72023.03

Minden amit tudni szeretnél a DIADAL team és group coach képzésről – Ingyenes webinárium 2023.03.20.

Szerző |Bincze Bea, blog, coach képzés, DIADAL, Egyéb, Esemény|0 Hozzászolás

Ha szeretnéd megtudni, miért érdemes team és csoport coachcsá válni, a 2023. március 20-án 18 órakor kezdődő 1.5 órás ingyenes webináriumunkon választ kaphatsz a kérdéseidre.

12023.03

Dolgozó szülők PSZICHO-ZÓNÁJA: Bűntudatmentes nyár 2023.06.06.

Szerző |Esemény|0 Hozzászolás

A nyári időszak a gyermekek számára lehetőséget nyújt arra, hogy szabadidejüket aktívan és változatosan töltsék el. Szülőként, a család „menedzsereként” pedig sok pozitív lehetőséget rejt arra, hogy a család tagjai közötti kötelék erősödjön, minél több közös élményt eljenek át együtt. Szülőként tudjuk (vagy csak sejtjük?), hogy milyen a „nagykönyben” megírt nyár: a gyermekek nyári tevékenységei változatosak legyenek, érdeklődési körükhöz illeszkedjenek, csupa boldogságot jelentsenek. A nagyobb gyermekeknek persze már kötelességei is lehetnek. Mindezek ellenére jellemző, hogy a nyárral kapcsolatban a szülőkben megjelenik a bűntudat érzése, és szinte megoldhatatlan feladatnak tűnik eljutni a következő őszi első iskolanapig, vagyis „túlélni” a nyarat.

12023.03

Dolgozó szülők PSZICHO-ZÓNÁJA: Kütyük, képernyő és social media 2023.05.25.

Szerző |Esemény|0 Hozzászolás

A mostani szülők szüleinknek talán még egyáltalán nem jelentett problémát az a jelenség, hogy a gyermekek szinte kontrollálhatatlannak tűnő módon vonzódnak a digitális kütyükhöz, képernyőkhöz és a közösségi médiához. Hétfőnként még csak adás sem volt a tévében… A képernyők használata jelentős előnyöket is kínálhat a gyermekek számára, lehetőséget biztosít a tanulásra, a szórakozásra és a társas kapcsolatokra. Persze ezen társas kapcsolatok minősége is rengeteg további kérdést vet fel.

12023.03

Dolgozó szülők PSZICHO-ZÓNÁJA: Határok gyerekeknek (és szülőknek)2023.05.02.

Szerző |Esemény|0 Hozzászolás

Az énhatárok azok a határok, amelyeket egy személy maga körül húz, és amelyeket az érzelmi, fizikai és mentális területeken meghatározott viselkedési normák és korlátok határoznak meg. Már gyermekkorunkban is kiemelt jelentőséggel bírnak, mivel segítenek megérteni és kifejezni saját igényeinket és érzéseinket, véleményünket, irányítani viselkedésünket. A szülőknek támogatniuk kell gyermekeiket énhatárai kialakításában és fenntartásában. Biztosítaniuk kell, hogy megértsék a következményeket, ha saját vagy mások határait átlépik, megsértik. Mindezt tovább bonyolítják a szülők által húzott határok.

172023.02

Gondolatok a távmentorálásról

Szerző |blog, fooldalra, mentee, mentor, Mentor Oscar, mentorálás, mentoring, mentoring előnyei, mentroing|0 Hozzászolás

A távmentorálásnak több előnye is van, beleértve a térbeli és földrajzi korlátok megszüntetését, mivel a virtuális lehetőségek nagyobb rugalmasságot biztosítanak a résztvevőknek mind az időpontok mind pedig a helyszín tekintetében nem is beszélve az esetleges utazás elkerüléséről.

262023.01

9 jó tanács Japánból az elégedettebb élethez

Szerző |blog, élet írta, fooldalra, Komócsin Laura|0 Hozzászolás

20 évvel ezelőtt pár hetet Japánban turistáskodtam, utána dolgoztam japán tulajdonú cégnél, mint tanácsadó, majd mint coach, és közben rengeteg különleges élmény ért. Most ebben a zűrzavaros világban, úgy gondolom hasznos lehet 9 olyan japán koncepció (ismertebbek (Kaizen, Ikigai...) és kevésbé ismertebbek) felelevenítése, amelyek esetleg új perspektívát adhatnak vagy elgondolkodtatóak lehetnek. Japán köztudottan az egyik legjobb hely az élethez, mert a japán emberek ismerik az elégedett élet titkát...