NEMZETKÖZI Minősítés FELKÉSZÍTŐ JELENTKEZÉS
Gyémántcsiszolda gyakorlóműhely
“A felkészítőn a csoporttal együtt egy egész napot töltöttünk el, ahol szakmai és technikai információkból egyaránt volt bőségesen. Megnéztük azt, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy mindenki a saját helyzetéből eljusson a nemzetközi minősítésig, minta kérdéseket beszéltünk át és a kapcsolódó dilemmákhoz Bea hozzátette a saját tapasztalatát, meglátásait. Nagyon hasznos volt a felkészítőn az, hogy coacholtunk és hangfelvétel is készült, ott helyben is elemeztük és később is vissza tudtuk hallgatni.
Külön kiemelem, hogy minden szükséges és fontos dokumentumot megkaptunk egyben, legyen szó kompetenciákról, etikáról, értékelő lapokról vagy éppen a felkészülést támogató szakmai anyagokról.

A mentor coaching során volt lehetőségem ránézni a saját működésemre egy külső szakértő szemüvegén keresztül, és az egyéni alkalmakon Bea jó coachként csak kérdezett és kérdezett, ez nagyban segítette az önreflexiómat és a fejlődésemet. Különösen
hasznos volt, hogy két hangfelvételre is ránéztünk, összehasonlítottunk, kiveséztünk és ígzy meg tudtam fogalmazni saját magam számára fejlődési célokat. Bea őszintén és kíváncsian kérdezett, végig igazán partnerként kezelt, és a folyamat után is támogatta, hogy be tudjam adni a jelentkezésemet.”

Szirtesi-Nagy Réka ACC
“15 éve a nemzetközi minősítés megnyitotta azt a kaput, hogy elkezdhettek dolgozni a magyar coachok is a Magyarországon működő külföldi nagyvállalatok felsővezetőivel. Nagy hozzáadott értéke volt annak, hogy egy magyar vezető az anyanyelvén kaphatott coaching támogatást, az expatok pedig azért voltak hálásak, hogy olyan coacholja őket, aki ismeri a magyar üzleti környezetet, szokásokat.

Utána jött a következő ugrás…”

Teljes cikk

“Örömmel jelentjük, hogy az ICF a egy új, az eddigieknél sokkal egyszerűbb megoldást kínál minősítésük bizonyítására minden ACC, PCC és MCC minősítésű coachnak.

Az ún. digitális minősítési jelvényt (digital badge) a Credly’s Acclaim platform biztosítja számunkra.

Április 27-től kezdődően minden, aktív minősítéssel rendelkező tagunk e-mailt kap az admin@youracclaim.com címről a digitális jelvényéről. Érdemes már most hozzáadnod a címlistádhoz a fenti e-mail címet, hogy biztosan megkapd a jelvényedet.” ICF-Hungary

Teljes cikk

NEMZETKÖZI AKKREDITÁCIÓ ACC ÉS PCC ELŐKÉSZÍTŐ

Felkészítő Program az International Coach Federation (ICF) nemzetközi minősítés ACC és PCC szintjének megszerzéséhez

Miért legyen nemzetközi minősítésem?

 • Magyarországon is egyre nő azoknak a multinacionális nagyvállalatoknak a száma, amelyek csak nemzetközi minősítéssel rendelkező coachot alkalmaznak, alkalmazhatnak vezetőik fejlesztésére, támogatására.
 • A nemzetközi minősítés garancia arra, hogy az azzal rendelkező coach megfelelően képzett és tapasztalt, elkötelezett a magas színvonalú és etikus szakmai munkavégzés, valamint ügyfelei iránt.
 • A nemzetközi minősítés megléte biztosítja az ügyfeleknek, hogy kockázat nélkül választhassanak coachot.

Mit jelent az ICF minősítés és mi az ACC és PCC szint?


Az ICF, azaz a Nemzetközi Coach Szövetség a világ legnagyobb, coachokat tömörítő, szakmai szervezete. Mint ilyen, jelenleg az ICF minősítő rendszere a világon a legismertebb és legelismertebb, coachokat minősítő rendszere

 

Az ICF minősítő rendszere jelenleg háromszintű, a coach szakmai tudásától és tapasztalatától függően:

 • ACC (Associate Certified Coach)
 • PCC (Professional Certified Coach)
 •  MCC (Master Certified Coach) szinten szerezhető meg a nemzetközi minősítés.

Kiből lehet ACC szintű minősített coach?

Az ICF az minősítés megszerzését több feltétel együttes meglétéhez köti. A minősítő folyamat során a coachok tanúbizonyságot tesznek szakmai képzettségükről, tapasztalatukról, valamint arról, hogy ismerik és alkalmazzák ICF kompetenciákat és etikai elveket.

1.  Jelentkezési feltételek:

●  60 óra coach-specifikus képzés (ennek megfelel többek között a 60 órás DIADAL coach képzés, BCA, BKF coachképzés, KPMG Executive Coach és Mentor Akadémia, a Samling Coach Képzés)

●  min. 100 óra, melyből 75 óra fizetett, legalább 8 ügyféllel szerzett coaching tapasztalat, melyet legkésőbb a vizsgára jelentkezés időpontjáig kell megszerezni (ez nem feltétele a felkészítő program elvégzésének)

●  10 óra mentor-coaching ICF akkreditációval rendelkező coach vezetésével min. 3 hónapra elosztva

2.  Vizsga:

 • A vizsga egyrészt egy valós ügyféllel (vele egyetértésben) rögzített valós coaching ülés felvétele, mely min. 20 max. 60 perces. A hangfelvételt többek között magyar vagy angol nyelven is el lehet küldeni.
 • A felvétel értékelési szempontjai az ICF Coaching Kompetenciák leírásában, valamint az ICF Etikai Kódexében foglaltak.
 • A vizsgafelvétel a felkészítő program befejezésétől számított egy éven belül bármikor elküldhető.
 • A vizsga második része egy online, feleletválasztós, kb. 155 kérdésből álló teszt kitöltése. Az ICF a vizsgára jelentkezés befogadása után küldi a 60 napig elérhető tesztet. A megnyitás után a kitöltésre 3 óra áll rendelkezésre. A teszt az ICF coaching definícióinak, a coach kompetenciáknak és az etikai kódexnek a tárgyszerű tudását hivatott felmérni.

Kiből lehet PCC szintű minősített coach?

A PCC szintű akkreditáció esetén a jelentkezési feltételek:

 • 125 óra coach-specifikus képzés (ennek megfelel többek között a BCA, BKF coachképzés, KPMG Executive Coach és Mentor Akadémia, a Samling Coach Képzés)
 • 500 órányi coaching tapasztalat  (450 fizetett) demonstrációja legalább 25 ügyféllel az első coachképzés megkezdésétől számítva. Továbbá ezek közül legalább 50 órának az PCC-re való jelentkezés időpontját megelőző 18 hónapban kell teljesülnie. (ez nem feltétele a felkészítő program elvégzésének)
 • 10 óra mentor-coaching ICF minősítéssel rendelkező coach vezetésével min. 3 hónapra elosztva

PCC szinten 1 helyett 2 hangfelvételt kell beadni. Ezen kívül, a feleletválasztós tesztet a PCC szintre való jelentkezés során is ki kell tölteni, kivéve, ha a jelentkező ezt már az ACC szint elérésekor megtette.

Miből áll a kétrészes felkészítő program?

A felkészítő program legfeljebb 10 fős kiscsoportban zajlik és két, különálló részből áll:

Első rész: csoportos mentor-coaching:

A 7 órás csoportos mentor coaching során a részvevők a következő témák elmélyült tudásával lesznek gazdagabbak:

 • a sikeres akkreditációhoz szükséges, részletes gyakorlati tudnivalók, tapasztalat-átadás
 • az ICF Etikai Kódexe
 • az ICF által elvárt 11 alapvető coaching kompetencia

A nap folyamán lehetőség lesz a legfontosabb kompetenciákat több, kiscsoportos akvárium-coachingban gyakorolni, amely során a vezetőcoachok részéről értékelő visszajelzést kapnak a résztvevők.

Mit vihet magával a felkészítő programról a résztvevő?

 • ICF coaching kompetenciák
 • ICF Etikai kódex
 • beadásra/feltöltésre kész magyar/angol nyelvű tanrend a fent említett coachképzésekről

Második rész: egyéni mentor-coaching:
Az egyéni mentor-coaching elsősorban a vizsgára való, testreszabott felkészítést szolgálja.

A csoportos mentor-coaching befejezése után minden résztvevő kiválasztja saját mentor-coachát, akivel kizárólagosan dolgozik az egyéni felkészítő coaching folyamán.

A felkészítőt követő hónapok folyamán 3×1 óra telefonos vagy Skype-on keresztüli coaching ülésre kerül sor. Az ülések során a résztvevő és a  mentor coach közösen meghallgatja a rögzített felvételt (esetleg közösen vesznek részt a felvételen), majd a mentor-coach visszajelzést ad a résztvevő szakmai teljesítményéről.

Tekintettel arra, hogy a szóbeli vizsga nyelve választható, a programban résztvevőknek is lehetőségük nyílik, hogy döntsenek arról, milyen nyelven szeretnék igénybe venni az egyéni mentor-coachingot (angolul vagy magyarul).

 A programon résztvevő coachok igazolást kapnak 10 ACSTH óráról.

 

Mivel támogatjuk a résztvevőket?

Mentor-coachként a vizsgára készülő coachnak segítünk kitölteni és feltölteni adatait, ha szükséges (tekintve, hogy a jelentkezés nyelve angol) az ICF honlapjára és mindvégig segítünk, ha az ICF-fel bármilyen – e témában – szükséges levelezésre sor kerül.

Minden coach kollégánknak ajánljuk ezt a programot, mert ezzel a tudásanyaggal és a nyújtott támogatással megszerezhető az ICF ACC és PCC coach minősítés.

Mi hisszük, hogy coachként az ACC és PCC minősítés jelzi szakértelmünket és egyben elkötelezettségünket a coaching szakma iránt és méltóképpen megkülönböztet minket a hazai és nemzetközi piacon.

Mentor-coach:

Bincze Bea PCC,
senior executive coach,
mentor coach

 

 

 

Mikor és hol lesz a következő program?

A következő csoportos mentor coaching programot az alábbiak szerint tartjuk:

 • Időpont:  2022. február 8. (kedd) 9.00-16.00 
 • Helyszín: Business Coach Kft. Iroda, 1068 Budapest, Városligeti fasor 32.
 • Az egyéni mentor coaching időpontokat személyesen egyeztetjük.

Mennyibe kerül a felkészítés?

A felkészítő program ára: 160.000 Ft+áfa

A teljes program magában foglalja 7 óra csoportos mentor coachingot, valamint a 3×1 óra egyéni mentor coachingot is angolul vagy magyarul, továbbá a 1 ajánlólevél kiállítását és a feltüntetett szakmai anyagokat, valamint a jelentkezéshez szükséges szakmai és nyelvi segítséget.

 A programon résztvevő coachok igazolást kapnak 10 ACSTH óráról.

NEMZETKÖZI Minősítés FELKÉSZÍTŐ JELENTKEZÉS

További információ:

info@businesscoach.hu  e-mail címen.

.

Leadership Trends – újdonságok, tabutémák

2021. február 3-tól esténként

Leadership Trends – újdonságok, tabutémák

 

Vezetőként érdeklik az újdonságok? Szívesen tanulna olyan dolgokról, amelyek friss kutatásokon, hasznos megfigyeléseken és tanulságos tapasztalatokon alapulnak? Jó lenne tabutémákról is nyíltan beszélni? Itt a lehetőség: legyen a Leadership Trends esti akadémia hallgatója. Többek között szó lesz arról, hogyan oldható a vezető magányossága vagy hogyan lehet együttműködni veszélyes személyiségekkel a munkahelyen. Employer brand építési kulisszatitkokról, szokásaink megtöréséről, szövetségeskeresésről, agilitásról és VUCA világáról.

Tovább >>

Csúcsvezetői Szabadegyetem

Exkluzív programunk jelenlegi és jövőbeli felsővezetőknek.

XXI. Századi Csúcsvezetői Szabadegyetem

Március és november között, kéthetente, 12 alkalom közismert szaktekintélyekkel. Részvételi feltétel: MBA végzettség, vagy 5 éves vezetői tapasztalat.

 • exkluzív előadóktól,
 • XXI. századi legmodernebb, naprakész vezetői ismeretek,
 • gyakorlatorientáltan,
 • networking, párbeszéd lehetősége

Tovább >>

Egynapos Programok Vezetőknek

Legyen hatékonyabb és eredményesebb vezető egynapos workshopjaink segítségével!

Egynapos Vezetői Tréningek

Komplex programjainkon kívül meghirdetett, egynapos tréningjeink és workshopjaink a vezetői kompetenciák egy-egy szűkebb területére fókuszálnak. A motiváció, a delegálás, a hatásos üzleti prezentációk vagy az első benyomás olyan fejleszthető készségek, amelyek nagyban meghatározhatják a vezetők munkahelyi sikereit.

Tovább >>

További szolgáltatások

A Business Coach Kft – nomen est omen – 2004-től business coaching szolgáltatással foglalkozik, de 2007-től a portfóliója kiegészült coaching és coaching-szemléletű vezetőképzéssel, majd ezt követően egyéb vezetőképző programokkal és szervezetfejlesztéssel.

Miért válasszon minket

   • 12 coach, 200 ügyfél és több mint 15 000 órányi tapasztalat
   • Munkatársaink nemzetközileg elismert szaktekintélyek
   • Tökéletes, ügyfélközpontú kiszolgálás

Rólunk mondták

„Ezek a dolgok nemcsak ügyfélként voltak számomra hasznosak, hanem coaching-szemléletű, gyakorló vezetőként is hasznosítani tudom őket”
Markhot Attila, Section menedzser, Ericsson
„Laura nagyszerű coach és mentor, egy meghatározó személyiség, a cége pedig meghatározó szereplő a magyar coaching, mentoring és tréningpiacon.”
Sávainé Ábel Anita, Képzés-fejlesztési igazgató, K&H Bank
„Az üléseink alatt úgy éreztem, hogy folyamatosan haladunk, ráadásul olyan eszközöket adott a kezembe, amelyekhez visszanyúlva újra és újra meg tudom oldani a hasonló helyzeteket.”
Kiss Enikő Györgyi, HR üzletfejlesztési vezető, IBM
“Szkeptikusoknak üzenem: Működik!”
Kevi Zoltán, Üzletág igazgató, Erste Bank
“Ezúton is köszönöm a számomra igen hasznos közös munkát!”
Mázsár Péter, Kereskedelmi igazgató, Egis
“A coaching olyan volt számomra, mint ateistának a templom, aztán mégis “hívő” lettem.”
Bajor Tamás, Inter-Európa Bank
“A coachom segített abban, hogy mint vezető, erősségeimet jobban kihasználjam, és beosztott kollégáim erényeit is jobban felszínre hozzam.”
Rowlands Teréz, Területi igazgató, Tesco
“A coachomban nagyon kedvelem a finom őszinteségét, mellyel nem engedi, hogy elegánsan elslisszoljunk a probléma mellett, nagy tapintattal vezet rá a szembesülés útjára.”
Nagy Andrea, Igazgató, Magyar Telekom
“A Business Coach kft segítségével vezetői eszköztárunk tovább fejlődött, megtanultuk, hogyan merjük kiengedni a kezünkből a gyeplőt, hogyan tudjuk inspirálni a csapatot.”
Sekerka Orsolya, Fejlesztési igazgató, Telenor
A Business Coach kft összes “megmozdulására” azt tudnánk legkifejezőbben mondani, hogy minőségi, igényes és hiteles.
Jakobsen Petra, HR igazgató, Bonafarm
“Csak ajánlani tudom!”
Bolyó Gábor, Főosztályvezető, Provident
“A Business Coach Kft coachai mind nagyon gyakorlatiasak és nagy üzleti tapasztalattal rendelkeznek.”
Kolos Gábor, Kereskedelmi és marketing igazgató, Prímagáz

Click edit button to change this text.