tüneteket? Hová fordulhatunk segítségért? Bármi jobb, mint halogatni!
„Uraim, ne feledjék: egy szivar néha csak egy szivar.” (anekdota Freudról)

Közelebbről Keresztfalvi László!

“A változatos emberek érdekesebbek lettek számomra, mint a kiszámítható számítógépes rendszerek. A pszichológiának számos területe érdekel, mert mind hozzátesz ahhoz, amit az emberről gondolunk. Klienseimmel üzleti vagy életvezetési nehézségeken dolgozom, ami változatossá teszi a munkámat. Minden esetben fontos számomra, hogy az érzelmek és a gondolatok egymást támogatva szolgálják a kitűzött célt.”

2022. február 22.

Előadó: Soós István – klinikai szakpszichológus, burnout szakértő

A burnout, vagyis kiégés szindróma kifejezést a pszichológia tudománya azok esetében használja, akik valamilyen érzelmileg megterhelő, jellemzően segítő munkát végeznek. Számos körülmény hozzájárulhat ezen fizikai-érzelmi-mentális kimerüléshez, amelynek több szakaszát különböztetjük meg. Ezek közül az elsőt – meglepő módon – a túlzott lelkesedés, az extrém ambiciózus munkahelyi célok, az intenzív munkahelyi kapcsolatok jellemzik. Fontos tehát tisztában lennünk a tünetekkel, a következményekkel és a megelőzés lehetőségeivel.

Közelebbről!

István párterápiában, csoportterápiában és egyéni terápiában is képzett klinikai szakpszichológus, aki mögött több ezer óra szervezeti tréning és workshop vezetés, és több száz óra egyéni- és csoportos konzultáció, coaching tapasztalat áll. Az utóbbi években kiemelt szakterülete a kiégés és a stressz lett, ezen tapasztalatát felhasználva hitelesen tud a megoldás irányába vezetni ezen a területen.

2022. március 22.

Előadó: Ruttner Judit Munka- és Szervezet Szakpszichológus, Coaching-Pszichológus

A maximalizmus és munkamánia sokkal veszélyesebbek munkahelyi környezetben, mint első látásra tűnnek. Ennek oka, hogy a maximalizmusnak és a tökéletességre törekvésnek igenis vannak pozitív aspektusai is, hosszú távon viszont felőrlik mind az egyént, mind a munkatársait, így erősen kontraproduktívvá válnak. Hol a határ? Mikortól mondjuk, hogy valaki kórosan munkamániás? Ha felismerem magamon vagy munkatársaimon a tüneteket, mit tegyek?

A résztvevők aktív bevonásával, kérdéseik mélyebb feldolgozásával ezen témák konkrét, valós gyakorlati példákon keresztül válnak majd teljesen érthetővé a résztvevők számára.

Közelebbről!

“Pszichológus utamat a munka világában kezdtem, az alapképzés után munka- és szervezetpszichológia szakirányon végeztem és dolgoztam is több, mint 10 évet munkaerő-kiválasztási, majd szervezeti, multinacionális vállalati HR területen. Gyermekeim születése után tértem vissza a klasszikus pszichológusi hivatáshoz is, melyet szintén közel tíz éve mondhatok már magaménak. Többféle módszer elsajátítása tette lehetővé, hogy hatékonyan tudjam segíteni klienseimet: előszeretettel használok coaching eszközöket, kognitív módszereket, de sok esetben az imaginatív, képi technikák alkalmazása vezet a megoldáshoz.

Jelenleg egy munkavállalói támogató program (EAP – Employee Assistance Program) keretében és magánpraxisban is dolgozom. Munkám során sok munkahelyi és természetesen magánéleti problémával találkozom, és pszichológusként, coachként lehetőségem van ezen problémák mélyebb megismerésére és a megoldásmódok széles skálájának kidolgozására, legyen az akár maximalizmus akár munkamánia. Munkám szerves része a szervezetek támogatása is, megtalálva az egyensúlyt és az összhangot az egyéni jóllét és a szervezeti hatékonyság között.”

2022. május 03.

Előadó: dr. Czibor Andrea – szervezetpszichológus, coach, egyetemi adjunktus

Munkahelyi környezetben gyakran találkozunk olyan kollégákkal, akikkel úgy érezzük,  állandó harcot kell vívnunk. Amikor azt tapasztaljuk, hogy vannak munkatársaink, akiknek egyszerűen nem értjük a mozgatórugóit, akikkel kapcsolatban nem működnek a „jól bevált” módszerek.  Sokunknak ugyancsak ismerős, hogy azt érezzük: „valami” extrém módon leszívja az energiánkat. Akár az is előfordulhat, hogy egy-egy ilyen nehéz személyiség jelenléte egy teljes csoport működésére, hangulatára rányomja a bélyegét.

Az ilyen nehéz helyzeteknek gyakran néhány személyiségjellemző húzódik meg a hátterében. A személyiség e „sötét” vonásai egyrészt nagy kihívást jelentenek a munkatársak számára, másrészt azonban olyan erőforrásokat is hordozhatnak magukban, amik hozzájárulhatnak egy cég, egy munkacsoport sikeréhez.

Hogyan ismerhetjük fel ezeket a tulajdonságokat, és hogyan viszonyuljunk hozzájuk úgy, hogy mi ne essünk áldozatul? Harcoljunk? Meneküljünk? Esetleg valami más stratégiát alkalmazzunk? Mit tehetünk annak érdekében, hogy az e vonásokhoz kapcsolódó erősségek, előnyök úgy szolgálják a cég érdekeit, hogy közben nem zilálják szét az emberi kapcsolatokat a munkahelyen.

Közelebbről!

Andrea, pszichológusként végzett, azon belül pedig munka- és szervezetpszichológiával foglalkozik. A Pécsi Tudományegyetem Szociál- és Szervezetpszichológia Tanszékén dolgozik adjunktusként, emellett pedig az egyetem Szervezetpszichológiai Kutatócsoportját vezeti. Régóta foglalkoztatják olyan kérdések, hogy vajon milyen tényezők járulnak hozzá a munkavállalók munkahelyi jóllétéhez, hatékonyságához; mit tehet egy szervezet annak érdekében, hogy pszichológiai szempontból is egészséges, ösztönző munkakörülményeket hozzon létre. Emellett azok az esetek is kíváncsivá teszik, amikor ez valamiért nem sikerül:  amikor egy szervezetben munkatársak közötti feszültségek,  személyközi inzultusok, toxikus munkahelyi klíma uralkodik el. E jelenségeket egyrészt a kutatás eszközeivel igyekszik feltárni, másrészt pedig szervezetfejlesztőként és coachként gyakorlati támogatást is nyújt az élhetőbb, kiegyensúlyozottabb egyéni és szervezeti működésekhez.

 • Időpont: minden alkalom 17:00-tól 19:30-ig tart.
 • Helyszín: Business Coach Kft iroda
 • Árak

  Teljes program: 220 000 Ft + ÁFA (27 500 Ft + ÁFA / alkalom)
  5 alkalmas bérlet: 150 000 Ft + ÁFA (30 000 Ft + ÁFA / alkalom)
  1 alkalom: 35 000 Ft + ÁFA

A képzés szakmai felelősei, akiknek felteheted a kérdéseidet:

Forgách Géza ACC
executive coach, pszichológus, tréner
geza.forgach@businesscoach.hu

Aradi Rita
szervezetfejlesztő, tréner, coach
Pszicho-zóna Jelentkezés

*A vendégek felkérés alatt, a változtatás jogát fenntartjuk.

Programra való érkezés 16.30-tól.