Self Coaching e-book

Ha mélyebben érdekel a coaching és szeretnél egy magasabb szintre lépni:

DIADAL business coach képzés
DIADAL executive coach képzés

Hogyan menedzseljük az életünket?

22 kiprobált self-coaching eszköz bemutatása

Az önismeretünk bővítésére, az önmagunkon való gondolkodásra jó eszköz, és nem mellesleg az önbizalmunk növelésére is kiváló. Joseph Luft és Harry Ingham pszichológusok alkották meg 1955-ben, az elnevezés kettejük keresztnevének ötvözete (Joe és Harry – Johari). Összegyűjtöttek 55 pozitív vagy semleges tulajdonságot (ambiciózus, érzékeny, extrovertált, introvertált stb.). Ezek közül kell kiválasztanunk azt az ötöt, ami szerintünk a legjellemzőbb ránk. Ezután küldjük el a tesztet legalább öt ismerősünknek, és kérjük meg őket, hogy jellemezzenek bennünket öt tulajdonsággal. A Johari ablakunk így négy részből fog állni: az önmagunk számára ismert és ismeretlen, valamint a mások számára ismert és ismeretlen területből.

johari

Aréna: Azok a tulajdonságok tartoznak ide, amelyeket mi is tudunk magunkról, és mások számára is nyilvánvaló. Minél tágabb ez a rész, annál mélyebb az önismeretünk.

Vak: Itt vannak a vakfoltjaink – azok a tulajdonságok, amelyeket mások látnak bennünk, de mi nem tudunk róluk. Például a barátaink kreatívnak tartanak bennünket, mi viszont kishitűek vagyunk, és észre sem vesszük, mire vagyunk képesek. A Johari-ablak egyik legfőbb ereje, hogy ezeket az önmagunk számára elrejtett tulajdonságokat felszínre hozza, tudatosítja, elgondolkodtat róluk.

Zárt: Ez az eltitkolt, rejtett tulajdonságaink területe – amelyeket mi tudunk ugyan magunkról, de a külvilág számára ez nem látható. Ha sok ilyen van, azon mindenképpen dolgoznunk kell, hiszen mire megyünk azzal, ha nyitottak, rugalmasak, precízek vagyunk, ha ezt senki nem tudja rólunk?

Sötét: Idetartozik minden olyan tulajdonságunk, ami mind számunkra, mind a környezetünk számára ismeretlen.

Folytatjuk…