SZAKMAI ESZMECSERE:
ANTIDIÉTA
ANTIDIÉTA
Szeretettel meghívunk a 2025. május 12-én tartandó szakmai eszmecserénkre, ahol folytatjuk a wellbeing témakörét és most az antidiéta témáját járjuk körbe.
Az antidiéta vagy másképpen non-diet dietetikai szemlélet az egészségmagatartásra, a szokásokra és a viselkedésekre helyezi a hangsúlyt szemben a kalóriaszámolással és grammozással.
Célja, hogy javítsa az egyén étellel, testképpel, mozgással való kapcsolatát. Éppen ettől válik igazán komplexé a megközelítés; hiszen evésünk sokkal többet árul el rólunk, mint azt talán elsőre gondolnánk. Legyen szó a biológiai szükséglet kielégítése mellett akár érzelmi megküzdésről, kapcsolódásról, gondoskodásról, társadalmi és egzisztenciális helyzetről, kultúráról, hagyományokról… Ghánai-magyarként különösen fontosnak tartom utóbbiak megfigyelését közösségi szinten is (lásd: egészséges mediterrán diéta vagy egészséges mediterrán életstílus?).
Munkámat teljes mértékben non-diet módon végzem, előadóként és csoportos foglalkozásvezetőként tevékenykedem főképp. Specifikumom az evészavarok és evési problémák kezelése team-munkában, e terület vezetett ahhoz, hogy már mentálhigiénés közösségépítő MA jelöltté is váljak.
ELŐADÓ
Asiama Evelyn,
antidiéta szemléletű dietetikus, mentálhigiénés közösségépítő MA hallgató, masters atléta.
Célom rávilágítani, hogy az egészségünk összetettebb mint a táplálkozás és edzés csupasz kombinációja: gyökereink, társas kapcsolataink, környezetünk és kultúránk, hagyományaink, pszichés állapotunk eleve meghatározzák az egészségünket – így befolyásolva az evésünket is. A honlapomon önsegítő anyagokat, könyvajánlókat is találsz, amelyek fejlesztik az evéshez, mozgáshoz, testképhez fűződő kapcsolatodat!

JELENTKEZÉS