Ajánlatot kérek!
Programnaptár

FLIGBY® – Flow is Good Business

Vezetésfejlesztő program

Mi a FLIGBY?

A „FLIGBY” a Csíkszentmihályi Mihály professzor és a magyar tulajdonú ALEAS Simulations által megvalósított vezetésfejlesztő, kompetencia-alapú szimuláció elnevezése. A cél egy olyan online fejlesztő program létrehozása volt, amely a Flow-alapú munkakultúra kialakításához és menedzseléséhez szükséges vezetői szerepvállalásra készít fel, motiváló, de pontosan mérhető és elemezhető formában. A program által közvetített szemlélettel jelentősen erősíthető a munkatársak motivációja, bizonyíthatóan növekszik a szervezet teljesítménye.

A közös munka eredményeképpen 2012-re előállt vezetésfejlesztő szimuláció 29 alapvető leadership készségettesztel és mér 150 döntési helyzetben. A FLIGBY 2012-ben Seattle-ben elnyerte az „International Serious Play Awards” vállalati aranyérmét, így a nemzetközi zsűri a világ legjobb játékosított vezetésfejlesztő alkalmazásává választotta. Egy interaktív-film formátumú „komoly játékról” van szó, amelyben a játékos egy kaliforniai borászatot menedzsel. Döntéseket hoz a szervezet irányításával és ügyvitelével kapcsolatban, miközben újra erőssé kell tennie a belső ellentétektől szétfeszített csapatát. A cél, hogy a borászat elnyerje a nemzetközi „Spirit of the Wine” díjat, és olyan munkahellyé váljon, amely a profittermelésen túl képes a szervezet érintettjei számára értékes és vonzó környezetet teremteni.

A szimuláció-alapú vezetésfejlesztés jellemzői

A FLIGBY komplex vezetői kompetencia-modellre épülő képzési alkalmazás (szimuláció), melynek általános jellemzői a következők:

 • Interaktív film formátum– A szimuláció interaktív szituációs videókból (vagy animációs filmekből) felépített döntési „játék”, amely az adott videót a felhasználó döntéseinek megfelelően, előre leprogramozott értékelési és döntési struktúra („branching story”) mentén jeleníti meg.
 • Döntési pontok által meghatározott történetvezetés– A felhasználó az egyes döntési pontoknál jellemzően 3-4 döntési alternatíva közül választhat. A szimulációs motor a választásnak megfelelő videót játssza le a videó-tárból. Egy adott jelenet jellemzően 4-6 döntési pontból áll.
 • Azonnali visszacsatolás– A felhasználók több szinten is azonnali visszajelzést kapnak az aktuális teljesítményükről. A videó-jelenetekben szereplő kollégák/ügyfelek/ egyéb érintettek reakciói – akárcsak a való életben – a felhasználó döntéseinek megfelelően alakulnak: elfogadók, vitatkoznak, vagy éppen információt kérnek. Emellett a szimuláció folyamatos visszajelzést ad az éppen tesztelt vezetői kompetenciák számszerű értékéről is.
 • Újrajátszhatóság– A szimulációt egyes jelenetei akár többször is újrajátszhatóak anélkül, hogy azok unalmassá válnának, vagy veszítenének oktatási erejükből.
 • Kompetencia-alapú képzési modell– A szimuláció kompetencia-alapú fejlesztést támogat, vagyis a szituációs videókkal kapcsolatos döntési pontok előre definiált kompetenciákat (fejleszthető készségeket) tesztelnek és mérnek.Egy jelenettel jellemzően 2-3 kompetencia tesztelhető reálisan.
 • Többrétegű visszacsatolás –A szimuláció számszerűsíti és visszacsatolja a felhasználóknak a tesztelt kompetenciákat, emellett pedig részletes elemzést tesz lehetővé a szimulációs motor által irányított adatbázis segítségével.

Nemzetközi díjjakkal elismert visszacsatolási rendszer

A résztvevők a saját játékmenetük (az általuk meghozott döntéseik) alapján részletes riportokat kapnak a vezetői profiljukról. A FLIGBY által megvalósított fejlesztő folyamat hatékonyságát összetett, több szinten és formában is megjelenő visszacsatolási algoritmusokbiztosítják.

A szimulációval mért vezetői kompetenciák

A Flow-alapú vezetői gyakorlat kialakításához szükséges készségeket (egy 29 elemből álló kompetencia-rendszert) a Csíkszentmihályi professzor által vezetett kutató műhely határozta meg. Az erre épülő elemző-értékelő és fejlesztő algoritmusazóta több komoly nemzetközi és hazai elismerésben is részesült. A FLIGBY adatbázis pedig nem csak az egyéni teljesítmények visszacsatolását biztosítja, hanem iparági, nemzeti és vezetés-tapasztalati benchmarkok alapján történő összehasonlító elemzéseket is lehetővé tesz.

A játék során mért kompetenciák a következők:

 1. Aktív figyelem (Active listening)
 2. Elemzőkészség(Analytical skills)
 3. Asszertivitás(Assertiveness)
 4. Egyensúlyteremtés(Balancing skill)
 5. Elköteleződés előidézése(Engagement and trust)
 6. Üzleti gondolkodás(Business-oriented thinking)
 7. Kommunikáció(Communication)
 8. Konfliktuskezelés(Conflict-management)
 9. Delegálás(Delegating)
 10. Diplomáciai érzék(Diplomacy)
 11. Érzelmi intelligencia(Emotional intelligence)
 12. Felhatalmazás(Empowerment)
 13. Vállalkozás (Kockázatvállalás)(Entrepreneurship)
 14. Végrehajtási készségek(Execution)
 15. Visszajelzési kultúra(Feedback)
 16. Jövő-orientált gondolkodás(Future orientation)
 17. Információgyűjtés(Information gathering)
 18. Intuitív gondolkodás(Intuitive thinking)
 19. Bevonódás készsége(Involvement)
 20. Motivációs készségek(Motivation)
 21. Szervezőkészség(Organizing)
 22. Sorrend-felállító készség(Prioritizing)
 23. Időnyomás kezelése(Time-pressured decisions)
 24. Személyes erősségek felismerése(Personal strengths)
 25. Szociális érzékenység(Social dynamics)
 26. Kulcsszereplő menedzsment(Stakeholder management)
 27. Stratégiai gondolkodás(Strategic thinking)
 28. Csapatmunka irányítás(Teamwork management)
 29. Időgazdálkodás(Time management)
Ajánlatot kérek!

Amennyiben ajánlatunk elnyeri tetszésüket, akkor annak pontos tartalmáról, a program felépítéséről és egy esetleges szélesebb körű együttműködés lehetőségéről további egyeztetést tartunk szükségesnek, ahol a megbízói elképzelés alapján a program megvalósításának finomhangolására kerülhet sor kijelölt tréner-tanácsadóinkkal. Bármilyen kérdés merülne fel Önben, nyitottak vagyunk egy személyes találkozón való megbeszélésre.

Forduljon hozzánk bizalommal az info@businesscoach.hu címen! Várjuk jelentkezését!

Diadal Coach Képzés

A legismertebb magyar coaching folyamatmodell, a DIADAL alapjaira épülő 125 órás, intenzív business és executive coach képzés.

Diadal Coach Képzés

A legismertebb magyar coaching folyamatmodell, a DIADAL alapjaira épülő 125 órás, intenzív business és executive coach képzés. Ajánljuk mindazoknak, akik a coachok nemes hivatását szeretnék választani és egy nemzetközi akkreditáció útjára kívánnak lépni, vagy azoknak, akik coach készségeiket szeretnék fejleszteni akár magánemberként, akár vezetőként, akár HR területen dolgozó munkatársként.

Tovább >>

Csúcsvezetői Szabadegyetem

Exkluzív programunk jelenlegi és jövőbeli felsővezetőknek.

XXI. Századi Csúcsvezetői Szabadegyetem

Március és november között, kéthetente, 12 alkalom közismert szaktekintélyekkel. Részvételi feltétel: MBA végzettség, vagy 5 éves vezetői tapasztalat.

 • exkluzív előadóktól,
 • XXI. századi legmodernebb, naprakész vezetői ismeretek,
 • gyakorlatorientáltan,
 • networking, párbeszéd lehetősége

Tovább >>

Egynapos Programok Vezetőknek

Legyen hatékonyabb és eredményesebb vezető egynapos workshopjaink segítségével!

Egynapos Vezetői Tréningek

Komplex programjainkon kívül meghirdetett, egynapos tréningjeink és workshopjaink a vezetői kompetenciák egy-egy szűkebb területére fókuszálnak. A motiváció, a delegálás, a hatásos üzleti prezentációk vagy az első benyomás olyan fejleszthető készségek, amelyek nagyban meghatározhatják a vezetők munkahelyi sikereit.

Tovább >>

További szolgáltatások

A Business Coach Kft – nomen est omen – 2004-től business coaching szolgáltatással foglalkozik, de 2007-től a portfóliója kiegészült coaching és coaching-szemléletű vezetőképzéssel, majd ezt követően egyéb vezetőképző programokkal és szervezetfejlesztéssel.

Revolution Slider Hiba: Slider with alias not found.

Maybe you mean: 'Avada_Page_Slider' or 'Avada_Small_Slider' or 'captions_tall' or 'home_bannerek' or 'angol_bannerek'