Mentoring olvasnivalók

Mentoring kutatás 2020

Vajon megéri a mentoringra fordított idő?

Sokak szerint a mentorálás előnye a kollégák személyre szabott integrálása és szakmai fejlesztése, ami gyorsabb és hatékonyabb az új munkavállalóknál.
Több vállalatnál is csökkent a fluktuáció a mentoring rendszer bevezetése óta, illetve erősödött a csapatszellem, motiváció, elkötelezettség mind a mentoráltak mind a mentorok körében Ezen kívül a tapasztalatok megosztása segít a szemléletformálásban és az új nézőpontok megismerésében, másoknak pozitív externália volt a munkáltatói márka javítása
Mentoring kutatás 2020
„Mi valójában a célja a pénzügyi vezetőnek?” Zsoldos Imre írása

Eljátszottam a gondolattal mit tennék, ha lenne lehetőségem visszamenni 10 évet az időben. Mit mondanék magamnak?

Valószínűleg nem mondanék semmit, hanem coach-ként kérdeznék magamtól, mégpedig a következőt: „Mi valójában a célja a pénzügyi vezetőnek?”
„Mi valójában a célja a pénzügyi vezetőnek?” Zsoldos Imre írása
Fordított mentoring?

Fordított mentoring, azaz felfordult a világ?

Fordított mentoring?
Aki mentorál, vagyis tudást oszt meg...

Aki mentorál, vagyis tudást oszt meg, az kapcsolatot épít és erősít

Horváth Rita, Head of Talent, Capability & Engagement, a Mentor Oscar-on egyéni kategóriában 2. helyezést ért el!A Mentor Oscart minden évben azoknak a szervezeteknek és egyéneknek ítélik oda, akik a jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében, felhasználásában a munkájuk során hazánkban. Ritával beszélgettünk a díj kapcsán. Mit szóltál, amikor megtudtad, hogy jelöltek?..

.

Aki mentorál, vagyis tudást oszt meg...
Oscar díjas mentorok 2018. év

Oscar díjas mentorok 2018

BOOM Magazin cikk 2019. tavasza
Oscar díjas mentorok 2018. év
A mentorálás életcél

A mentorálás életcél

Rendkívül nehéz szavakba önteni, miért jó mentornak lenni. Sokan vallják, hogy ez nemmunka, hanem hivatás. Én továbbmegyek. Ez egy életérzés. Tele nehézségekkel, kihívásokkal, ugyanakkor mindig ott van az öröm és az elégedettség.
A mentorálás életcél
Aki hisz magában, bármit elérhet...

Az Erste Bankban azt valljuk, hogy aki hisz önmagában, az bármit elérhet.

Ez az alapgondolata több kampányunknak is, de a mentoring folyamatban ez kifejezetten igaz. A mentoráltak jelentkezése a mentor program saját, dedikált intranetes oldalán történik. A mentorált önként választhatja ki a mentorok közül azt a vezetőt, akivel szívesen együtt dolgozna a folyamatban. Ezt a választást segíti a mentor bemutatkozó profil, ami egy előre meghatározott szempontrendszer segítségével támpontokat ad a választásban.
Aki hisz magában, bármit elérhet...
Burnout után! Nagy István írása

Olyan voltam, mint egy kis dalos kismadár, aki kalitkájából szeretett volna kirepülni...

... megismerni a világot és szabadon szállni. Felmondásommal kinyílt a kalitka. Jaj, de mit kezdjek a hirtelen jött szabadsággal? –gondolhatja eme kis madár. És gyorsan rá kellett jönni, hogy a kalitkán kívül farkas törvények uralkodnak, tele ragadozókkal.
Burnout után! Nagy István írása