Vezetői kompetenciafejlesztő tréning – klasszikus (10 alkalom)

Sok éve már sikeresen tartott Vezetői Akadémiánk megújult változata.

Képzési program nyilvántartásba vételi száma: E-001187/2015/D001

 • Piaci kihívásokra épülő tematika.

“A pozitív vezetők alázatosak és éhesek. Nem gondolják, hogy mindent tudnak. Élethosszig tartó tanulók, akik mindig keresik a tanulási, fejlődési és növekedési lehetőségeket. Mindig nyitottak az új ötletekre és stratégiákra, hogy életüket és munkájukat a következő szintre emeljék. Alázattal élnek, mert tudják, hogy abban a pillanatban, amikor azt hiszik, hogy megérkeztek a nagyság ajtajához, az a pillanat, amikor azt az arcukba csapják.”

Jon Gordon: A pozitív vezetés ereje

Napjaink legfontosabb vezetői készségeit felölelő 10 napos komplex fejlesztő program

Egy vállalat sikerességét döntően befolyásolja, hogy mennyire hatékonyak és eredményesek a vezetői. A munkatársakkal való jó együttműködéshez, a feladatok sikeres elvégzéséhez kapcsolódó készségek fontossága kiemelkedő mai gyorsan változó világunkban, ahol a egyre nagyobb hangsúly van a tehetségek megszerzésén és megtartásán.

Azért állítottuk össze 10 x 1 napos komplex vezetői  kompetenciafejlesztő programunkat, hogy  az intenzív, gyakorlatias és interaktív program a résztvevők naprakész tudást szerezzenek,  új módszereket és eszköztárat ismerjenek meg, amit már  következő naptól kezdve alkalmazni tudnak, hogy sikeresebben oldják meg vezetői feladataikat. A találkozások során megoszthatják egymással és komoly vezetői tapasztalattal rendelkező munkatársainkkal saját vezetői kihívásaikat, és a jó gyakorlataikat is.

A program eredményeként a résztvevő:

 1. Képes lesz saját és mások személyiségjegyeinek jobb feltérképezésére a hatékony együttműködés érdekében.
 2. Megtanulja, hogyan tud vezetőként hatékonyabban kommunikálni és építő visszajelzést adni, eredményesen használni a megismert módszereket.
 3. Készség szinten képessé válik a hatékony önérdekérvényesítésre a mindennapi munkája során.
 4. Megismeri és alkalmazni tudja a hatékony időgazdálkodás és a hatékony delegálás alapjait és módszereit.
 5. Felfedezi, hogyan tud eredményesebb döntéseket hozni a megismert módszerek és eszközök segítségével.
 6. Képes lesz a megfelelő motivációs stratégia kiválasztására és hatékony alkalmazására
 7. Képessé válik a rövid- és hosszú távú célok megfogalmazására, koncepciók kidolgozására és megvalósítására.
 8. Megtanulja hatékonyan szervezni a munkafolyamatokat, átlátja és kezelni tudja a felmerülő változásokat, problémákat, nehézségeket. Képes lesz a konfliktushelyzetek felismerésére és azok adekvát kezelésére, a közös érdekplatformok kialakítására.
 9. Megtanulja a sikeres prezentációk összeállításának titkait és előadás módját, a lámpaláz kezelését.
 10. Megismeri a hatékony tárgyalástechnika fortélyait. 

Képzési idő: tananyag egységenként 7 óra, összesen 70 óra

A képzés moduljai/tananyagegységei:

Ha valaki tőlünk eltérően működik, azt sokszor hibának tekintjük és megpróbáljuk a saját működési modellünket ráerőltetni. Az eltéréseket ugyanakkor a hatékonyabb működés érdekében nagyon jól lehet alkalmazni, ehhez kell az, hogy jobban értsük saját személyiségünk jegyeit, folyamatainkat, és lényeges, hogy mindezeket másokban is meglássuk. Legyen “szótárunk” a saját és mások működésére is, és ismerjük fel, hogyan lehet konstruktív együttműködésre fordítani az eltéréseket.
“Nem lehet nem kommunikálni” hangzik Paul Watzlawick, kommunikációs teoretikus megállapítása. A vezetők egész nap a “színpadon” vannak. A kollégák, a beosztottak, az ügyfelek – a “nézők” – folyamatosan figyelik őket, amikor a környezetükhöz kapcsolódnak, azaz kommunikálnak. Vajon ismerik-e azokat a megnyilvánulásaikat, amelyek jól működnek, és azokat, amelyeket érdemes lenne fejleszteni? Tudják-e milyen hatást váltanak ki a környezetükből? És azt, hogy miért különösen fontos ezzel egy vezetőnek foglalkozni?

Minden, a környezetünk irányába küldött (vagy épp nem küldött) verbális és nem-verbális üzenettel jelzünk valamit, építünk, erősítünk vagy destruktív módon rombolunk. Vezetőként talán még hangsúlyosabb mindez, hiszen kommunikációnkkal nemcsak kapcsolódunk, de mintaként is szolgálunk a környezetnek. Vezetőként hasznos, ha jártassá válunk az asszertitásban, pl. fejlesztjük az “én-nyelvet”, az empátiát, azonosítani tudjuk a közléssorompókat.

Az nem választás kérdése, hogy jól vagy nem jól menedzseljük az időnket, a túlélés feltétele, hogy legyünk ebben sokkal tudatosabbak, hiszen csúcsteljesítményt kell folyamatosan nyújtanunk, és működtessük mindezt úgy, hogy az energiaszintünk is a maximális közelében maradhasson. Ehhez szükségünk van egy ránk szabott stratégiára, ami biztosítja a megfelelő haladás számunkra.

1)A célod legyen egy kicsit félelmetes, és nagyon izgalmas” (Joe Vitale) – többféle megközelítésben nézhetünk rá a célok fontosságára, Vitale két fontos gondolatot fogalmazott meg itt. Ezen a tréningen ezekben a szempontokban is el fogunk mélyülni.

2) Egy kakaóscsigát hány féle képpen ehetünk meg? Van, aki a közepén kezdi, van, aki körben halad, van, aki harapja. Ugyanaz a cél, különböző utak. Ez is egy olyan fontos szempont a célokkal kapcsolatban, amiről szó lesz tréningünkön.

3) Hogyan hat a perfekcionizmus, a maximalizmus, a multitasking, a quick-winek a célunk elérésére? Az eredményes célkijelölés módszerei mellett ezekről is fogunk beszélni.

 

A fenti két fogalom, ha akarjuk, ha nem összekapcsolódnak. Ha vállalom a felelősséget valamiért, akkor döntéseket kell hoznom és természetes, hogy ha hozok egy döntést, akkor annak súlya van és az ezzel együtt járó felelősség is az enyém. A vezetői munka egyik lételeme, hogy hozzunk döntéseket, segítsük a szervezet működését hatékonyságát, azzal, hogy amikor választás elé érünk akkor tudjunk dönteni, méghozzá jól! 

A tréning folyamán eszközöket kapunk a hatékony döntések kivitelezéséhez, miközben egy másik szemszögből is ránézünk ennek fontosságára. Hiszen van, hogy a paradigmaváltás már önmagában is nagy segítség egy téma beépítéséhez a mindennapi működésünkbe.

Mi van olyankor, amikor a belső feszültség már ha kis mértékben is, de blokkol? Miért vannak bennünk furcsa érzések és ezeket miért nehéz feldolgoznunk? Miért van az, hogy sokszor elviszi valami a fókuszt a munkámról és már nem tudok hatékony lenni? Sokszor ez a két fogalom szorosan összekapcsolódik, mert a kezeletlen stressz a csapat teljesítményére nyomja rá a bélyegét amitől persze nő ez elégedetlenség és egyre több a konfliktushelyzet.

Ezen a tréningen átnézzük a fenti fogalmak mögött meghúzódó mechanizmusokat. Ránézünk a konfliktusok folyamataira és arra is, hogy miért reagálunk teljesen másképpen a különféle helyzetekre. Gyakorlati eszközökhöz jutunk a stressz tüneti kezelésétől kezdődően egészen a gyökérok elemzésig, miközben bebizonyítjuk magunknak, hogy mindkét területnek van napos oldala is.

Mi az, ami mozgat, ösztönöz minket, és mi az, ami másokat inspirál? Örömmel megyünk be a munkahelyünkre dolgozni? Ha nem, miért nem? Mi motivál egy munkavállalót 2022-ben?  Felfedezzük, mi az ami minket motivál, és gyakorlatban is kipróbáljuk a legfrissebb motivációs módszereket, a munkahelyi elismerés öt nyelvét, a haladás elvét és a job craftingot.
Hogyan érjük el, hogy prezentációnk vagy beszédünk segítsen bennünket céljaink elérésében, hogy a hallgatóink emlékezzenek az elhangzott üzenetekre?

Végignézzük a legfontosabb elemeket egy jó prezentáció elkészítéséhez és előadásához.

Hogyan lehet a lámpalázat kezelni?

Hasznos tanácsok és sok közös interaktív munka során kipróbálhatják, mitől figyelemfelkeltő, meggyőző és inspiráló egy beszéd.

Fogadjuk el, hogy a tárgyaláson érdekütközés van, ha nem lenne, akkor tárgyalni sem kellene. Az a szemléleti keret, amibe helyezzük  a tárgyalófélt (ellenség vagy egyenrangú partner?), már befolyásolja a tárgyalás érzelmi zajoktól mentes kezelését. Konkrét tárgyalástechnikai eszközöket, hasznos kérdéseket vizsgálunk meg, amikkel a legeredményesebben készülhetünk fel a tárgyalásokra.

 A képzésről szóló igazolás kiadásának feltételei:

 • A képzés formai követelményeinek teljesítése.
 • A képzés során a megengedett hiányzás mértéke nem haladja meg a kontaktórák 20%-át.
 • A képzési díj hiánytalan kiegyenlítése.

Az oktatás (kontaktórák) ütemezése és intenzitása:

Személyes oktatás: 2024. 11.16.-2024.04.11. 7 óra/ tananyagegység, 10 alkalom

Időpontok: 2023.11.16., 2023.11.30., 2023.12.14., 2024.01.18., 2024.02.01., 2024.02.15., 2024.02.29., 2024.03.14., 2024.03.28., 2024.04.11.

Képzés díja: 450.000 Ft+áfa/fő, EARLY BIRD kedvezmény 2023. szeptember 31-ig: 430.000 Ft+áfa/fő

Oktatóink:

 

Hiszünk abban, hogy programunk segít résztvevőinknek abban, hogy sikeresebb és elégedettebb vezetővé váljanak.

Jelentkezés

A program szakmai vezetője:

Lisztes Henriett PCC
senior executive coach, team coach, tréner

Érdeklődés a nyílt programról vagy vállalatra szabott változatra ajánlatkérés: henriett.lisztes@businesscoach.hu  e-mail címen.

Jelentkezés

Te hol tartasz?

Vezetői önértékelő teszt

Résztvevőink mondták

“Több körös kiválasztási folyamat eredményeként döntöttünk a Business Coach Kft-vel való együttműködésről. A Siemens Mobility kutatás-fejlesztési területén újonnan kinevezett vezetők és tehetségek részére indítottunk egy képzést 2019. őszén.
A 6* 1 napos oktatási tematikát a Business Coach dolgozta ki a Siemens Mobility által megadott szempontok alapján. Megbízóként fontos volt számunkra, hogy a Business Coach vegye figyelembe az IT terület sajátosságait, valamint a képzés szellemisége és szakmai színvonala tükrözze a Siemens által képviselt vállalati értékeket. A szakmai tartalom mellett hangsúlyoztuk, hogy nagyon gyakorlatias, a tréning teremből kilépve egyből hasznosítható tudást szeretnénk adni a kollégáknak.
Kiemelném, hogy szakmailag és emberileg is olyan oktatókat kaptunk, akik remekül passzoltak az IT-s szakemberek jellemzően introvertált személyiségéhez és analitikus gondolkodásához.
A képzést egy nyitó és záró beszélgetéssel kereteztük, ahol a tréning résztvevői, az ügyvezetés és képző intézet is részt vett, közösen átbeszéltük az élményeket és tapasztalatokat. A hallgatók elégedettségét mértük, 90% fölötti eredményt mutatott, amit a szóbeli pozitív visszajelzések is megerősítettek.
Sikeres, őszinte kommunikáción alapuló, tartalmas együttműködést tudtunk kialakítani a Business Coach Kft-vel, nyitottak vagyunk a további közös munkára.”

Kazsik Judit HR BP, Siemens Mobility Kft.
“Elkèpesztően dinamikus ès hatèkony csapat! 😊👌 Én 10 alkalmas vezetőképzésen voltam, s a válság-, és stresszkezeléstől kezdve a döntéselméleteken át, a hatékonyságig – gyakorlatokkal tűzdelve – végigvettünk mindent. A coach-ok, a szervezés és a helyszín is első osztályú volt! S persze már a képzés alatt elkezdtem használni a praktikákat ;)”
Hankó Gergely ügyvezető igazgató
Olvasnivaló

Kollégából vezető - kihívások, amikre nem is gondolnánk

Bár egyre több cég büszke arra, hogy kineveli munkatársaiból saját vezető rétegét, a folyamat nem mindig zökkenőmentes. Bár ez látszik a lehető legorganikusabb folyamatnak, és az emberek sokszor úgy gondolják, hogy inkább belülről érkezzen, mint kívülről hozzanak (új) vezetőt, a jelöltnek bizony nem biztos, hogy egyszerű belehelyezkednie az új szerepbe. Éppen ezért nem árt, ha a cégek tudatosan, előre felkészülve/felkészítve kezdenek bele egy ilyen folyamatba.
Olvasnivaló
Meghallgatom!

SOS! Szakértőből vezető lettem! Mit tegyek?

Rendhagyó szakmai disputa Bincze Bea (ACC, DTM Toastmasters International) executive coach-csal, a kérdés szakértőjével
Kineveztek! Túl nagy a kabát, hogyan nőjek bele?
Barátaim főnöke lettem, mit tegyek?
Idősebbek és tapsztaltabbak nálam, hogyan fogadtassam el magam?
Ilyen és hasonló dilemákról szól a következő beszélgetés.
Meghallgatom!
További aktuális programok vezetőknek

Vállalati belső és vezetői coach

Kétféléves képzés, melyben igyekeztünk olyan tartalmat létrehozni, amely a szakmaiságának legjavát ötvözi.

Vállalati belső és vezetői coach

Vállalati belső és vezetői coach (Corporate Internal and Executive Coach) kétféléves képzés, melyben igyekeztünk olyan tartalmat létrehozni, amely a szakmaiságának legjavát ötvözi.

A majd 100 éves hagyományokra visszatekintő és egyben dinamikusan megújuló Budapesti Corvinus Egyetem a releváns gazdasági, szervezetfejlesztési ismereteket, a Business Coach Kft. pedig a naprakész coaching elméleti és gyakorlati ismereteket, a piaci és ügyfél igényeket folyamatosan detektáló és ahhoz maximálisan igazodó rugalmas, agilis szemléletet hozza a képzésbe.

A képzéssel célunk, hogy a Corvinus és a Business Coach Kft. a szakmai tartalmat tekintve a igazán nívós coach képzést hozza létre nemcsak a hazai, de a régiós piacon is, és garancia legyen arra, hogy a képzésen részt vevők megbízható szakmai tudás birtokosai.

Tovább >>

XXI. századi Csúcsvezetői Akadémia

Exkluzív programunk jelenlegi és jövőbeli felsővezetőknek.

XXI. századi Csúcsvezetői Akadémia

A csúcson mindig van hely, de annyi sosincs, hogy le is lehessen ülni…Versenyképes tudás és networking! Kizárólag felsővezetőknek szóló képzéssorozat, limitált létszámmal, azoknak akik érzik, hogy emberi és vezetői fejlődésükben elértek arra a szintre, hogy egy újabb lépcsőt meg tudnak „ugrani”. 12 alkalom közismert szaktekintélyekkel. Részvételi feltétel: MBA végzettség, vagy 5 éves vezetői tapasztalat.

Tovább >>

Egynapos Programok Vezetőknek

Legyen hatékonyabb és eredményesebb vezető egynapos workshopjaink segítségével!

Egynapos Vezetői Tréningek

Komplex programjainkon kívül meghirdetett, egynapos tréningjeink és workshopjaink a vezetői kompetenciák egy-egy szűkebb területére fókuszálnak. A motiváció, a delegálás, a hatásos üzleti prezentációk vagy az első benyomás olyan fejleszthető készségek, amelyek nagyban meghatározhatják a vezetők munkahelyi sikereit.

További szolgáltatások

A Business Coach Kft – nomen est omen – 2004-től business coaching szolgáltatással foglalkozik, de 2007-től a portfóliója kiegészült coaching és coaching-szemléletű vezetőképzéssel, majd ezt követően egyéb vezetőképző programokkal és szervezetfejlesztéssel.