XXI. századi Csúcsvezetői Akadémia

A XXI. századi Csúcsvezetői Akadémia (korábban XXI. századi Csúcsvezetői Szabadegyetem) exkluzív, kizárólag jelenlegi és jövőbeli felsővezetőknek szóló képzéssorozata, limitált létszámmal, azoknak szól, akik érzik, hogy emberi és vezetői fejlődésükben elértek arra a szintre, hogy egy újabb lépcsőt meg tudnak „ugrani”.

Az akadémia ajtaján belépők inspiráló szellemi közegben  – más-más iparágból érkező, mégis szellemiségében hasonló “kollégák” körében – gyakorlatias képzési napok során ismerkedhetnek meg a vezetői társadalmat érintő trendekkel, unikális témákkal.

A XXI. századi Csúcsvezetői Akadémia évfolyama 2022. október  6-án (csütörtökön) indul. A képzést bemutató üzleti reggelinkre 2022. szeptemberében várjuk az érdeklődőket.

 • Részvételi feltétel: MBA végzettség, vagy 5 éves vezetői tapasztalat
 • 72 óra
 • Időtartam: 10+2 nap,  9.00-16.00
 • Időzítés: 2022. október  6. – 2023. március 23. (csütörtökönként), kétheti rendszerességgel
 • Képzési napok 2022/23: 2022.10.06., 2022.10.20., 2022.11.03., 2022.11.17., 2022.12.01., 2022.12.15., 2023.01.12., 2023.01.26., 2023.02.09., 2023.02.23., 2023.03.09., 2023.03.23 

  Tervezett képzési napok 2023/24: 2023.10.12., 2023. 10.26., 2023. 11.09., 2023. 11.23., 2023. 12.07., 2024.01.11., 2024.01.25., 2024.02.08., 2024.02.22., 2024.03.07., 2024.03.21.,2024.04.04. 

 • Helyszín: Budapest belváros
 • Képzési nyelv: magyar
 • Képzés díja 2023/24: 1.298.000 Ft+áfa
  Early Bird kedvezmény: aki 2023. augusztus 20-ig regisztrál a képzésre, egy éves klubtagságot kap a XXI. századi Csúcsvezetői Klubbba.

XXI. századi Csúcsvezetői Akadémia jelentkezés

A tréningnapok felépítése:

 • 9.00 – 10.00 Mindegyik napot egy közismert szaktekintély indítja (előadás)
 • 10.00 – 10.30 Q&A,
 • 11.00 – 16.00  Témában jártas tréner ráépíti a témára a nap hátralevő részét (gyakorlati alkalmazás)

Képzés előnyei:

 • exkluzív előadók,
 • XXI. századi legmodernebb, naprakész vezetői ismeretek,
 • gyakorlatorientáltság,
 • műhelymunkák (őszintén megosztva a tapasztalatot, tanulságokat )
 • networking, párbeszéd lehetősége

Kérdéseire örömmel válaszol a képzés vezetője

Komócsin Laura MCC

laura.komocsin@businesscoach.hu e-mail címen,

vagy telefonon: + 36 20 33 53 769

 


RÉSZLETES PROGRAM

Vendégelőadó:

Pál Ferenc (közismertebb nevén Feri atya)
római katolikus pap, mentálhigiénés szakember

 

V

 

 

Témavezető tréner:

Lisztes Henriett PCC
senior executive coach, tréner

 

 

 

V

Különböző mértékben ugyan, de mindannyian kíváncsiak vagyunk önmagunkra. A minőségi vezetői léthez ez a kíváncsiság és annak kielégítése elengedhetetlen, hiszen a vezető saját személyiségével dolgozik, belső mozgatórugóit, a megélt és az elszenvedett változásokat és annak személyiségformáló hatásait figyelnie, észlelnie kell önmagán. Önismeret nélkül, fejlesztendő területeink elfogadása nélkül megrekedünk. Egy cég, egy csapat teljesítményének hatékonyságát erősen csökkenti, ha olyan szakember is tartozik a csapatba, aki nem tud teljes erejével részt venni saját szervezeti egységének munkafolyamataiban, akin érződik, hogy olyan problémákkal küzd, amely redukálja saját teljesítményét és ezzel kihat a csapat többi tagjaira, azok teljesítményére is. Ahhoz, hogy egy vezető ilyen vagy hasonló problémákkal megküzdjön, kell  hogy ismerje kollégáját, át kell hogy segítse őt ezeken a helyzeteken,  emberismeretre, és önismeretre is szüksége van.

Közelebbről!

Pál Ferenc (közismertebb nevén Feri atya) római katolikus pap, mentálhigiénés szakember
1996. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Szentelése után előbb káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től pedig plébánosként Óbudán. Jelenleg az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia helyettes plébánosa. 2000-től a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének munkatársa, ahol lelkigondozói, mentálhigiénés, szociális munka mesterképzés, valamint családtudományi és családterápiás mesterképzés szakokon tanít. A Magyar Pszichodráma Egyesület keretein belül pszichodráma csoportokat vezet. Az általa létrehozott, mentálhigiénés szolgálatot teljesítő közhasznú alapítvány évi mintegy 300 programot szervez.

Évente több mint 300 előadást tart művelődési házakban, közintézményekben. Az elmúlt öt évben mintegy 150 cégnél, vállalatnál tartott előadást.
Eddig hat önálló könyve jelent meg, és több mint húsz kötetben találhatók írásai. Elismerései: Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt, Prima díj, Prima Primissima Közönség díj, MOB Fair Play díj, Budapest Főváros XIII. Kerületért díj, Érseki Tanácsos

Vendégelőadó: 

Léder Tamás
Magyar Nemzeti Bank-nál volt a Digitalizációért felelős főosztály vezetője.
jelenleg a Revolut magyarországi vezetője

V

 

 

V

Témavezető tréner:

Szertics Gergely
mesterséges intelligencia bevezetési tanácsadó

 

 

 

 

v

Fókuszban:
Digitalizáció, ipar 4.0, blockchain, IoT, mesterséges intelligencia… olyan buzzword-ök, amikről már nehéz eldönteni, hogy mi belőlük a tartalom és mi a hozzá fújt divat. Mindenki tudja, hogy valószínűleg szükség van rájuk, de akkora a zaj körülöttük, hogy nehéz elhelyezni, hogy mit tudnak valójában.

A kurzuson a mesterséges intelligenciát és a hozzá kapcsolódó adatvezérelt szervezeti kultúra építését vesszük közelebbről szemügyre.

Áttekintjük, hogy mi a könnyedén elérhető technológia, mi az, ami még mindig csak legfeljebb kutatásokban van és hogy lehetnek ezek az új fajta intelligenciák a mi természetes intelligenciánk segítségére. Egy olyan jövő felé megyünk, ahol azok, akik használják a technológiát kiszorítják azokat, akik nem, azok akik képesek felépíteni egy adatvezérelt szervezetet kiszorítják azokat, akik csak az emberek intuícióira építenek. A kulcs az ember-gép együttműködésben és a kölcsönös megértében lesz.

Az alkalom célja, hogy beszélgetni tudjunk róla, hogy ki hol tart a saját adatvezéreltségi és technológiahasználati útján, megosszunk jó gyakorlatokat, azonosítsunk olyan lehetőségeket a konkrét esetekben, ami hatékonyság növekedést, új értékesítési lehetőségeket, vagy akár felforgató (disruptive) üzleti potenciált jelenthet.

Közelebbről!

Léder Tamás
Közgazdászként végzett, diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte 2014-ben. Kereskedelmi bankoknál töltött be stratégiai, innovációs és fintech feladatokkal kapcsolatos szerepköröket szakértőként és később vezetőként. 2020-tól a Magyar Nemzeti Bank-nál volt a Digitalizációért felelős főosztály vezetője. 2022 januárjában lett a Revolut magyarországi vezetője. A pénzügyi karrier mellett saját maga is vállalkozó.

Fevezető előadásának fókusza: sokszor halljuk, hogy a digitalizációnál nincs fontosabb irány, terület egy cég életében. Nagyon sok szó esik az agilis fejlesztésről is, emellett rengeteg tanácsadó is segíti a cégek átállását. Azonban a végeredményeket látva, tapasztalva sokszor lehet az érzése egy cég vezetőnek, hogy ő nem erre iratkozott fel. Miért lehet az, hogy az egyik cégnél ugyanazon módszerek csodát tesznek, míg a másik a cégnél eredménytelenül zárulnak. Előadásomban a hazai pénzügyi szektorban szerzett tapasztalataimat szeretném bemutatni példákkal, legyen az akár jó, akár rossz, s bemutatni hogy én hogy látom a sikeres digitalizációhoz vezető utat.

 

Szertics Gergely mesterséges intelligencia fejlesztő startupot vezetett 6 évig. 2019től a Mesterséges Intelligencia Koalíció szakmai vezetőjeként Magyarország MI stratégiájának megalkotását segítette a piaci, technológiai és akadémai szereplők tudásának és meglátásainak integrálásával. Tanácsadóként cégeknek segít eligazodni abban, hogy hol tart ez a technológia. Segít beazonosítani a használati potenciálokat, kiválasztani a megfelelő technológiát és bevezetni a szervezetbe. Emellett képzéseket, előadásokat tart Magyarországon és Frankfurtban (MBA és EMBA kurzusok) az MI hatásairól és lehetőségeiről különböző iparágakban és vállalati funkciókban, valamint az MI bevezetések javasolt megközelítéséről, hogy minél könnyebb legyen megérteni nekünk, természetes intelligenciával rendelkező embereknek, hogy milyen lesz együttműködni mesterséges intelligenciával rendelkező entitásokkal.

Vendégelőadó:

Pataki Ági

 

 

 

 

 

Témavezető tréner:

dr. Varga Eszter PCC
senior executive coach

 

 

 

 

v

Változó környezet, folyamatos megújulás: Mi a Te személyes stratégiád a VUCA világban?
Csendes tenger nem nevel jó tengerészt, de hogyan tanulhatjuk meg együtt a háborgó tengeren vezetni a hajót, hogy partot is érjünk és embert se veszítsünk?
Covid, háború, infláció, adóváltozások, recesszió, ezsidémon….gyors és kiszámíthatatlan hatások.  Kihívás vagy Depresszió?
Már a Bibliában megírták, hogy jobb s rosszabb évek követik egymást. Ez a gazdaság természete is, a ciklikusság.
Egy ilyen nehezebb, kevésbé látványos időszakban felértékelődik a vezetői szerep. Hogyan legyünk hatékonyak, építsünk jövedelmező üzletet, vagy minimalizáljuk veszteségeinket, hogyan tartsuk magunkat is lendületben. Mire kell figyelnünk az elkövetkező időszakban?

Vendégelőadó:

Pósfai Gábor,
a Decathlon Austria ügyvezetője

 

 

v

 

Témavezető tréner:

UJ Anikó ACC
executive coach, vezetési tanácsadó

 

 

 

v

„Ami vagyok, nem a körülmények eredménye. Amivé váltam, a döntéseim eredménye.”
Stephen Covey egyik ismert mondása különösen igaz a nemzetközi karrier vonatkozásában: senkiből nem lesz „véletlenül” nemzetközi vezető. A sikeres nemzetközi karrierhez vezető út kihívásaival először vendégelőadónk személyes történetén keresztül ismerkedhetünk meg, majd közösen megfogalmazzuk, mit is jelent a karrier és mik a siker mérőszámai.

Globális kutatások eredményei, vállalati példák és ismert szakkönyvek alapján áttekintjük, mi a nemzeti és vállalati kultúrák szerepe globális világunkban. Felderítjük a kulturális különbségek dimenzióit, a sztereotípiák működését. Andy Molinsky Global Dexterity modellje segítségével a résztvevők beazonosítják, milyen nemzeti és szervezeti kultúrá(k)hoz illeszkednek könnyen, másokhoz pedig hogyan tudnak alkalmazkodni. Ezt a módszert használhatjuk tudatosan a személyes céljaink támogatására akkor is, ha nem kimondottan nemzetközi karrierváltásban, hanem például a vezetői hatékonyság növelésében gondolkodunk.

Közelebbről!

Pósfai Gábor közgazdász diplomáját a Corvinus Egyetem termelésmenedzsment és logisztika szakán szerezte. Szakmai pályafutását 2005-ben a Decathlon Magyarország budaörsi áruházában kezdte részlegvezetőként, majd a vállalati ranglétrán folyamatosan felfelé lépkedve 2011-ben a Decathlon Magyarország ügyvezetőjévé nevezték ki. 2014-től kezdve a horvát és szlovén áruházlánc kiépítésében is vezető szerepet vállalt Vezetésével hat év alatt a Decathlon piacvezetővé vált Magyarországon a sportfelszerelések piacán. 2018-ban elvállalta az osztrák Decathlon-hálózat kiépítését és vezetését: jelenlegi küldetése piacvezetővé tenni a Decathlon Austria-t a nagyon kompetitív osztrák piacon.

Vendégelőadó:

Litkai Gergely
humorista,
a Dumaszínház egyik alapítója és produkciós vezetője

V

v

V

Témavezető tréner:

Komócsin Laura MCC
senior executive coach,
Mentor Oscar zsűri elnök

 

 

 

v

A XXI. században egyre fontosabb szerepe van a sikerben, hogy a formális képzéseken kívül, a tehetséges kollégákat tovább támogassuk mentoringgal. A korábbi mentor kutatás eredményei alapján a megkérdezettek 97%-a nyilatkozta, hogy a a mentoringra fordított idő, energia befektetés megérte a szervezetnek, a vállalatnak és 95% pedig azt, hogy megérte magának a mentornak is. Hogyan támogassuk a kiemelt tehetségeket úgy, hogy megérje a befektetés és ne hagyják el képzetten a céget, hogyan vezessünk coaching szemléletben úgy, hogy közben ne döntésképtelennek, hanem felhatalmazó- bevonó vezetőként tekintsenek ránk a kollégáink, milyen tippek-trükkök vannak a mentoringban és coaching szemléletű vezetésben? – ezeket a kérdéseket járja körbe ez a képzési nap.

Közelebbről!

Litkai Gergely
humorista, a Dumaszínház egyik alapítója és produkciós vezetője
Főszerkesztő, újság- és forgatókönyvíró, a magyar stand-up comedy egyik megteremtője. Jogász. A Comedy Central ex-főszerkesztője, a Rádiókabaré korábbi állandó szerzője, előadója és egyik szóvivője. A fenntarthatóság szószólója és a céges világ fáradhatatlan elemzője.

 

Vendégelőadó:

Tapolyai Emőke
pszichológus, felsővezetői coach és motivációs előadó

 

vvvvvv

v

v

Témavezető tréner:

Szily Nóra
újságíró, executive coach

 

V

V

v

Több külföldi kutatás eredménye is azt bizonyítja, hogy ma már az Érzelmi Intelligencia (EQ) szintje fontosabb egy vezető munkájának hatékonyságában, mint a szakmai tudás. Az érzelmi intelligencia jelenléte vagy hiánya nemcsak a vezető, de a szervezet működésére, hanem annak teljesítményére is hatással van. Épp ezért a programban megismerkedhetünk azzal, hogy mi is az érzelmi intelligencia, hogyan fejleszthető, s mértéke miképp függ össze a saját stresszállapotunkkal. Megismerjük az indulatkontroll, a szociális képességeink és társas kapcsolataink minőségének összefüggéseit a kiégéssel. A burnout tüneteiről is szó lesz, s arról, miképp azonosíthatjuk a jeleket munkatársainkon vagy akár magunkon, s mi a teendő, a segítség az egyes fázisokban.

Közelebbről!

Tapolyai Emőke
pszichológus, felsővezetői coach és motivációs előadó

Tapolyai Emőke Magyarországon, Európában és az Amerikai Egyesült Államokban egyaránt elismert szakember, előadó, a Gondolatok elvitelre és a Harmóniában múltunkkal, jelenünkkel és jövőnkkel könyvek szerzője, a Family Magazin Kavics a cipőben rendszeres rovat szerzője.

Klinikai és pasztorálpszichológiai diplomáját Amerikában az Ashland University-n szerezte, jelenleg a Dél-Afrikai Egyetem PhD hallgatója.  A Kandela Pszichológiai és Coaching Központ alapítója és szakmai vezetője.Több mint 20 éve foglalkozik munkatársi és vezetői coacholással, mentorálással, támogatással, egyéni- és párterápiával.  Emőke védjegye, hogy nemcsak szakemberként van jelen egyéni ülésein, előadásain, hanem legalább ugyanannyira emberként is.

A szakma iránti szenvedélye és alázata, valamint „bevállalóssága” teszi igazán hitelessé és közkedveltté írásait, előadásait. Öt gyermek édesanyja és egy gyönyörű kislány nagymamája.

Munkájának ideológiája, hogy csak az önazonos, önmaga előtt is hiteles ember képes hosszú távon sikeres maradni, mert
„Senkinek sem kötelessége, hogy nagy ember legyen, már az is nagyon szép, ha valaki ember tud lenni.” (Camus)

Vendégelőadó:

Kapitány István
Shell globális alelnöke

 

 V

v

Témavezető tréner:

dr. Zolnay Judit
Metlife ex-vezérigazgatója,
executive coach, stratégiai tanácsadó

 

v

V

v

A motiváció az üzletben, a munkahelyeken egy olyan erőteljes eszköz, amelyet a vezetők felhasználnak a csapat céljainak elérésére, s hogy a munkatársakat közelebb hozzák saját céljaikhoz. A motiváció kiváló eszköz a termelékenység és a munkahelyi elégedettség ösztönzésére. A nap folyamán körbe járjuk, hogy mi a motivációban vezető szerepe, és milyen vezetői attitűd vezet sikerre. Segítünk, hogy megismerje azokat a gyakorlatban már bizonyított megoldásokat, amely segítségével megismerheti jobban munkatársait és olyan munkahelyi kultúrát teremthet amely segíti a csapat tagokat a sikerben, és megjutalmazza, elismeri őket a jól elvégzett munkáért. Beszélünk arról, hogy hogyan teremthetünk olyam légkört, amelyben a munkatársak érzik, hogy odafigyelnek rájuk, amelyben fejlődni tudnak, és meg tudják valósítani a céljaikat. A tanultak beillesztése a vezetői gyakorlatba segít, hogy elérjük üzleti céljainkat, hiszen azok a munkavállalók, akik megfelelő motivációval rendelkeznek a teljesítményre, produktívabbak, elkötelezettebbek, és jobban érzik magukat a munkájukban.

Közelebbről!
Kapitány István a világ legkiterjedtebb kiskereskedelmi hálózatát felügyeli; a Shell globális alelnökeként a legmagasabb pozícióban lévő magyar menedzser a világon. Több mint nyolcvan ország 45 ezernél is több benzinkútja tartozik a vezetése alá. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán (a mai BGE) szerzett kereskedelmi végzettséget 1984-ben Két évig a Sugár üzletközpont üzletvezető helyettese volt, majd elhívták a Shell-hez, ahol az elmúlt harminc évben számos pozíciót töltött be, a globális kereskedelemért felelős alelnöki pozíció 2014 óta az övé. István vezetői hitvallása, hogy a  jó vezető tudja motiválni az embereit és képes arra, hogy saját elkötelezettségével érzelmileg bevonja a munkatársakat. Gyakran hangoztatja, hogy sokkal fontosabb az érzelmi intelligencia, mint a racionalitás.

Dr. Zolnay Judit 20 éves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. A new yorki székhelyű globális biztosítótársaság, a MetLife vezérigazgatójaként két ország működését felügyelte az elmúlt 8 évben, folyamatos növekedési eredményeket elérve csapatával. Megelőzően svájci, francia és angol hátterű pénzintézeteknél üzletágat vezetett és értékesítési csapatokat irányított. Judit büszke arra, hogy inspiráló és szakmai, egyben emberi fejlődési lehetőséget biztosító környezetet tudott teremteni csapatainak és érzelmi elköteleződést a közös célok elérése érdekében. Jelenleg vezetőképzéssel, executive coachinggal és üzleti stratégiai tanácsadással foglalkozik magyar és nemzetközi vállalatok felsővezetőinek támogatásán keresztül.

 

Vendégelóadó:


Risztov Éva
olimpiai bajnok úszó

 

 

v

V

Témavezető tréner:

Forgách Géza ACC
executive coach, pszichológus, tréner

 

 

 

V

Egy sportoló számára az olimpiai aranyérem megszerzése jelenti a karrier csúcsát. De hogyan tovább? Van-e élet a csúcson túl? Vagy nem is ez a valódi csúcs? Meghívott vendégelőadónk nemcsak az olimpiai bajnoksághoz vezető útról mesél, hanem betekintést ad a teljes karrier- és életmódváltás kulisszatitkaiba is, megosztva saját tapasztalatait és tanulságait az újrakezdésről. Ezt követően témavezetőnk segítségével a résztvevők megismerkednek azokkal a legnépszerűbb változáskezelési modellekkel és gyakorlati technikákkal, amelyek segítségével megkönnyíthetik a saját és mások életét egy-egy nagyobb változás előkészítése és végrehajtása kapcsán – akár a magánéletben, akár a munkahelyen.

Vendégelőadónk közelebbről:

Risztov Éva
olimpiai bajnok úszó
1998-ban, 13 évesen szerezte első magyar bajnoki aranyérmeit, 1999-ben már hatszoros magyar bajnok volt: az ötven méter kivételével minden gyorsúszószámot megnyert. A 2012-es londoni nyári olimpián négy versenyszámban indult, a 10 km-es nyílt vízi úszásban a versenyben szinte végig élen haladva, nagyon taktikus versenyzéssel, sokáig több testhosszal vezetve, az utolsó métereken hatalmas küzdelemben olimpiai bajnok lett. 2016-ig összesen három világbajnoki ezüstérmet, hét Európa-bajnoki ezüstérmet, egy Európa-bajnoki bronzérmet, hatszor rövid pályás Európa-bajnoki címet, hétszeres ifjúsági Európa-bajnoki, a felnőttek között ötvennyolcszor országos bajnoki címet szerzett.

2017. februárban jelentette be visszavonulását az aktív versenyéletből. Azóta sportmenedzserként, a II. Kerület Sport Kft. úszóiskola vezetőjeként és motivációs előadóként dolgozik, mellette a Magyar Úszó Szövetség Elnökségi tagja, az Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke.

Vendégelőadó:

Kováts Adél
színésznő, színházigazgató

v

vvv

v

v

Témavezető tréner:

Rácz Zsuzsa
író, executive coach, szupervízor

V

 

 

vV

Hogyan változtatta meg a pandémia és a vele járó home office, elszigeteltség, a hibrid rendszerre való átállás a munkahelyi kommunikációnkat, a döntéshozatali mechanizmusokat és mindenekfelett: emberi kapcsolatainkat? Mit mondanak az aktuális HR-kutatások? Mit veszítettünk, mit nyerhetünk a helyzet által? Milyen új készségek, vezetési stratégiák kialakítása, erősítése kell ahhoz, hogy továbbra is hatékony vezetőként tudjunk működni?
A közvetlen, személyes, azonnali visszajelzések átalakulása, -gyakran elmaradása – hogyan befolyásolja a munkavégzés hatékonyságát? Milyen új eszköztárat tudunk kialakítani vezetőként a motiválásra, a lojalitás erősítésére, munkahelyi közösségeink, csapatunk kohéziójának fejlesztésére?  Mire van szükségünk ahhoz, hogy a hibrid munkavégzés új rendszerében is fejlődjenek, megbízhatóak legyenek a kollégák közötti kapcsolatok?  Vezetőként hogyan támogathatjuk munkatársainkat a kényszerű változás rövid- és hosszú távú hatásaival való megküzdésben?

Közelebbről!

Rácz Zsuzsa
író, executive coach, szupervízor

Éveken át dolgozott szabadúszó újságíróként, rádió külsős munkatársaként, számos díj birtokosa. Az ismertséget és a népszerűséget regénye, az Állítsátok meg Terézanyut! hozta meg számára 2002-ben. Azóta megjelent a nagysikerű történet folytatása Nesze Neked Terézanyu! címmel, később pedig az Ismeritek Terézanyut?, mely az 1990 és 2010 között megjelent írásaiból válogat. 10 évig éltette a Terézanyu pályázatot, amely a női tabutémák pályázatává nőtte ki magát és támogató női közösséget hívott életre, majd megalapította az Aranyanyu díjat, amelyet a klasszikus női hivatások – egészségügyi szakdolgozók, tanárok, szociálismunkások- elismerésére hozta létre.

Kováts Adél
színésznő, színházigazgató

Kossuth és Jászai díjas színművész, a Radnóti Miklós Színház igazgatója. „Színésznőként az előre megfontoltság szerintem nem jó, fontos, hogy legyen benne spontaneitás. Igazgatóként viszont a tudatosságnak, az előre tervezésnek, szervezettségnek, átláthatóságnak, és döntések elfogadtatásának van nagy szerepe. A döntéshozatal számomra kihívást jelent, mert nagyon analitikus vagyok, a végsőkig elemzem a dolgokat, vezetőként azonban határidők vannak, amikor ki kell mondani az utolsó szót. A színészetben egyfajta nulla állapotból építesz fel egy szerepet, hagyom, hogy a rendező instruáljon, hasson rám. Az üzleti életben szenzitívnek kell maradni, de kell, hogy egy markáns elképzelés mentén haladj következetesen előre.”

Vendégelőadó:

Bereczki Enikő,
generációs szakértő – Pánpéterstop blog

V

v

v

v

Témavezető tréner:

Szél Dávid
tanácsadó, szakpszichológus, egyetemi tanár

vvvvv

vvvvvV

v

Jelenleg négy generáció van kint a munkaerőpiacon, a baby boomer (65 körüliek), az X (55 körüliek), az Y (35 körüliek) és a Z (húszasok) is itt vannak már, mint a legfiatalabb munkavállalók. Látjuk már, hogy az információs kor minden generációra ró valamilyen tanulási folyamatot. Különösen igaz ez a munkahelyi viszonyokra, hiszen a cégeknél ma probléma lehet a fiatal munkavállaló megtalálása, integrálása és megtartása hosszú távon. Belső céges feszültségekről számolnak be a munkáltatók, mikor felmerül a kérdés, tud-e a hatékonyságot megőrizve jól kooperálni egymással a négy generáció? Nyilván a legjobb szituáció, ha mind jól tud együttműködni egy teamban, még ha alá-fölé rendeltségi viszonyban is vannak. Ehhez képest a valóság általában az, hogy számítani kell problémákra, a cégben ugyanis megjelennek a hagyományos és a digitális generációk által képviselt kultúra elemei. Egy cég szocializációs viszonyaiban még fontosabbá válnak a jövőben azok az érzelmi viszonyok, amelyekre ma még sokszor úgy gondolunk, mint nem fontos dolgokra. Pedig ezen múlik a hatékonyság, a munkahely konstruktív légköre és a fiatal generációk megtartása.

Közelebbről!

Szél Dávid
tanácsadó, szakpszichológus, egyetemi tanár

Szél Dávid, tanácsadó szakpszichológus, talán író, néha business coach vagyok. Sokat foglalkozom az apasággal, családokkal, szociálpszichológiai és fejlődéspszichológiai kérdésekkel. Nagyon fontos számomra a nemi egyenlőség és nemi esélyegyenlőség kérdése és a mindenféle kisebbségek kirekesztése elleni fellépés. Terápiás munkám során az életük bizonyos területein elakadt emberekkel, párokkal, családokkal dolgozom. A legkülönbözőbb státuszú, hátterű, anyagi helyzetű és persze életkorú emberek járnak hozzám a 20-es évei elején lévőktől egészen a 80-as évei végén járókig, a klienseim tehát 3-4 generációt ölelnek át. Eddig három könyvem jelent meg, kettő a szülőségről, egy a terápiás munkámról. A következő könyvem gyereknevelési mítoszokkal foglalkozik, és idén november elején fog megjelenni. 2012 óta írom Apapara című blogomat, bár ez most átmenetileg szünetel, terveim szerint ősszel újraindítom.

Bereczki Enikő,
generációs szakértő – Pánpéterstop blog

 Bereczki Enikő  generációs szakértő évek óta foglalkozik generációkutatással. A fiatalabb generációkat nemcsak a szakirodalomból tanulmányozza, hanem rendszeresen és elkötelezetten foglalkozik Z-generációsokkal ifjúsági munkával, alapítványokkal, cégekkel közreműködve és az oktatásban is óraadóként. A Pán Péter, STOP! népszerű blog alapító-szerkesztője. Közérthető írásaival találkozhatunk számos ismert magazinban is, rendszeresen nyilatkozik TV-ben/rádióban.
Számtalan megfogható, hiteles, mindennapi életből vett példán keresztül mutatja be hogyan hidalhatjuk át a generációs szakadékokat és hogyan találjuk meg az utat a fiatalabb munkatársakhoz, munkavállalókhoz és ők hozzánk, illetve hogyan érthetjük meg Z-, alfa generációs gyerekeket fiatalokat a családban.

Vendégelőadó:

Gundel Takács Gábor
újságíró, műsorvezető,
sportriporter, kommentátor

V

v

 

 

Témavezető tréner:

Juhász Erika PCC, ACTC
senior executive coach,
team és group coach és tréner

 

 

V

 

Dr. Marshall Goldsmith több mint 150 nagyvállalat vezérigazgatójának volt az executive coacha. A Forbes a világ öt legismertebb coacha közé sorolta, 197 országban vált ismertté. Könyvei bestsellerek, munkáit 28 nyelvre fordították le és több milliós példányban keltek el. Könyve elnyerte az Év legjobb üzleti könyvének díját. A Harvard Business Review az 50 legnagyobb üzleti gondolkozó között listázza.

Marshall 21 olyan tulajdonságot azonosított évtizedes vezető-fejlesztő munkája során, amelyek segítenek a ranglétra alján az előrébb lépésben, de megnehezítik a csúcs elérését. Minden vezetőnek van ToDo listája, ezen a napon viszont személyre szabott ToStop lista összeállítása lesz a cél a Dr Marshall Goldsmith  21-es listája alapján.

Közelebbről!

Gundel-Takács Gábor újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátor, egész életét végigkísérte a kommunikációs és a sport. Valójában a társaságkeresés, és a tanulás mögött ugyanaz a mozgató erő áll: a kíváncsiság. A kíváncsiság mellett a művészekben és az újságírókban van egy másik késztetés is: a történetmesélés. S ha nem is mindenki történetmesélő, mindenki történet hallgató. Különféle történetek példáiból és tanulságaiból építjük a saját személyiségünket a munkában és a magánéletben egyaránt. Ezért fontosak az olyan előadások, amelyek a kommunikációról szólnak, akár történetmesélők, akár befogadók vagyunk.

Vendégelőadó:

Beck Zsófia
Ügyvezető partner, Boston Consulting Group

 

 

 

 

 

Témavezető tréner:

Heiszler Gabriella
Ügyvezető, Spar Magyarosrszág

.

v

 

 

stratégiai gondolkodás és az eredményes megvalósítás elengedhetetlen a vállalat sikeréhez. A stratégia megvalósításának kulcsa a jól működő vezetői csapat – ennek kialakításának, működtetésének a módjával foglalkozunk, gyakorlatban játékosan ki is próbáljuk. Megismerjük a stratégiai gondolkozókra jellemző vonásokat és képességeket. Átnézzük a stratégiai gondolkodás folyamatának lépéseit. Részletezzük a megvalósítás folyamatát, a stratégiai látásmód, proaktivitás, megoldás-fókuszú gondolkodás és a hatékony kommunikálás fontosságát különböző helyzetekben.

Közelebbről!

Heiszler Gabriella
Ügyvezető, Spar Magyarosrszág

“16 éve dolgozom a SPAR Magyarországnál, 7 éve ügyvezetőként. A karrierem során két dolog mindig fontos volt a számomra: az egyik a lojalitás céghez, csapathoz, egymáshoz. Hiszek a hosszútávú közös munkában, csak így tudunk eredményeket elérni, tartósan hatást gyakorolni a közösségünkre. A másik fontos szempont a nemzetközi környezet: a fejlődés motorja abban van, hogy megismerjük egymást, ki, mit és hol csinál a legjobban és átültetjük a mi környezetünkbe. Erről és hasonló témákról szeretnék beszélni veletek.”

Beck Zsófia
Ügyvezető partner, Boston Consulting Group

Beck Zsófia 2011 szeptemberében csatlakozott a BCG budapesti irodájához, ahol eddig partner volt. Az energiaiparra szakosodott globális szakértői csapat tagja, és nagy tapasztalattal rendelkezik a villamosenergia- és gázközmű cégekkel kapcsolatban. Beck több mint 15 éve dolgozik vezető nemzetközi, kelet-európai és magyar energetikai vállalatokkal. Tevékenysége kiterjed a startégiafejlesztésre, az értékesítési stratégiákra, szabályozási menedzsmentre, működési fejlesztésekre, dekarbonizációra, fenntarthatósági célokra, valamint fúziókra és felvásárlásokra.

 

Előadóink, trénereink

For an English Brochure and timetable please click the buttons:

brochure

Az előadók 80%-a elfogadta a felkérést, a többiek felkérése folyamatban

A XXI. századi Csúcsvezetői Akadémián végzettek az alábbi cégek felsővezetői:

Résztvevőink mondták

XXI. századi Csúcsvezetői Akadémia jelentkezés
VIDEÓK
Órarend 2022/23
Mindenek előtt szeretném kifejezni hálámat az egész csapat irányába, akik részt vettek a XXI. századi Csúcsvezetői Szabadegyetem létrehozásában.
Rendkívül inspiráló számomra. Nagyon sok új dologgal találkozom itt, de a már régóta ismert és alkalmazott vezetői módszereimet is lehetőségem van újragondolni az egyes találkozókon hallottak alapján.
Magabiztosan kijelenthetem, hogy bőségesen megtérül(t) számomra a megfizetett részvételi díj.
Bagossy Tamás, Webeye ex-ügyvezető XXI. századi Csúcsvezetői Szabadegyetem résztvevő
“A XXI. Századi Csúcsvezetői Szabadegyetem több szempontól is nagyon sokat segített a szó szoros értelmében vett felsővezető fejlődésemben.

Egyrészt nagyon hasznos ismereteket adott egy sor „trendy” témában, amolyan „borest” jellegűen: sok mindent kóstoltunk, mely tételekből az érdekesebbekben el lehetett merülni később.

Másrészt a kiváló külsős előadók nagyon hitelesen képviseltek egy-egy témát. Személyük, előadásmódjuk az élethez vagy az üzlethez való más megközelítésmódjuk sokszor szemfelnyitólag hatottak rám.

Harmadrészt a többi felsővezetővel való találkozás remek lehetőséget nyújtott a networkingelésre.”

Berényi Attila, Szentkirályi, Pepsi Magyarország ügyvezető igazgató

Előadóink képekben:

Vállalati belső és vezetői coach

Kétféléves képzés, melyben igyekeztünk olyan tartalmat létrehozni, amely a szakmaiságának legjavát ötvözi.

Vállalati belső és vezetői coach

Vállalati belső és vezetői coach (Corporate Internal and Executive Coach) kétféléves képzés, melyben igyekeztünk olyan tartalmat létrehozni, amely a szakmaiságának legjavát ötvözi.

A majd 100 éves hagyományokra visszatekintő és egyben dinamikusan megújuló Budapesti Corvinus Egyetem a releváns gazdasági, szervezetfejlesztési ismereteket, a Business Coach Kft. pedig a naprakész coaching elméleti és gyakorlati ismereteket, a piaci és ügyfél igényeket folyamatosan detektáló és ahhoz maximálisan igazodó rugalmas, agilis szemléletet hozza a képzésbe.

A képzéssel célunk, hogy a Corvinus és a Business Coach Kft. a szakmai tartalmat tekintve a igazán nívós coach képzést hozza létre nemcsak a hazai, de a régiós piacon is, és garancia legyen arra, hogy a képzésen részt vevők megbízható szakmai tudás birtokosai.

Tovább >>

XXI. századi Csúcsvezetői Klub

Csak felsővezetőknek szóló esti klub program, negyedévente.

XXI. századi Csúcsvezetői Klub

Csak felsővezetőknek szóló zártkörű klub, ahol minden alkalommal 2 felsővezető mesél 10-15 percben a céljaikról, hogyan jutottak el idáig, mire büszkék, milyen sikereket értek el, majd arról, hogy mi most az aktuális kihívásuk, amihez örülnének a többiek tapasztalatainak/ötleteinek.

Ezután brainstorming következik a többi résztvevővel, hogy még milyen lehetőségeket próbálhatnának ki.

Tovább >>

Tréning portfóliónk

Fejlesztő tevékenységének alapvető megközelítési módja az élményalapú tudás gyakorlati készséggé alakítása!.

Tréning portfóliónk

CÉLUNK:  hogy az elméleti fejlesztésen túl azonnal használható gyakorlati eszközöket is adjunk a résztvevők kezébe, és támogassuk személyes fejlődésüket az adott kompetenciákat igénylő helyzetekben való hatékony működés és együttműködés érdekében. Minden programunkra igaz: a tréningek során a résztvevők az intenzív, gyakorlatias és interaktív programmal naprakész tudást szereznek.

Tovább >>

További szolgáltatások

A Business Coach Kft – nomen est omen – 2004-től business coaching szolgáltatással foglalkozik, de 2007-től a portfóliója kiegészült coaching és coaching-szemléletű vezetőképzéssel, majd ezt követően egyéb vezetőképző programokkal és szervezetfejlesztéssel.