SPC Jelentkezés

Story Processing Coaching©: A történetfeldolgozás módszertana

Mindennapi döntéseink, a konfliktusaink vagy épp azok kerülése mögött történetek állnak, ahogy a sikereink és a kudarcaink mögött is. Ezek a sztorik képesek mélybe húzni bennünket, csalódottá vagy épp önelégültté tenni. S ugyanezek a történetek emelnek fel minket, energiát adnak, felszabadítanak, erőforrásként jelennek meg. A Story Processing Coaching© (SPC) képzés során a résztvevők megtanulják, hogyan hozzák hatékonyan és hatásosan felszínre a már átélt, megtapasztalt, sokszor feldolgozatlan vagy épp eltemetett történeteket, hogy azok továbblendítsék az adott élethelyzetben a coacheet.

Az SPC a freudi szabad asszociáció módszerének modern eszköze, amely abban segít, hogy megismerjük és megértsük belső mozgatórugóinkat.

Korlátlan teret enged a szabad asszociációnak, azokat kiindulópontként 1. analógiát teremtő sztorikkal, 2. konstruktív illetve destruktív szavakkal, 3. metaforát hordozó kérdésekkel valamint 4. befejezetlen mondatokkal segíti. Mindezt egy folyamat: az 5M technika (Megismerni, Megérteni, Mélyíteni, Mozdulni és Mérföldkő) részeként.

A két napos modulban a résztvevők:

  • megismerik a Story Processing Coaching hátterét
  • kipróbálják, hogyan érdemes használni coachként a különböző történettípusokat
  • gyakorolják a módszert, amely elősegíti, hogy a coachee tudatos értelmi, érzelmi és kapcsolati síkon is rálásson saját belső történeteire
  • fejlődnek abban, hogyan tudnak teret engedni a coacheenak a ventilálásban, a nélkül, hogy megoldás, a továbblépés fókusza háttérbe szoruljon
  • a résztvevők – amennyiben vállalják a vizsgát – Story Processing Coach végzettséget igazoló oklevelet kapnak
  • 50 alkalmazható történethez jutnak (analógiák, üzleti-, és szervezeti történetek)

A résztvevők személyes élményt szereznek a Story Processing Cardról, annak gyakorlati használatáról is. A képzés ára tartalmazza Márton-Koczó Ildikó Sztoriprofit című kötetét vagy az 50 legjobb magyar üzleti döntés és 15 a legrosszabbak közül című könyvet. A résztvevők a képzés írásos anyagát is megkapják a know how részeként.

Ajánljuk már végzett coachoknak, akik coach készségeiket kívánják továbbfejleszteni illetve coaching szemléletű vezetőknek.

 Képzés vezetője:

Márton-Koczó Ildikó

senior executive coach,

tréner

 

További információk:

  • Képzésünk 2 napos: a 2 napos modul ára 100.000 Ft+áfa.
  • Képzés időpontja : 2017. október 10. és 17. (kedd) 9.00-16.00
  • Helyszín: Business Coach Kft. Iroda, 1068 Budapest Városligeti fasor 32.

Kérdéseire örömmel válaszolunk a ildiko.koczo@businesscoach.hu e-mail címen

SPC Jelentkezés