Márton-Koczó Ildikó MCC

tréner, executive coach

Eredeti végzettsége pedagógus, ezen kívül pasztorálpszichológiai tanulmányokat folytatott, akkreditált Gordon tréner, executive coach és mentor.

Tizenhárom éves tréneri, és hat éves coach tapasztalata van. Nyolc évet dolgozott az Axel Springer Kiadónál, először a Világgazdaság című napilap foglalkoztatáspolitikai szakújságírójaként és szerkesztőjeként, majd 2008-tól a kiadó egy másik gazdasági kiadványának, a Manager Magazinnak felelős szerkesztője volt 2011 év végéig.

Saját fejlesztésű, az adott vállalatra szabott tréningeket tart, főleg vezetői önismeret, karizmafejlesztés, hatásos és hatékony beszéd, nyilvános szereplés és networking, ön-, és mások motivációja és inspirációja, valamint konfliktusos, illetve döntési helyzetek kezelése témakörökben. Coachként ugyanezen témák tartoznak a szakterületei közé.

Első könyve Karrierklinika címmel 2007-ben, a második 2011-ben jelent meg Lélekprofit, avagy 52 magyar topvezető inspiráló története címmel. Következő könyve a döntéshozatalról szól, esettanulmányokon keresztül elemzi a döntési helyzeteket. A kötet 2013. év elején jelent meg.

Ajánlás:

„Két és fél éve dolgozom cégünknél felsővezetőként. Feladatom a stratégia kidolgozása és megvalósítása, a humán erőforrás, a szervezetfejlesztés, valamint a nemzetközi képviselet. Kompetenciáim fejlesztését és vezetői mivoltom támogatását vállalta el Ildikó, aki kinevezésem óta coachként segíti munkámat és személyes fejlődésemet. Együttműködésünk jellemzéseképpen az alábbi, számomra legfontosabb gondolatokat emelném ki: Közösen feltérképeztük készségeimet, amelyekre kulcsfontosságú erősségként támaszkodhatom, és meghatároztunk fejlesztendő területeket, amiken önállóan is tudok dolgozni. Ildikó beszélgetéseink során mindig segít megtalálni a probléma gyökerét, a megoldást, a legoptimálisabb döntéshez vezető utat, vagy ha arra van szükség, akkor a túlélési technikát. Egy-egy nagyobb feladat előtt szakmai segítségnyújtással és egyéni tréninggel egyaránt segít a felkészülésben, de Ő az, akinek őszintén bevallhatom kétségeimet, elmondhatom érzéseimet, akivel elsőként megosztom sikerélményeimet, aki rázós helyzetekben ápolja a lelkem. Kölcsönkapott könyvekkel, konferencia-ajánlásokkal, játékokkal, alkalmas időben feltett kérdésekkel, teszt kiértékelésekkel vagy e-mailen küldött idézetekkel nemcsak szakmai és személyes fejlődésemet segíti, de a mindennapi munkához erőt és motivációt ad.”

Patvaros Boglárka, a GS1 Magyarország Zrt. vezérigazgató-helyettese