Mákos Nándor ACC

“Nagyon hálás vagyok Nándinak, mert coach-ként egy teljesen új vezetői működést tanított nekem, mely az új feladatok, a megoldandó problémák és a napi működés hatékony szervezésében egyaránt biztos támpontot ad nekem. Nándi hitelesen vezetett engem azon az úton, melyen megismertem az általam a „becsukott szemmel az ideális működés leírása”-ként nevezett technikát tanultam meg és úgy érzem egyre hatékonyabban alkalmazom, mellyel egyre közelebb kerülök a munkatársaimmal együtt az önálló, felelősségteljes működéshez. Köszönöm Nándinak a segítséget és mindenkinek ajánlom, ha van módja rá, akkor dolgozzon a saját fejlődésén Nándival.”

Márta Róbert Generali Biztosító Zrt ügyvezető igazgató

 

“Szakmai felkészültség, nyugalom, teljes odafigyelés, jószándék, elfogadás, kitartás, derű…ezek az első szavak, amik eszembe jutnak Nándival kapcsolatban. A coaching ülések alatt segített nekem, hogy mindig megtaláljam a megfelelő kérdésem és aztán az ehhez tartozó, számomra elfogadható válaszomat is. A vele töltött coaching ülések alatt rengeteget tanultam a vezetésről, az életről, de legfőképpen magamról, amiért nagyon hálás vagyok neki! Köszönöm, Nándi, hogy Veled dolgozhattam!”

Németh Anna, szakmai koordinátor, Audi Hungaria Zrt.

 

“Nagyon köszönöm Nándinak a végtelen türelmét, felkészültségét és nem utolsósorban humorát, amely közös munkánkat jellemezte.  Sokat tanultam az emberekről, a munkatársainkról és magamról. Eleinte félve osztottam meg a legbelsőbb gondolataimat, később alig vártam, hogy megoszthassam, lássam mi a véleménye. Szakmailag, emberileg nagyon sokat kaptam ettől a coaching folyamattól.”

Tóthné Kobra Mária Környezetvédelem, szállítás és leltározás vezető

MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Beszerzési Üzletág

 

„Szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen támogatót kaptam! Szüksége van minden vezetőnek arra, hogy néha megálljon, és egyet hátralépve értékelje a jelenlegi helyzetét, meghatározza további fejlődési irányát. Magánemberként többször megtettem, de a munkahelyemen csak fontosabb események kapcsán volt jellemző. A Nándival végigvitt coachingfolyamat után azt gondolom, ezt többször kell alkalmazzam és nem mindig elég az önelemezés. Néha jobb, ha ezt szakember támogatásával tesszük, a biztosabb fejlődés érdekében!  Szélesebb látásmódunk jó hatással van a környezetünkre is! Szakmailag azokat az embereket becsülöm a legjobban, akik kiváló érzékkel ötvözik az elméleti és a gyakorlati tudást. Ha ezek a tulajdonságok társulnak egy nagyfokú szerénységgel és megfelelő alázattal, akkor tudjuk, hogy Mákos Úrral van dolgunk!”

Bozó György Raktárgazdálkodás vezető, MÁV Szolgáltató Központ Zrt. Anyagellátási Üzletág

“Csapatvezetővé való kinevezésem után éreztem, hogy csökkent a személyes hatékonyságom, nem tudtam minden változásra időben és megfelelően reagálni. Ez időben mesélt egyik ismerősöm coaching tapasztalatairól, és úgy éreztem ez az, amire szükségem van, hogy az új szerepkörben is helytálljak. Az első alkalom során, gyorsan kialakult köztünk az a bizalmi viszony, ami hatékonnyá tette a közös munkát. Az értetlenségem azzal a coaching alapvetéssel kapcsolatban, hogy közvetlen tanácsadás nélkül hogyan lehet segíteni hamar szertefoszlott. Nándor a szavaim között mindig meghallotta azt, amire fókuszálni kell és kérdéseivel elvezetett abba az irányba, ami a megoldást jelentette. Többször hallottam már, hogy a coaching folyamat eredménye összhangban áll a belefektetett energiával. Minden egyes alkalom után egy intenzív egész napi munka fáradtságát éreztem magamon, cserébe viszont új perspektívákkal, módszerekkel, megoldásokkal tértem vissza a feladataimhoz. Nándor tapasztalatának és profizmusának eredménye, hogy ilyen pozitívan gondolok vissza a közös munkára és sikerült elérni a kitűzött célomat. Köszönöm!”
 Software Engineering Manager, Telekommunikációs szektor

 

„Alapvetően műszaki beállítottságú emberként a találkozásunk előtt kényelmetlennek éreztem a vezetéssel kapcsolatos feladatokat. A coaching folyamat eredményeként sikerült megbarátkozni a „nem műszaki” feladataimmal és sokat fejlődtem a vezetés technikában és kommunikációban. Nándi sok olyan felismerésre is rávezetett, amelyek nap mint nap velem voltak, csak nem tudatosodtak bennem. Ahogy az idő haladt előre a coaching üléseket egyre jobban élveztem, tetszett, hogy a kérdéseivel mindig rátaláltunk a megoldásra. Nándi segítségével sikerült megbirkóznom életem egyik legnagyobb kihívásával.”

Tóth Krisztián Alállomás és NAF hálózati osztályvezető NKM Áramhálózati Kft.

 

“Egyszerű és közvetlen gyakorlatokkal vezettél rá Nándi arra, hogy: mondjam ki azt is, amit természetesnek gondolok;  úgy fogalmazzam meg, ahogy a nagymamám is megértené; az intuitív vezetést hogyan lehet tudatos lépésekkel erősíteni; ismerjem fel, hogy a saját értékeimet hogyan köthetem a vállalati célokhoz és tudjam, hogy milyen kapcsolatrendszerben működöm.”

 Egy autómotor gyártó cég fiatal vezetője

 

“Multinacionális munkakörnyezetben dolgozva számos tréningen volt alkalmam részt venni az elmúlt évek során. Az olyan tréninget, ahol valamilyen rendkívüli élménnyel gazdagodtam, amiben ott van az a bizonyos ‘plusz’, amire évek múltán is szívesen emlékszem vissza, ritka kincsnek tartom. Ilyen volt számomra az a coaching élmény, amit Mákos Nándor coach mellett tapasztaltam. A beszélgetések nagyon tartalmasak, elgondolkodtatóak voltak és úgy éreztem sokszor kellett nagyon-nagyon koncentrálnom a válaszok és megoldások után keresve, szinte égettem az energiáimat. A találkozók után azonban mégsem voltam fáradt, épp ellenkezőleg, hihetetlen energiával feltöltődve folytattam a napot! Rendkívül pozitív, empatikus személyiség, hiteles szakember, aki évtizedeken keresztül gyűjtötte tapasztalatát vezetőként mielőtt a vezetőket támogató coach vált belőle. Megtiszteltetés volt dolgozni vele. Segítségével olyan válaszokra leltem, amelyeket bár évek óta kerestem, mégsem találtam. Gyenge láncszemeket, amelyeken változtatnom kellett, ahhoz, hogy megértsek és megoldjak bizonyos dilemmákat. Az általa adott szemüvegben kívülről szemléltem magam és láttam meg az adott probléma megoldásának kulcsát. Nemcsak a konkrétan kitűzött rövidebb távú cél eléréséhez segített hozzá, hanem változást indított el a gondolkodásomban is. Nem egyik napról a másikra, hanem kis lépésekben, napról napra. Azóta a mindennapokban is felteszem néha azt a bizonyos segítő szemüveget, amit kaptam tőle.”

Leskuné dr. Lükő Ivett, Adózási vezető

 

„Korábban sokaktól hallottam, hogy a több órás coaching ülések mennyire fárasztóak tudnak lenni. Nándival pont az ellenkezője volt a tapasztalatom, az ülésekről mindig újult erővel jöttem ki. Kevésbé szakmai, inkább vezetés témájában dolgoztunk együtt, mint leendő vezető fontos volt számomra, hogy az előttem álló kihívást biztonsággal tudjam venni. Ehhez egy nagyon jó alapot sikerült együtt kidolgoznunk, ebben legnagyobb segítségemre az volt, hogy mindig meg tudta világítani az adott témát egy teljesen más szemszögből, illetve, hogy a megfelelő időben és helyen mindig feltette a kritikus, elgondolkodtató kérdéseit. Így tudtuk megtalálni a számomra legmegfelelőbb megoldást. Az együtt megfogalmazott vezetői hitvallás biztosan végigkíséri majd a karrierem.”

Egy autómotor gyártó cég frissen kinevezett vezetője 

 

“Úgy gondolom mindenki úgy jó, ahogy van. Vezetőként csapatomban az erősségek kiaknázására és azok hatékony működtetésére törekedtem. De megtettem-e ezt magammal is? A válasz nem, és ebben segített nekem Nándi, akivel az együtt végzett munka során bebizonyosodott, hogy  felkészültsége és érzékenysége  olyan erős támogatást jelentettek nekem, hogy az életemben jelentkező elakadáson sikeresen túljuthattam. Nándi zseniális finomsággal  érte el, hogy önmagamnak tartsak tükröt, és vezetett rá fontos kérdésekre; jó helyen vagy, jól érzed magad, boldoggá tesz a munkád stb? Az őszintén és lényegre törően feltett kérdései igazi tükröt tartottak, melyben szembe kellett néznem magammal. Ebben a nem könnyű folyamatban azonban soha nem éreztem magam egyedül, mindig biztos támaszt nyújtott. Nélküle jó néhány dolgot feladtam volna, vagy beletörődtem volna gondolván hogy úgysem változtathatok. A kialakult bizalom erőt és új energiát adott. Segített megtalálni saját utamat, melyben el tudom érni céljaimat és nem utolsó sorban szakmai elégedettségemet, boldogságomat.”

– Minőségért felelős igazgató, gyártó és kereskedelmi vállalat, IT szektor

 

 “Nándorral nagyon hatékonyan és lényegre törően dolgoztuk fel azokat a kérdéses területeket amelyek az évek során nehézségeket okoztak számomra a karrieremmel kapcsolatban. Nagyon meglepő volt, hogy Nándor segítségével a megoldásra minden esetben én magam jöttem rá továbbá ezen megoldásokat hatékonyan tudom alkalmazni a mindennapokban, illetve nem utolsó sorban az önbecsülésem is javult. Köszönöm!”
– Máté – Channel Account Manager

„Örülök, hogy coaching ülések eredményeképpen jól együtt tudunk működni a kollégákkal a vezetésben. Nagyon sokat tanultam tőled, sok dolog került új, és megoldható megvilágításba. Meglepő volt, hogy a problémákra, kérdésekre a választ igazából én tudom, a szakértő segítség ahhoz kellett, hogy ezt elő is hozzuk, és rátaláljunk az összefüggésekre. Tudtukon kívül – rajtam keresztül – az összes vezető munkatárs is nagyon sokat tanult tőled.”

Dr Megyaszai Márta – Ügyvezető Igazgató 

revitalogo

 

“Nagyon jó önismereti utazás volt. Rá tudott világítani azon területekre, amelyek a felhozott ügyek mélyén voltak. Mind az adott szakmai kérdésekben, mind a vezetés, a motiváció, a kommunikáció területén sikerült hasznos tanulságokat levonnom.”

Dr Gera Zsolt- Üzletág Igazgató

humansoft

 

„Nándi coachként arra inspirált, hogy a magamban rejlő energiákat felszabadítva kimagasló teljesítményeket érjek el. Mindig végiggondoltatta velem a lehetséges alternatívákat, annak érdekében, hogy a legjobbat válasszam. Az ilyen coaching beszélgetésekről energiával telve jöttem ki és teljes mértékben hittem a sikerben. Nándi komoly figyelmet fordított a személyes fejlődésemre is. Segített felismerni a fejlődési lehetőségeimet és a megfelelő tervet kidolgozni.”

Salacz Balázs Tax Leader

 

„Eleinte nehéz volt a dilemmám megjelölése, aztán ahogy haladt előre az idő, már nem tűnt olyan furcsának, hogy beszélek azokról a dolgokról, amelyek komoly fejtörést okoztak. Lassan megértettem, hogy valójában a megoldás mindig itt van nálam, és Nánditól olyan támogatást kapok, amelynek mentén meg tudom hozni a jó döntést, illetőleg ki tudom választani a szituációhoz illő helyes vezetői magatartást. Különösen tetszett az, amikor egy megoldhatatlannak tűnő problémakörről beszélgettünk és addig – addig tette fel a kérdéseit, késztetett gondolkodásra, amíg az adott probléma eltörpült, megoldása egyszerűvé vált.”

Kiszler Ágnes – Kereskedelmi Igazgató

tilago_logo

 

„A szakmai megoldások mellett főleg vezetést tanulhattam tőle oly módon, hogy empatikusan közelítsem meg a kollégáimat, ügyfeleimet és mindig próbáljam a másik oldalt megérteni, az ő fejükkel gondolkodni. Az egyéni beszélgetések esetében Nándi állandóan törekedett a problémák ’gyökeréig lehatolni’, azokat megérteni, amivel a megoldást már könnyen megtaláltuk. Egyszerű, de okos kérdésekkel világított rá olyan dolgokra, amelyek segítettek a bennem, kollégáimban rejlő lehetőségek, értékek felfedezéséhez.”

Illés Gábor Head of Department

 

„Nándi coachként rendelkezik azzal a kivételes empátiával, aminek segítségével megtalálja a közös hangot, hatékonyan szembesít a dilemmáimmal, így nagyban hozzájárult ahhoz, hogy rövid idő alatt sokat fejlődött a vezetői hatékonyságom és eredményességem. Az egyik legfontosabb dolog, amire a coaching folyamat során rájöttem az az, hogy a konfliktuskezelés egyik legjobb módja, ha megértem a másik fél motivációját és ezáltal mindkét fél számára előnyös megoldások születhetnek.”

Börcsök Anita – Tax Senior Manager

EY_Logo

 

Mentés

Mentés