Coachok figyelem! Következő szint következik.

Megléped?

Fejleszd magadban tovább a coach készségedet és ismerkedj meg mélyebben 5 kiemelt coaching irányzattal. Programunk 2 napos modulokból felépített, 5 coaching irányzattal ismerteti meg a résztvevőket.

Különleges ajánlatunk: már IRÁNYZATONKÉNT IS JELENTKEZHETSZ KÉPZÉSÜNKRE, hogy ha időbeosztásod nem teszi lehetővé, hogy mind az 5 képzési modulon részt vegyél.

 Képzési napok: 2017. április 21-től péntekenként 9.00-16.00 óráig

Coaching Irányzatok Jelentkezés

v

v

Program sorozatunk:

1.Ontológiai  coaching – Prerna Sujan

Az ontológiai coaching célja, hogy megváltoztassa a bennünk élő “megfigyelőt” és azt, ahogyan észleljük a világot a saját értékkészleteinken, hiedelmeinken, kulturális párbeszédeinken keresztül. Lehet, hogy ezek most még korlátozzák a lehetőségeinket, de megtanulható, hogyan teremtsünk koherenciát a testünk, az érzelmeink és a beszédünk között. Hogyan hangolódjunk rá a testünk intuitív bölcsességére. Hogyan gondoljuk újra azt, ahogy az életünket éljük.

2.Brief coaching: a gyors kimozdítás művészete – Tegyi Enikő PCC

Az egy ülésen belüli előrelépés maximalizálását szolgálja az előrevivő lehetőségekre és az erőforrásokra fókuszált beszélgetésvezetési eszköztára – melynek során tudatosan nem kérdezünk a problémáról, annak okairól, részleteiről. Valami mást csinálunk: az ügyfelünk hétköznapi valóságában kívánatos változások konkrét, pontos mikroleírására, a már működő erőforrások tudatosítására, az előrelépések jeleinek kidolgozására helyezzük a fókuszt, maximálisan az ügyfél önszerveződését támogatjuk – így érünk el gyors és tartós elmozdulást.

3.Story Processing Coaching: a tudattalan tudatosítása – Márton-Koczó Ildikó

A Story Processing Coaching (SPC) a freudi szabad asszociáció módszerének modern eszköze, amely abban segít, hogy megkülönböztetés nélkül felszínre juttassuk tudatalatti történéseinket, megismerjük és megértsük belső mozgatórugóinkat. Az SPC elfogadja, sőt, alapul veszi a pszichoanalízis megállapítását, miszerint az, ami eszünkbe jut egyáltalán nem véletlenszerű, hanem a tudattalanban zajló folyamatok eredménye.

4.Challenging Coaching – Mákos Nándor ACC

Az inspiráló vezető – merész, igazi kihívást jelentő célkitűzés a „FACTS” modell módszertanával, coaching és egyben challenging vezetői szemlélettel. Igazi sikert csak merész célok megfogalmazásával és megvalósításával tudunk elérni. Amikor, céljaink keresése és megfogalmazása közben izgalmat, inspirációt ugyanakkor félelmet, bizonytalanságot is érzünk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó úton járunk.

5.Interaktív coaching eszközök: „A játszótársam, mondd akarsz-e lenni?” – Vásárhelyi Judit ACC

Egy jó coach folyamatosan fejleszti magát, és ehhez hozzátartozik eszköztára bővítése is. Ha jó a coach eszköztára, abból jól tud válogatni testre szabottan ügyfele számára, hogy az eszközök segítségével közelebb kerüljön hozzá, oldja a légkört, hatékonyabbá és interaktívabbá tegye a közös munkát. Amikben saját élményt szerezhetsz: képek és fotók használata a coachingban, Points of you coaching game, és a  Point of you  Punctum, Érzéskártya, Bölcsességkártya, Igénykártya, Tulajdonságkártya, Emotikonok használata…. és egyéb kreatív eszközök

A képzés moduljai, oktatói

 prerna  tegyieniko MKIldi2015szept300_300

2 nap

Ontológiai  coaching

Prerna Sujan

2 nap

Solutionfocused  brief coaching

Tegyi Enikő PCC

2 nap

Story processing coaching

Márton-Koczó Ildikó

Vásárhelyi Judit

2 nap

Challenging coaching

Mákos Nándor ACC

2 nap

Interaktív coaching eszközök

Vásárhelyi Judit ACC

 

További információk