Meddig lojális egy vezető?


A lojalitás nagyon pozitív emberi tulajdonság, de mind minden másnak, ennek is megvan az egészséges mértéke, nem érdemes átesni a ló túloldalára.


A szocializmusban a legtöbb ember arról a munkahelyről ment nyugdíjba, ahol elkezdte a karrierjét, de mára jelentősen megváltozott a helyzet. Ma már gyanús egy fejvadásznak, ha valaki azonos munkahelyen dolgozik tíz-tizenöt évet.

Ha valakinek kilép a főnöke, felvetődhet a kérdés, mihez is lojális: a vezetőjéhez vagy a cégéhez.  Volt olyan ügyfelem, akinek ez komoly dilemmát okozott. Úgy érezte, cserbenhagyja a főnökét, ha nem megy vele, viszont a cégnél nagyon jó volt a juttatási csomag.
Amikor coachként egy olajipari vállalat felsővezetőjének dolgoztam, a férjemnek tankoláskor súgtam, hogy melyik kúthoz kanyarodjon be. Amikor egy dohányipari vállalat felsővezetőjét coacholtam, akkor a családban egyetlen dohányos édesapámnak mondtam, hogyha már mindenképpen cigiznie kell, inkább az aktuális ügyfelem márkáját szívja. Sőt, a számlámat is átvittem az egyik bankból a másikba.
A Starbucks szülőatyja és elnöke, Howard Schultz 1979-ben egy svéd épületszerelvényeket forgalmazó cégnél volt felsővezető, de ahogy maga fogalmazott: “Gyűlölöm ezeket a termékeket. Ki tudna bensőségesen viszonyulni egy extrudált műanyag kiegészítőhöz?” De amikor megérezte a minőségi kávé illatát, nem tudott ellenállni. Beleszeretett. És ez látszott is a teljesítményén.

Egyszer egy hasonló beállítottságú vezetőt coacholtam, aki ugyan háromévente váltott céget, de mindig azt a terméket fogyasztotta, használta, amelyikhez éppen köze volt. Így leszokott az Orbit rágóról, amikor egy konkurens gyártóhoz került. Leszokott a Coca-Coláról, amikor más üdítőt gyártó céghez csatlakozott. Leszokott a régi kávéjáról, jégkrémjéről, ahogy haladt FMCG-ről FMCG-re. Egy nem ment neki. Amikor egy sörös cég értékesítési igazgatója lett, hónapokon át próbálta a régi sörét lecserélni, de azt mondta, ez olyan lenne, mint feleséget cserélni. Kipróbálta, milyen a másik, de nem ment.  Most elhagyta az FMCG-szektort, és éppen egy autógyártónál vezérigazgató. Természetesen a felesésének is olyan autót vett.


Szerző: Komócsin Laura
Forrás: 77 tanulságos történet vezetőkről coachoktól és tanácsadóktól című könyv, Szerkesztő: Komócsin Laura