Átadták az idei év Mentor Oscar díját!
Rangos szakmai elismerés és értékes díjak a kiváló mentoroknak és mentoráló szervezeteknek
2014. február 4-én, kedden délután a Gerbeaud nagytermében a 6. Magyarországi Coaching Konferencia keretében ünnepélyesen átadták a már hagyománynak számító Mentor Oscar díjakat. A rangos díjat azok a pályázók kapták a szakmai zsűritől, akik a legjelentősebb eredményeket érték el a mentoring és/vagy coaching szemléletű vezetés bevezetésében, alkalmazásában vagy terjesztésében. A szakmai elismerés mellett több mint 5 millió forint értékű ajándékot vihettek haza a Mentor Oscar díjazottai.
A pályázatok érkeztek a közszférából, a felsőoktatásból, és vállalatoktól: az üzleti élet minden területéről, a kis- és középvállalatoktól ugyanúgy, mint a nagyvállalatoktól. Lehetett pályázni egyéni és szervezeti kategóriákban, illetve ajánlásra, meghívásra vagy a nyílt kiírás alapján.
Díjazottak
A magas színvonalú pályázatok közül a szakmai zsűri döntése alapján a vállalati kategóriában első helyet kapott az T-systems Magyarország Zrt. a „Mentorok a jövőért” című pályázatában bemutatott belső mentoring rendszeréért. A  MetLife a Magyarországon sikeres mentoring rendszert működtet, pályázatukat a zsűri Vállalati Különdíjjal jutalmazta.
Újdonság volt idén a felsőoktatási kategória, amelyben a díjazottak:
Az első helyet megosztva az AIESEC nemzetközi diákszervezet és a DETEP a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó programja kapta. Második a BEST Közhasznú Egyesület lett, a kategória különdíját a Dunaújvárosi Főiskola érdemelte ki.
Az egyéni kategóriában az első helyezést Handó Eszter, a másodikat Kövesdi Mátyás, a harmadikat pedig Bárány Gabriella kapta.
A mentorálás jó befektetés
A 2013 évi mentoring kutatás megkérdezettjeinek 94%-a nyilatkozta, hogy a mentoroknak megéri a befektetett idő és energia, és 96%-ban, hogy a szervezetüknek, a vállalatnak is megtérül az invesztíció. A mentori rendszert működtető nagyvállalatok kisebb fluktuációról, gyorsabb beilleszkedésről számolnak be.
Fórumot adunk a mentoroknak
A mentorálás sokszor vállalati hagyomány részeként történik, például tapasztaltabb kollégák segítenek az újoncoknak beilleszkedni, kialakítani a hatékony munkához szükséges belső kapcsolatrendszert. A mentorok gyakran szabadidejükben adnak tanácsot, beszélgetnek, a mentoráltakkal, ami önmagában is tiszteletreméltó. A Mentor Oscar az informálisan és a szervezett formában működő mentoroknak kíván megjelenési lehetőséget biztosítani, ahol bemutathatják az eredményeiket, megoszthatják, átadhatják tapasztalataikat és nyilvános elismerést kaphatnak. Erre ad jó lehetőséget a 2014. február 13-án induló Mentor Klub és bízunk benne, hogy ennek hatására idén is számos magas színvonalú pályázat érkezik a www.mentoroscar.hu honlapon keresztül 2014. december 1-ig.
Akik a döntést hozták
A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését.
A pályázatokat elbíráló zsűri tagjai:
Komócsin Laura (Business Coach Kft.)
Dobay Róbert (Menedzsmentor)
Gerlei Béla (Karrier Intézet)
Márton Mónika (Legacy)
Pető Gábor (Assessment Systems)
Sávainé Ábel Anita (K&H Bank)
Szelecki Zsolt (PWC)
További információ, interjúk, sajtóanyagok::
Név: Komócsin Laura
Telefonszám: 20 33 53 769