Dr. Varga Eszter PCC

Gondolj csak bele, ahol élsz, a környezeted, az otthonod melege, a kis megszokott életviteled: haza menni, körbenézni, megnyugvást találni, nem foglalkozni az aprónak tűnő hibákkal: a falon a repedéssel, a nyikorgó, néhol már besárgult ajtóval, a megrogyott szekrénysorral. Egyszerűen klassz minden, hiszen ez vagy Te, ez vagyok Én …

…,de egy nap bekopogtat a lakberendező…

…beszélgetsz vele, kérdezz, felmér…

… csak reménykedsz, hogy nem veszi észre a hibákat…

…,de elég gyorsan eljön a pillanat és szembesít, elég pontosan,

…igen és beismerem, igen és szúrja a szemem…

…Az otthon melegének azt hiszem vége…

…Szembesülők a ténnyel: a felújítás elkezdődött…

…Ez micsoda dolog? – Kérdem Én – Nekem kell rajta dolgoznom?

…Még most is emlékszem az első kalapácsütésre, vakolatomlásra. Állj! -kiáltom- Kell ez nekem?

…Álltam és csak néztem: “Ennek soha nem lesz vége” -gondoltam…

…és jött egy hang: Nincs megállás, Én itt vagyok a sarkadban és addig leszek, míg nem folytatod…

Ezeket az érzéseket váltotta ki belőlem a Coachom, dr. Varga Eszter

Köszönöm neki fáradozásait, türelmét és segítőkészségét.

Repedések voltak, vannak és lesznek, hiszen mindig mozgásban és mindig változásban vagyunk!

Egy jó tanács mindenkinek, aki belevág egy “felújításba”: Ahhoz, hogy az eredmény a legjobb legyen, a lehető legalaposabban fel kell tárni a hibákat, ne takargasd azokat!

“Miért egy coach? Miért Varga Eszter?

…mert vártam minden találkozót;

…mert egy-egy beszélgetés energetizált, ami mind a munkámban, mind a magánéletemben segített;

…mert közösen rendet raktunk a fejemben kavargó gondolatok (pl. merre és hogyan tovább) között,

…mert együtt dolgoztunk, de igazából én tettem azért, hogy változzanak körülöttem a dolgok,

…mert őszinte ’külső szem’ volt egy sok éve tartó helyzetben,

…mert  a coaching folyamat során végig önmagam lehettem,

…mert Eszternek nemcsak a szakmai tudása, a saját vállalati tapasztalata, de a személyisége is coachol,  

…mert tudom, hogy ezzel még nincs vége a közös munkánknak, hiszen a coaching működik! Köszönöm!”

Hradek Viktória, AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Zrt., működési igazgató

 

“Amikor a hóhért akasztják…
Fejlesztési vezetőként amikor az ember már mindent elolvasott, minden kutatással és módszerrel összeismerkedett, sőt amit lehetett ki is próbált -mert csak a tapasztalati tanulás visz közelebb az igazsághoz: azaz lesz belőle tudás – akkor hajlamos azt hinni, hogy lassan már a bölcsek köve is a zsebében lapul.
És amikor ezt mások nem hajlandóak észre venni, akkor először mindig az a baj, hogy a többiek nem elég jó vezetők, azaz a “többiekkel” valami baj van. Meg másodszor is. És talán még harmadszor is.
Csak sokadszor gondolkodik el azon, hogy vajon miért nem akarják, hogy jobb legyen nekik, hogy hatékonyabbak, eredményesebbek, rugalmasabbak, bármiben jobbak legyenek? Mi Nekem ebben a saram?
És akkor kezd el ráébredni a gyakorlatban is már megint arra, amiről oly sokat olvasott már, és a kutatások is bizonyítják, hogy az Üzletben az együttműködés és a kommunikáció a siker kulcsa. Ez pedig csak interakcióban tanulható. Az üzletben is. És gyakorolni kell. Minden nap. Még mindig.  És majd megint, és ismét, és folyton. Ebben segített nekem Eszter, Neki hittem el, és úgy segített, hogy nem tudom
elfelejteni. Még most sem, meg majd megint, aztán meg majd újra.”

-Karl Anikó- Head of Learing and Competency Development – MOL NyRt.

 

“Eszterrel a Coaching folyamat 6 alkalmat ölelt fel, de ez alatt a viszonylag rövid idő alatt is jelentős előrelépést tudtunk tenni. Eszter nagyon figyelmes és empatikus, igazán jó hallgatóság – ami a kezdeti feltáró-időszakban nagy előnyt jelentett. Eszter tapasztalt üzletasszony, ezért a beszélgetések során közösen kialakított feladatok és javaslatok a mindennapi irodai valóságtól nem elrugaszkodottak és elméletiek, hanem gyakorlatias, a munkakörnyezetben azonnal alkalmazható megoldások voltak. Találkozásaink során Eszter nagyon jól ötvözte az üzleti sikereiből származó tapasztalatát a Coaching személyes és pszichológiai aspektusaival. És legvégül, a hab a tortán: Eszter nagyon üdítő, őszinte és közvetlen személyiség, tele energiával és jókedvvel, olyan, aki nagyon rövid idő alatt képes igazi emberi kapcsolatot teremteni, ami alapfeltétele a sikeres Coah – Coachee kapcsolatnak.

Csak ajánlani tudom!”

Bán Zsolt – Erste Bank Zrt.

 

“Working with Eszter and László was energizing, intense and fun.  They are goal-oriented with attention to crucial details frequently leading me to important conclusions.  We have established numerous changes in the HR area that have paid off just within a few months; stronger company culture, better motivated employees and increased synergy!  I strongly recommend a coaching session to every executive, as their insight is invaluable!

(note: evaluation about a twincoaching process with László Száday)”

– Bolyó Gábor – Projektmenedzsment Főosztályvezető, Provident Pénzügyi zRt.

 

“Az Eszterrel való együtt dolgozást, nem konkrét probléma miatt kezdtem el. Először azért találkoztunk, mert egyszerűen kíváncsi voltam, hogy mi a coaching. Az arról itt-ott hallottak alapján inkább pesszimista voltam az első találkozó előtt, de Eszter kisugárzása meggyőzött arról, hogy veszteni valóm nem lehet.  A 8-10 találkozónk alatt egyetlen kiragadható témát ugyan nem oldottunk meg, de sok olyan folyamat indult el bennem – mind magánéleti, mind önismereti, mind munkaszervezési területen – amit érdemes továbbgondolni. Elsősorban Eszter személyisége hatott rám, az a pozitív energia, ami belőle folyamatosan árad csak inspiráló lehet.”

– Dr. Bánfai  Balázs – B2I Kft. Tulajdonos  

 

“Ahhoz hogy megértsd hogy hol vagy és hova tartasz segít ha végiggondolod hogy honnan jöttél. Az eseményeket értékeld a helyükön, érdemesebb a győzelmeket megszámolni, a kevésbé sikeres küzdelmekből pedig tanulni. Minden élethelyzet lehetőségeket kínál, a feladat kihozni belőle a legjobbat. Egy külső szem ebben a felismerésben segíthet.”

– Kolosi Beáta – Vezérigazgató, Líra Könyv Zrt.

 

“Egy nemzetközi kkv cégcsoport felépítését és vezetését kaptam feladatul, amiben a vezetői coaching nagyon sokat segített. Dr. Varga Eszter coacholt, aki kíválóan átadta a coaching szemléletet, ami saját vezetési stílusából is adódik.  Széleskörű multinacionális vezetői illetve cégépítő, cégvezető hátterének és rendkívül átfogó coaching tapasztalatából adódóan nagyon hatékonyan tudtunk együtt dolgozni. Eszter ACC minősítéssel is rendelkezik, ami garancia volt a színvonalra.
Eszterrel nagyon könnyű és professzionális volt dolgozni; jól átgondolt és kíválóan struktúrált folyamaton mentünk végig, ahol kielemeztük az összes kritikus döntési helyzetet. Esztert mint vezetői coachot mindenkinek ajánlani tudom.”

– Haller Orsolya – CIB Bank Zrt.

 

“Esztert azért választottam, mert a bemutatkozó anyag alapján nagyon gyakorlatias és nagy üzleti tapasztalattal rendelkező caochnak mutatta be önmagát. Azt sem rejtette véka alá, hogy igyekszik megtalálni a “tanuló” gyenge pontját és ezzel szeretne foglalkozni. A bemutatkozó látogatás után egyből éreztem, hogy lendületes stílusa és üzleti tapasztalatai segíthetnek nekem a bennem lévő kérdések jobb megértésében és a lehetséges válaszok megkeresésében. Nem csalódtam, az 5 alkalom amit együtt töltöttünk nagyon tanulságos volt, sok gondolatot ébresztett bennem és segített megérteni a napi munkámban hol lehetne a teljesítményemen javítani. Az említett gyenge pontot is hamar megtaláltuk és sok beszélgetéssel, némi elméleti háttérrel is segítve megoldásokat dolgoztunk ki. A coach ülések óta eltelt időben több apró ötletet építettem be mindennapjaimba. Javaslom a munkát Eszterrel mindenkinek, aki gyakorlatias és energikus trénerre, segítségre vágyik.”

– Zoltai Miklós  – Tulajdonos, Ateknea Hungary

 

“A magánéletemben és karrieremben egy időben bekövetkező változások miatt elszánt és nyitott voltam a fejlődésre, ezért nagyon időszerű volt igénybe vennem a coaching típusú fejlesztési módszertant. Eszter dinamikus, határozott személyisége, ugyanakkor értő és megértő megközelítése; továbbá a rengeteg gyakorlati tapasztalata és profi hozzáállása segítségével meggyőzően tudtunk lépésről lépésre haladni. Ami nagyon tetszett, hogy az előzetesen egyeztetett fejlesztendő területeken és ütemterven szükség szerint rugalmasan változtattunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el. Sok esetben igen keményen kimozdított a komfort zónámból, amit nem volt mindig könnyű kezelni, de a kettőnk között kialakult magas bizalmi szint megfelelő alapot adott a sikeres együttműködéshez. Végül, de nem utolsó sorban szeretném megemlíteni, hogy Eszter rendkívül jó érzékkel képes az emberi vonalat is behozni szükség esetén, ez már az első pillanatban teljesen egyértelműen kiderült. Örülök, hogy együtt dolgoztunk, és bátran merem javasolni mindenkinek, aki bírja és szereti, ha munka közben „kapja az ívet”.”

– Kolos Gábor – Kereskedelmi és marketing igazgató, Prímagáz

– Szalai Roland – Osztályvezető, TELENOR