Mentoring

A tehetségek fejlesztésének, a tudás megosztásának egyik leghatékonyabb módja a mentorálás.

A sikeres emberek többségétől halljuk, hogy volt néhány olyan meghatározó személy az életükben, akik értő figyelemmel, törődésükkel, tudásuk és tapasztalataik megosztásával segíttek nekik.

Az ilyen személyeket hívjuk mentoroknak. A név eredete a régi görög kultúrába nyúlik vissza, feltételezhetően Mentorról, Alkumusz fiáról nevezték el, aki Homérosz Odüsszeia című epikus költeményében Telemakhosz atyai jó barátja volt.

A mai szóhasználatban egy olyan személyt jelent, aki mint tapasztaltabb barát, tanár vagy tanácsadó atyailag segít jó tanácsokkal valakit. Feltételeztük, hogy idősebb is a tapasztaltabb személy.

A sikeres mentorálásnál a mentornak megvannak a szükséges kompetenciái, a program jól strukturált és hatékonyan használják a mentorállás eszköztárát.

Hogyan segíthet a mentorálás, a mentor programok működtetése az Ön szervezetének?

Ez nem csak egy költséghatékony oktatás. Eredményesen használhat a vállalati tudásmegosztáshoz, a vezetők fejlesztéséhez, a szakmai tudás fejesztéséhez, és javítja a dolgozók elkötelezettségét a vállalaton belül.

MIBEN TUDUNK MI SEGÍTENI?

vallalati_treningekVÁLLALATI TRÉNINGEK

A vállalat egyéni igényeire szabott tréningek

Ha szeretné mentoring témában járatos szakértőnkkel felvenni a kapcsolatot, írjon bea.bincze@businesscoach.hu e-mail címre

TUDÁSMEGOSZTÁS, TAPASZTALAT CSERE

business_mentor_clubBUSINESS MENTOR CLUB

A Business Mentor Club célul tűzte ki, hogy egy fórumot teremt, ahol a meglévő programok tapasztalatainak összegyűjtésével, tudásmegosztással sikeresebbé teheti a résztvevőket.

Amennyiben szívesen cserélne tapasztalatot más mentorokkal, akkor szeretettel várjuk a Business Mentor Club rendezvényein.

webinariumokWEBINÁRIUMOK

Annak érdekében, hogy a legfontosabb információk mindenki számára eléthetőek legyenek, ingyenes webinárium sorozatot indítottunk a témában.

Ennek első része a 2014. szeptember 9-i „Öt sikertényező, amivel a mentorálás segítheti a vállalatát” címmel, amire a honlapunk eseménynaptárában található információk alapján tud jelentkezni.

mentor_club_linkedinMENTOR CLUB – LINKEDIN GROUP

Ez egy tudásmegosztó fórum, ahol feltehetik kérdéseiket, megoszhatják tapasztalataikat és kihívásaikat.

MENTOR KOMPETENCIA ONLINE TESZT

mentor_kompetenciaA Johari ablak az önismeret egyik legszélesebb körben használt egyszerű modellje, amit továbbfejlesztettük, hogy ne általánosságban láthasson rá Önmagára, hanem mentori kompetenciái mentén. Ingyenes online tesztünket az alábbi linken próbálhatja ki: Mentor kompetencia online teszt

TANÁCSADÁS

tanacsadasSzemélyre szabott megoldás egyéni igényeire

Ha szeretné mentoring témában járatos szakértőnkkel felvenni a kapcsolatot, írjon bea.bincze@businesscoach.hu e-mail címre


KÖNYVEK

Könyvek, melyekben számos coaching, mentoring eszközt talál.

mentor_oscarMENTOR OSCAR

Abban az esetben, ha szeretné megmérettetni magát, hogy milyen kiemelkedő mentor, akkor kérjük pályázzon a Mentor Oscar díjra.

Mentor Oscar pályázatok leadási határideje: 2018. december 1.

Bővebb információ: www.mentoroscar.hu

Diadal Coach Képzés

A legismertebb magyar coaching folyamatmodell, a DIADAL alapjaira épülő 125 órás, intenzív business és executive coach képzés.

Diadal Coach Képzés

A legismertebb magyar coaching folyamatmodell, a DIADAL alapjaira épülő 125 órás, intenzív business és executive coach képzés. Ajánljuk mindazoknak, akik a coachok nemes hivatását szeretnék választani és egy nemzetközi akkreditáció útjára kívánnak lépni, vagy azoknak, akik coach készségeiket szeretnék fejleszteni akár magánemberként, akár vezetőként, akár HR területen dolgozó munkatársként.

Tovább >>

Csúcsvezetői Szabadegyetem

Exkluzív programunk jelenlegi és jövőbeli felsővezetőknek.

XXI. Századi Csúcsvezetői Szabadegyetem

12 alkalom közismert szaktekintélyekkel. Részvételi feltétel: MBA végzettség, vagy 5 éves vezetői tapasztalat.

 • exkluzív előadóktól,
 • XXI. századi legmodernebb, naprakész vezetői ismeretek,
 • gyakorlatorientáltan,
 • networking, párbeszéd lehetősége

Tovább >>

Egynapos Programok Vezetőknek

Legyen hatékonyabb és eredményesebb vezető egynapos workshopjaink segítségével!

Egynapos Vezetői Tréningek

Komplex programjainkon kívül meghirdetett, egynapos tréningjeink és workshopjaink a vezetői kompetenciák egy-egy szűkebb területére fókuszálnak. A motiváció, a delegálás, a hatásos üzleti prezentációk vagy az első benyomás olyan fejleszthető készségek, amelyek nagyban meghatározhatják a vezetők munkahelyi sikereit.

Tovább >>

További szolgáltatások

A Business Coach Kft – nomen est omen – 2004-től business coaching szolgáltatással foglalkozik, de 2007-től a portfóliója kiegészült coaching és coaching-szemléletű vezetőképzéssel, majd ezt követően egyéb vezetőképző programokkal és szervezetfejlesztéssel.

Miért válasszon minket

   • 10 coach, 200 ügyfél és több mint 5000 órányi tapasztalat
   • Munkatársaink nemzetközileg elismert szaktekintélyek
   • Tökéletes, ügyfélközpontú kiszolgálás

Rólunk mondták

„Ezek a dolgok nemcsak ügyfélként voltak számomra hasznosak, hanem coaching-szemléletű, gyakorló vezetőként is hasznosítani tudom őket”
Markhot Attila, Section menedzser, Ericsson
„Laura nagyszerű coach és mentor, egy meghatározó személyiség, a cége pedig meghatározó szereplő a magyar coaching, mentoring és tréningpiacon.”
Sávainé Ábel Anita, Képzés-fejlesztési igazgató, K&H Bank
„Az üléseink alatt úgy éreztem, hogy folyamatosan haladunk, ráadásul olyan eszközöket adott a kezembe, amelyekhez visszanyúlva újra és újra meg tudom oldani a hasonló helyzeteket.”
Kiss Enikő Györgyi, HR üzletfejlesztési vezető, IBM
“Szkeptikusoknak üzenem: Működik!”
Kevi Zoltán, Üzletág igazgató, Erste Bank
“Ezúton is köszönöm a számomra igen hasznos közös munkát!”
Mázsár Péter, Kereskedelmi igazgató, Egis
“A coaching olyan volt számomra, mint ateistának a templom, aztán mégis “hívő” lettem.”
Bajor Tamás, Inter-Európa Bank
“A coachom segített abban, hogy mint vezető, erősségeimet jobban kihasználjam, és beosztott kollégáim erényeit is jobban felszínre hozzam.”
Rowlands Teréz, Területi igazgató, Tesco
“A coachomban nagyon kedvelem a finom őszinteségét, mellyel nem engedi, hogy elegánsan elslisszoljunk a probléma mellett, nagy tapintattal vezet rá a szembesülés útjára.”
Nagy Andrea, Igazgató, Magyar Telekom
“A Business Coach kft segítségével vezetői eszköztárunk tovább fejlődött, megtanultuk, hogyan merjük kiengedni a kezünkből a gyeplőt, hogyan tudjuk inspirálni a csapatot.”
Sekerka Orsolya, Fejlesztési igazgató, Telenor
A Business Coach kft összes “megmozdulására” azt tudnánk legkifejezőbben mondani, hogy minőségi, igényes és hiteles.
Jakobsen Petra, HR igazgató, Bonafarm
“Csak ajánlani tudom!”
Bolyó Gábor, Főosztályvezető, Provident
“A Business Coach Kft coachai mind nagyon gyakorlatiasak és nagy üzleti tapasztalattal rendelkeznek.”
Kolos Gábor, Kereskedelmi és marketing igazgató, Prímagáz