Bemutatkoznak a Recruitment Institute témavezetői

„A Recruitment Institute gondolata akkor született meg bennem, amikor egyre több felsővezetőtől hallottam, milyen nehéz megfelelő szakembert találni, és hogy milyen felelősségteljes feladata van mindenkinek, aki a recruitmenttel foglalkozik. Aztán megértettem, hogy a mai munkaerő-piaci környezetben mindenki egy kicsit „recruiter is”. Meggyőződésem, hogy egy olyan hiánypótló képzési program született, ahol a szakma elismert képviselői oktatnak, ami gyakorlatorientált, széles szakmai tudást nyújt a résztvevőknek, és nagy örömömre „coaching szemléletű”.

Komócsin Laura

ügyvezető, senior executive coach

Juhász Erika
Juhász Erika fejvadász, EastEuroCo Executive Search Group, coach, tréner, Business Coach Kft., a Recruitment Institute szakmai vezetője
„Közel harminc éve, 1989-ben, pályakezdőkét lettem fejvadász. Jelen voltam a szakma hazai kialakulásánál, végigkísértem fejlődését, magaslatait és mélységeit. Tanácsadóként támogattam szinte minden iparágat, láttam a munkaerő-piacot túlkínálati és hiány oldalról is. Foglalkoztam hirdetéses szelekcióval, talentkutatással és executive search-csel. Szívügyemnek tekintem, hogy a recruiter szakma presztízse növekedjen. A Recruitment Institute célja, hogy átfogó, naprakész és megközelítésében újszerű képzési programja által a szakma egyik meghatározó tudásközpontjává váljon.”
Modul: A munkaerőpiac aktuális kihívásai, Sourcing, longlist, shortlist, Interjútechnika
Bincze Bea ACC
Bincze Bea ACCexecutive coach, beszéd coach, mentor és tréner, Business Coach Kft.
„Több mint 20 évet dolgoztam vezetőként, ennek köszönhetően nagyon sok és sokféle munkatárs felvételi folyamatában vettem részt. Így tudom, hogy a sikeres működéshez a megfelelő kollégák kiválasztása milyen sokrétű és komplex folyamat. A „Kiválasztás” modulban olyan eszközökkel találkozhatunk, amit coachként is és vezetőként is nagyon hasznosnak tartok, ilyen pl. szimuláció és személyiségtesztek, amikkel mélyebben is megismerkedünk a nap folyamán.”
Modul: Kiválasztás
Lisztes Henriett ACC
Lisztes Henriett ACC executive coach, Business Coach Kft.
Az emberek legtöbbször nem vállalatokhoz csatlakoznak, hanem emberekhez, értékekhez, kultúrákhoz. Recruiterként jelentős szerepe lehet ennek a csatlakozásnak az erősítésében! Több tanulmány szerint 70%-a az álláskeresőknek szívesebben jelentkezik egy álláshirdetésre, ha úgy érzi, hogy ‘ismeri’ a recruitert, többet tud róla. Hogy felkelthesse a figyelmüket, fontos egy megfelelő brand használata recruiterként. Meg kell különbözteti magát a többi recruitertől, az értékeiben, készségeiben, tapasztalataiban. Ehhez tudatosan kell használnia a jól kialakított brandjét, többféle platformon is. Egyik kedvenc témám a coach brand megalkotása, és coachként önmagunk pozicionálása a coach piacon. Örülök, hogy lehetőségem van ezen a képzésen mindezt a recruiter piacra is átültetni, annak érdekében, hogy minél jobban láttathassák magukat a velünk együtt dolgozó recruiterek is, és eredményesebbek lehessenek a talentek elérésben.
Modul: A recruiter brand-je, recruiter kompetenciák
Márton-Koczó Ildikó
Márton-Koczó Ildikó senior executive coach, tréner, Business Coach Kft.
Márton-Koczó Ildikó a coach hivatásért cserélte le anno a gazdasági újságírói pályát és a Manager Magazin főszerkesztői pozícióját. Tapasztalatai révén hiteles a vezetők személyes márkájának építésében, valamint a kommunikációs és networking kompetenciák fejlesztésében. Többek között pasztorálpszichológiát tanult, így nehéz helyzetek kezelésében is támogatást tud nyújtani. Végzett teamcoach, szívesen dolgozik a solution circle, a kreatív coaching eszköztárával. Legutóbbi könyve a Sztoriprofit, amely a story processing, vagyis a történet feldolgozás módszertanát mutatja be.
Modul: Preboarding, onboarding, megtartás
Benedek Nikoletta
Benedek NikolettaSzervezetfejlesztési tanácsadó, tréner, coach, team coach, GT Mentor Group
„Nagyvállalati HR-es múlttal és több éves külsős szervezetfejlesztői tapasztalattal azt látom, hogy a vízióalkotás mellett a legfontosabb vezetői feladat a megfelelő munkatársak kiválasztása és megtartása. Ezért a HR business partnerek, kiválasztási szakértők számára elengedhetetlen, hogy fejlesszék a kiválasztással kapcsolatos szemléletmódjukat, módszertani ismereteiket, eszköztárukat, és stratégiai partnerként támogassák ebben a vezetőket.”
Modul: A szervezeti igény és a munkaerő-piaci realitás

Bemutatkoznak a Recruitment Institute oktatói

Csóti Gábor
Csóti Gáborügyvezető, Investors in People Hungary és Magyar GAMECHANGERS Közösség
„Tanácsadói pályámat fejvadászként kezdtem, majd folyamatfejlesztő cégnél folytattam. Jelenleg a brit Investors in People szervezetfejlesztési és akkreditációs rendszer hazai bevezetését és a Magyarország Legkiválóbb Vállalatai Programot vezetem, valamint a GAMECHANGERS szakmai közösséget szervezem. Szenvedélyesen kutatom a jövő szervezeti versenyképességi kritériumait, a munkavállalói preferenciák és a vezetői szerepek változását. Elkötelezett vagyok a hazai üzleti kultúra fejlesztése, a legjobb szervezeti gyakorlatok megosztása, valamint a hálózatos tudásteremtés, a közösségi értékteremtés és az innováció mellett. Ezt a szemlétet fogom képviselni a képzésben is.”
Modul: A munkaerőpiac aktuális kihívásai
Deák Zsolt
Deák ZsoltDirector, Board & Executive Assessment, Stanton Chase Hungary Kft.
„Az eddigi húsz évben vezetőkkel foglalkoztam, és értékes tapasztalatokat szerezhettem a vezető kiválasztás területén is. Most amikor a Business Coach Kft. megkeresett ennek a rendhagyó kurzusnak az ötletével, örömmel igent mondtam, remélve, hogy ezeknek a tapasztalatoknak megosztásából mások és magam is tanulhatok.”
Modul: Kiválasztás
Fehér Éva
Fehér ÉvaSenior Consultant / Executive Coach - Head of Executive Search & Headhunting Division, ISG International
„A szakmai pályafutásom alatt számos iparágba volt szerencsém betekintést nyerni, azonban a fő érdeklődési köröm mindig a humán terület irányába vonzott. Úgy gondolom, hogy minden emberben megtalálhatóak azok a bizonyos karaktervonások, amelyek őt egy sikeres, büszkeségre okot adó, stabil karrier irányába viszik, terelik. Nagyon fontos, hogy ezeket jól azonosítsuk, majd egy szervezet igényeivel megfelelően, a felek számára előnyösen összekapcsolni tudjuk. Oktatótársaimmal közösen, e képzés keretein belül, szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy minél több szakember hivatásának érezze és elkötelezettséggel végezze ezt a komplex feladatot.”
Modul: A munkaerőpiac aktuális kihívásai
Füzér Gábor
Füzér Gáborügyvezető, Assessment Systems Hungary
„Az Assessment Systems Hungary mindig is fontosnak tartotta, hogy a HR szakmához úgy is hozzájáruljon, mint újító és oktató szervezet. Ez a képzés véleményem szerint mindkettőnek eleget tesz, így megtisztelő, hogy a szakmai csapathoz tartozhatunk.”
Modul: Kiválasztás
Kulcu–Gusztafik Anita
Kulcu–Gusztafik Anita junior coach, tréner Business Coach Kft., CX-Ray szakértő
“A munkaerőpiac jelenleg megszámlálhatatlan tehetséget és kiváló munkáltatókat rejt. A megfelelő munkatárs kiválasztása több szempontból is kihívást jelent napjainkban.
A kiválasztási folyamat során kiemelten fontosnak tartom a kommunikációt minden szereplő részéről. Hiszem, hogy a tudatosság magunkra, a kommunikációra és a jelen pillanatra, a félelmeink támogató erejének felismerése pozitív hatással van a munkánkra. A Recruitment Institute-ban vállalt szerepem is erre a fejlődésre fókuszál a sourcing, longlist, shortlist modulban. Bízom benne, hogy egy ilyen komplex képzés forradalmi változást eredményez a recruitment folyamatokban.”
Modul: Sourcing, longlist, shortlist
Lénárt Éva
Lénárt ÉvaAbesse Informatikai Tanácsadó Zrt., Scrum Master és agilis projekt coach
„Y generációsként már olyan világba születtem, ahol egyetlen dolog biztos és állandó – a változás. Rugalmasan kell alkalmazkodnunk mind vállalati, mind csapat, mind egyéni szinten. Az EMBER viszont ma is ugyanarra vágyik a turbulens munka világában: értéket teremtő szakmai kiteljesedésre és befogadó, támogató közösségre. Emiatt egy olyan interaktív agilis folyamat-tervezési módszertant hozok a képzésre, mely a különböző érintetteket teszi a középpontba, transzparenciát és empátiát biztosítva a recruitmentben.”
Modul: Sourcing, longlist, shortlist
Mercsák Andrea
Mercsák Andrea Senior HR Manager (Interim), Acelity
„Munkám során mindig emberekkel foglalkoztam, még akkor is, amikor nem. Kíváncsi vagyok rájuk, érdekel, mi érdekli és motiválja őket – érthető, hogy gyorsan beszippantott a HR-es szakma. Több iparágban is megfordultam, dolgoztam a Ford, HBO, Getronics, Holcim, Vodafone, AAM, Sony, Acelity berkein belül, többnyire a humán-erőforrás területet vezetve. Különösen érdekel a fejlesztés, fejlődés, minden kollégámnak nagyon hálás vagyok, akikkel együtt dolgozhattam és tanulhattam tőlük, és a munkáltatóimnak is a rengeteg képzésért. Szabadidőmben is fejlesztem magam, legutóbbi kedvencem a coaching. Jelenlegi kedvenc mottóm is ezt tükrözi: „Az élet olyan rövid és értékes, fontos, hogy olyan dolgokat tegyél, amik inspirálnak, előre visznek vagy valami újat tanítanak.” (Gwyneth Paltrow). Hiszem, hogy ez a képzés is ilyen lesz.”
Modul: A szervezeti igény és a munkaerő-piaci realitás
Székely Gábor
Székely Gábor ügyvezető igazgató, Profiles International Hungary Kft.
„Ezt a kiválasztásos „hercehurcát” nem lehet tökéletesen csinálni – akárhogy is törekszünk rá: összetett a téma, a jelöltnek holnap kellene kezdenie, a főnök felkészültségén is nagyon sok múlik, ráadásul ez az egész még rengeteg pénzbe is kerül. A felméréseink, tesztjeink segítségével a jelölt teljesítményének előrejelzésén, a munkatársak eredményesebbé tételén dolgozunk, és szívügyünk, hogy ezeket a tapasztalatokat megosszuk az érdeklődőkkel!”
Modul: Kiválasztás
Recruitment Institute programleírás

További szolgáltatások

A Business Coach Kft – nomen est omen – 2004-től business coaching szolgáltatással foglalkozik, de 2007-től a portfóliója kiegészült coaching és coaching-szemléletű vezetőképzéssel, majd ezt követően egyéb vezetőképző programokkal és szervezetfejlesztéssel.

Miért válasszon minket

      • 12 coach, 200 ügyfél és több mint 15 000 órányi tapasztalat
      • Munkatársaink nemzetközileg elismert szaktekintélyek
      • Tökéletes, ügyfélközpontú kiszolgálás

Rólunk mondták

„Ezek a dolgok nemcsak ügyfélként voltak számomra hasznosak, hanem coaching-szemléletű, gyakorló vezetőként is hasznosítani tudom őket”
Markhot Attila, Section menedzser, Ericsson
„Laura nagyszerű coach és mentor, egy meghatározó személyiség, a cége pedig meghatározó szereplő a magyar coaching, mentoring és tréningpiacon.”
Sávainé Ábel Anita, Képzés-fejlesztési igazgató, K&H Bank
„Az üléseink alatt úgy éreztem, hogy folyamatosan haladunk, ráadásul olyan eszközöket adott a kezembe, amelyekhez visszanyúlva újra és újra meg tudom oldani a hasonló helyzeteket.”
Kiss Enikő Györgyi, HR üzletfejlesztési vezető, IBM
“Szkeptikusoknak üzenem: Működik!”
Kevi Zoltán, Üzletág igazgató, Erste Bank
“Ezúton is köszönöm a számomra igen hasznos közös munkát!”
Mázsár Péter, Kereskedelmi igazgató, Egis
“A coaching olyan volt számomra, mint ateistának a templom, aztán mégis “hívő” lettem.”
Bajor Tamás, Inter-Európa Bank
“A coachom segített abban, hogy mint vezető, erősségeimet jobban kihasználjam, és beosztott kollégáim erényeit is jobban felszínre hozzam.”
Rowlands Teréz, Területi igazgató, Tesco
“A coachomban nagyon kedvelem a finom őszinteségét, mellyel nem engedi, hogy elegánsan elslisszoljunk a probléma mellett, nagy tapintattal vezet rá a szembesülés útjára.”
Nagy Andrea, Igazgató, Magyar Telekom
“A Business Coach kft segítségével vezetői eszköztárunk tovább fejlődött, megtanultuk, hogyan merjük kiengedni a kezünkből a gyeplőt, hogyan tudjuk inspirálni a csapatot.”
Sekerka Orsolya, Fejlesztési igazgató, Telenor
A Business Coach kft összes “megmozdulására” azt tudnánk legkifejezőbben mondani, hogy minőségi, igényes és hiteles.
Jakobsen Petra, HR igazgató, Bonafarm
“Csak ajánlani tudom!”
Bolyó Gábor, Főosztályvezető, Provident
“A Business Coach Kft coachai mind nagyon gyakorlatiasak és nagy üzleti tapasztalattal rendelkeznek.”
Kolos Gábor, Kereskedelmi és marketing igazgató, Prímagáz