Komócsin Laura MCC ügyvezető, senior executive coach, közgazdász
Komócsin Laura MCC ügyvezető, senior executive coach, közgazdász
6 éven át az Accenture vezetési tanácsadója volt, majd hivatásszerűen 2003 óta foglalkozik coachinggal.
Az International Coaching Federation magyar tagozatának elnöke volt 2008 és 2010 között, A KPMG Executive Coach Akadémia ötletgazdája és tanára.
Kollegájával, Benedek Nikolettával közösen alkották meg az első magyar coaching modellt, a DIADAL-t (Diagnózis – Iránykijelölés – Alternatívák – Döntés – Alkalmazás – Lezárás).
Számos nagyvállalat felsővezetőit coacholta sikerrel, mint például a SPAR, PEPSI, Ericsson, Magyar Telekom, MOL, IBM, Grundfos, Hilti, Suzuki, Morgan Stanley, BMW, FLEX, Hydro, Sanofi, KUKA Robotics, Accenture stb.
Számos egyetemen, főiskolán vendégelőadó és a hazai gazdasági média minden jelentős lapjában és rádiójában volt vele interjú.
Már 6 magyar, 2 angol és 1 arab nyelvű könyve jelent meg.
A Haszon Magazin 25 legfontosabb magyar nő listájára választotta 2010-ben.
2014-ben elindította a SPARKLE self coaching globális CSR programot, melynek eBookja már 24 nyelvre van lefordítva.
2019-ben megszerezte a nemzetközileg elismert mester minősítést (MCC).
2020-ban pedig a Magyarországi Coachszövetség által kiosztott coach szakmai életműdíjjal értékelték szakmai tevékenységét.

“I had the executive coaching with Laura in a very difficult period of my work and carrier. She helped me to understand the sources of my internal tension and after reconciling that I managed to find again the main focus points and unlock my energy.

Laura is a great coach and a wonderful person. My time with her was always frank and very relaxed, and I learned that even though coaching can be fun.”

Barnabás Bárdi, Managing Director

Geoinform Ltd., member of MOL Group


“I have received excellent support from Laura during my thinking about my next career move. I got to know her as an honest, straight-to-the-point coach and mentor, who did not ever let me become lazy and “complacant” during our coaching process. I can highly recommend her as an executive coach to anyone who feels being stuck in his or her leadership journey.”

András Mádi

Deputy MD and CFO at MOL Pakistan

 


Tallós Dániel, az AMEX ügyvezetője miért Komócsin Laurát választotta saját magának executive coachnak

Krégl Klementína a Magyar Telekom leányvállalatának vezérigazgatója mit kapott coachától, Komócsin Laurától

“Ezúton is köszönöm a számomra igen hasznos közös munkát!

A coaching folyamat jelentős segítséget adott a következőkben:

– a fejlesztendő területek áttekintése, a vezetői hatékonyság növelése szempontjából priorizálásuk

– a kiválasztott területeken praktikus, gyakorlat orientált helyzetelemzés, célok kitűzése, végrehajtása és a végrehajtás értékelésével további teendők beazonosítása, végeredményben a coaching folyamat végére egy fél- egy éves (ön)fejlesztési program meghatározása”

Mázsár Péter, EGIS kereskedelmi igazgató

egislogo

“Napjainkban még mindig úri huncutságnak tűnhet, ha valakinek személyes coach-a van. De legyünk őszinték: coach-a lehet bárkinek. Tehát a hangsúly azon van, hogy milyen coach-od van. Laura számomra azaz ember, aki azonnal elnyerte a bizalmamat, és a vele való közös munka hatására kézzel fogható eredményeket értem el a munkámban és a magánéletemben. Nagyszerű ember, akinek mély szakmai tudása van, rendkívül felkészült, és gyakorlatias tanácsai nagyon jól alkalmazhatóak. Tehát a választáson nagyon sok múlik. Ha most kellene coach-ot választanom, akkor biztos, hogy újra Laurára voksolnék.”

Krégl Klementina, Magyar Telekom leányvállalat, vezérigazgató

image3

„Kinevezésem után nem sokkal azon kaptam magam, hogy semmire nincs időm. Háromszor annyit dolgoztam, mint korábban, nem tudtam új ötleteket megvalósítani, a magánéletem háttérbe szorulásáról nem is beszélve. Éreztem, hogy valamit nem jól csinálok, de nem tudtam pontosan, hogy hol hibázok. Ekkor fordultam Komócsin Laurához, akivel megkerestük az okokat, megtaláltuk a megoldást a hétköznapi cselekvés szintjén, és akitől olyan útravalót kaptam, amit később is hasznosítani tudtam.”

Bedecs Andrea, MOL, kiskereskedelmi igazgató

image1

“Thanks to Laura, this coaching was a great productive collaboration!”

Walter Wartenweiler, Vice President – Research and Development/Walters Kluwer, Lausanne, Switzerland

“Örültem, amikor külföldi lapokban olvastam a coachingról, mert számomra hiánypótló információ volt e műfaj létezése. Ösztönösen én is igyekeztem fejleszteni a kollegáimat, később jó volt megerősítést kapni ezekben a coachomtól, Komócsin Laurától, de még jobb volt új technikákat, eszközöket elsajátítani. Szakmailag egy mélyvízbe kerültem, úszni akartam megtanulni, és az volt az elvárásom, hogy egy coach megmondja, hová menjek, hogy készüljek fel, mennyi idő lesz, kitől, hogyan tanuljak meg úszni leghatékonyabban. Az már egy plusz, előre nem várt hozadéka volt a coaching folyamatnak, hogy végre olyan alapvető problémákon is dolgozhattunk Laurával, melyek már korábban is gondot okoztak, de sosem fogalmaztam meg őket.”

Megyeri István, Erste Leasing Elnök Vezérigazgatója

Erste_Bank_Logo

„Tudtam, hogy mi az a coach, de nem igazán lelkesedtem az ötletért. Kellett egy kis idő, hogy barátkozzak a gondolattal, majd elhatároztam: komolyan veszem. Onnantól kezdve a legjobb coachot akartam. Számomra a legjobb Komócsin Laura volt.”

Tallós Dániel, az American Express Business Travel ügyvezetője

image4

„Éreztem, hogy nekem egy olyan „személyi edző” kell, aki kordában tud tartani, aki elég erős egyéniség ahhoz, hogy ne tudjam én irányítani a folyamatot. Komócsin Laura ilyen coach. Tudta, hogy kell bánni velem. A megfelelő pillanatban olyan eszközöket használt, melyek szinte megváltoztatták az életemet. Megismertem a „normális” működési mechanizmusom kereteit, így nem kell, hogy rossz érzésem legyen olyan dolgok miatt, melyek kívül esnek ezen. El tudtam engedni bizonyos dolgokat, és képes lettem más aspektusból közelíteni egy-egy helyzethez. Egy tömörített önismereti térképet kaptam, amivel könnyebben tájékozódom, és ez a kollegáimnak is feltűnt, ami önmagáért beszél.”

Rajki Annamária, Magyar Telekom igazgató

image3

“Van úgy, hogy mindent tudsz, de mégis vársz valamire. Laura a kételyeket oszlatja el, azaz hozzásegít ahhoz, hogy ne legyenek. Abban az esetben pedig, ha nem tudsz mindent, segít megtalálni az utat a „tudáshoz”. A „tudás” önmagad és környezeted definiálása, ami után látod, mit kell(ene) tenned.”

Kerti Zsolt, Magyar Telekom, osztályvezető

image3

“A coaching olyan volt számomra, mint ateistának a templom, aztán mégis “hívő” lettem. Laura megmutatta nekem, hogy lehet a korbács végére cukrot tenni, nem hittem, de sikerült. Örök hálám!”

Bajor Tamás, Inter-Európa Bank

“Én mindig a reggeli coaching időpontokat választom. Laurával töltött másfél óra után bármilyen nehéz nap könnyebben indul.”

Sándor Tibor, Pont Rendszerház, Projektmenedzser

“A projekt vezetőjeként kerültem kapcsolatba Komócsin Laurával, aki a rendelkezésre álló információkat gyorsan feldolgozva szakmailag is érdemben tudott segíteni, és akivel személyesen is könnyű volt megtalálni a közös hangot. Laura mint coach fontos segítséget nyújtott a projekt céljainak és a projekttagok egyéni céljainak összehangolásában, tapasztalata alapján hatékony megoldásokat tudott javasolni az együttműködésben adódó problémák elhárítására, azok megelőzésére. Laura továbbá hasznos javaslatokkal szolgált a projekt külső és belső kommunikációjának átformálásához, hatékonysága javításához. Munkája bármely szervezet számára hasznos és eredményes lehet.”

Geszti Péter, Budapest Bank, Működési kockázat-kezelési vezető

“Szkeptikusoknak üzenem: Működik!”

Kevi Zoltán, ERSTE Bank, Üzletág Igazgató

“Egy fejlesztési program keretein belül nyílt lehetőségem arra, hogy coach-ot választhassak magamnak. Több coachal is találkoztam, de amikor Laurával beszélgettem, már az első 5 perc után tudtam, hogy ő lesz az! Vidám, feszetlen beszélgetésbe merültünk, és minden egyes alkalom így telt el.

Segített abban, hogy mint vezető, erősségeimet jobban kihasználjam, és beosztott kollégáim erényeit is jobban felszínre hozzam a racionálisabb feladatellátás érdekében. Mindemellett magánéletemben is hasznát vettem tanácsainak, ami a munka és privát élet egészséges harmóniájáról szól. Érzésem szerint ezt a harmóniát sikerült családomban megteremteni, miáltal sokkal kiegyensúlyozottabbak, magabiztosabbnak és nem utolsósorban regenerációképesebbnek érzem magam.”

Rowlands Teréz, Tesco igazgató

Laurában az volt a jó, hogy

– okosan kérdezett – olyanokat, amikre nem gondoltam, de ahogy feltette a kérdést, rögtön leesett a tantusz, hogy az mennyire fontos

– őszintén adott negatív visszajelzést is, ami egyáltalán nem volt bántó, mert tudtam és éreztem is, hogy ezzel engem fejleszt

– korrekt és nyílt kommunikációja megnyugtató volt, akár pénzről, akár más kényes témáról legyen szó

– széleskörű tudása és tapasztalata érezhető volt, de az is, hogy mindezeket nem panelként, hanem készségként használja

Köszönöm Laura, hogy vezetői elakadásomban, dilemmáimban éppen azt adtad, amire szükségem volt, és felhívtad a figyelmemet azokra a szempontokra, amik előre vittek.

Victorné Erdős Eszter, Református lelkész, intézményvezető

We known each other form 10 years, when Laura worked at Accenture. We developed together a B2B webshop. Later when I established my communication agency, she helped me to make order in between my tasks, plan my company’s future and growth. Thanks for it.

Rönky Balázs, Co-owner, managing director, VISIBILITY digital Hungary Kft.

April 23, 2014, Balázs was Laura’s client

Laura is a dynamic business women and a great coach, contributing tremendously to developing the coaching culture and society in Hungary. She is keen to share her enthusiasm, acts responsibly and with outstanding professionalism that is well reflected in all her initiatives to develop leaders in a variety of fields applying innovative concepts. Her work as a coach is respected and recognized, and not only in individual coaching relationships. She listens, pays attention and never runs out of ideas, no matter what may come along. At Ericsson Hungary R&D we greatly appreciate her contribution to the development of our leaders.

Gizella Érsek, Competence Development Manager at Ericsson Hungary, R&D

April 28, 2014, Gizella was Laura’s client

I am glad to know Laura Komócsin and have projects with her and her company, Business Coach Ltd.

Laura is a great coach and mentor, a defining person and her company is a defining school in the Hungarian coaching, mentoring and training market. Laura is highly creative in delivering ideas and strong in implementation, too. She has a very good personal and business reputation. She is an agent of change in all her activities, doing good for the community, too. She is an exemplary leader of her business & her team. She is an excellent organiser, esp. of conferences and training programmes. Laura is an honest friend and has a wide live business network. She is a dynamic, kind person, who energizes her environment. She is a good example as a successful businesswoman with a family. I am glad to learn from Laura and get inspiration from her as a manager and a coach.

Sávainé Ábel Anita, Head of HR Training and Development at K&H Bank

April 23, 2014, Anita was with another company when working with Laura at Business Coach Ltd

I have enjoyed the time I have spent with Laura when I have been attending at the Executive Coaching Course organized by KPMG&Business Coach Kft. lead by Laura Komocsin.

Laura has inspired and motivated me to learn and practice the Coaching as one of the most effective tool of an executive leader during my everyday job.

I have really think that everyone should experience to learn from her and work with Laura as She is the most influancial Executive Coach in the Hungarian Budiness Environment.

Dr. Zolnay Judit, Business women with heart

April 23, 2014, Dr. Zolnay was with another company when working with Laura at Business Coach Ltd

I was first approached by Laura to host coach trainees on K&H assignments. Since several K&H HR colleagues in the meanwhile became certified coaches, our cooperation continued with Business Coach Kft. providing complementary training to them, delivered by Laura and Zsuzsa Bán.

We have also hired some coaches from the network of Business Coach Kft. and are participants of the annual coaching conferences organized by them.

During all the above cooperation, Laura has proved to be a customer oriented, trustworthy, dynamic and quick partner.

Besides, I respect her for her excellent business development, networking and entertaining communication skills, as well as for publishing the extensive consulting and coaching toolbox she gathered.

Oláh Júlia, Head of Leadership Capabilities Dept. at K&H Bank

April 22, 2014, Julia was Laura’s client

I know Laura from the Business Coach Academy, and I have admired her ever since for the professional way she sets up businesses and new ventures, markets herself and promotes coaching in Hungary through the media and her several books and publications.

Jakobsen Petra, HR Director at Bonafarm

April 21, 2014, Petra was with another company when working with Laura at Business Coach Ltd

I liked to be a coachee of Laura. She is open minded, always ready to change methodology, but first of all she has the unique ability to raise always the good question.

She opened my mind, helped to see my carrier, my job and daily tasks from a different angle by using her detailed knowledge and out-of-the-box ideas

Györke Orsolya, Head of Int. Communications at Magyar Telekom

April 19, 2014, Orsi was Laura’s client

Laura is an excellent executive coach, whose methodology offers a clear way to evaluate a situation, create alternatives, and come up with the right solution. I studied under Laura at the KPMG Executive Coaching Academy, and have applied her approach in my dealings as a mentor to start-ups and as a multi-national executive, as well as, to addressing my own professional challenges. I recommend her to anyone looking to become a more effective leader in their personal and professional lives.

Zoltan A. Vardy, Global Television & Digital Media Leader ♦ Advertising Sales ♦ Online Video ♦ CEO ♦ Investor ♦ Board Member

April 29, 2014, Zoltan A. was Laura’s client

Punctual, and well prepared for all the discussions.

Her questions are usually tough, but it is a very good way to really start thinking and do not fall back to the common answers. For instance when looking at options, 10 is never enough.

Particularly liked that she recongnized when I had an issue basically blocking the ongoing session. Then focused on that, rather than forcing other activities/topics that were planned for that day.

Kopcsák Balázs, CUDB Product Support Manager at Ericsson Hungary Ltd.

April 23, 2014, Balázs was Laura’s client

Before the first session with Laura I had some ideas about coaching and in general had a good opinion about the methodology. But honestly I have never ever expected such an outstanding result what I gained after the sessions. And it was even not painful! Laura always managed to find the right questions which helped me discovering myself and finally changed my “why not” answers to “yes”. And it is a lot.

Adler Péter, Fixed Asset manager at Vodafone

April 23, 2014, Peter was with another company when working with Laura at Business Coach Ltd

Laura as my coach opened my eyes in several topics via asking appropriate questions and let me find proper answers. She is direct and straight-out. It was great to work together with her and see her expertise.

Lustyik János, sales manager at Imperial Tobacco Hungary

April 22, 2014, Janos was Laura’s client

The coaching received from Laura helped me to see myself again from outside that was necessary for having a correct self-esteem. This helped to reveal the opportunities also in my personal and professional life. Laura did not let the visits pass away with superficial conversations, but required to show up with concrete results.

Nagy Patrik, Accounting and Reporting Manager at TNT

April 22, 2014, Patrik was Laura’s client

Laura was my trainer & mentor in the KPMG Executive Coach & Mentor Academy. Her classes were valuable & entertaining at the same time as she shares lots of real life examples from her Executive coach experiences. Her energy and amazingly strong drive to continuously be one of the top coaches in Hungary, is a good example for the next coach generation. She combines coaching, teaching coaching, integration of coach & mentor communities in a balanced way of growing profit & creating value all the time. And if it’s still not enough, read her books!

Kövesdi Mátyás, Customer Experience Manager at Vodafone Group – Shared Service Center Hungary

April 21, 2014, Mátyás was Laura’s client

With several years of managerial and leaderhip experience, I realised how important it would be to equip myself as a leader with coaching skills. Therefore, I enrolled in the so-called DIADAL Coach training course run by the Business Coach Ltd. led by Laura Komocsin, the number one Senior Executive Coach in Hungary with great enthusiasm ealier this year. Having successfully completed the first module of the course – thanks to Laura’s and her excellent colleagues guidance -, my leadership competence has developed a lot, which is happily recognised by my bosses and my team members. What I really enjoy about this training course is that it is very much interactive with a strong focus on customer needs and ethical guidelines.

Kulauzov Dóra, Director at UK Trade & Investment, British Embassy Budapest

April 21, 2014, Dora was Laura’s client

Laura is a no bullshit, straight in your face, type of coach that drags you out of your automatic thinking and makes you reflect on who you are, what you want and where you are blocked.

She provided great coaching when I used her services and I’m very grateful to her for helping to unblock the situation that required the sessions.

Walter Wartenweiler, Founder at Linkonomics

April 18, 2014, Walter was Laura’s client

Laura fulfills at high level all the requirements that you expect from an expert coach including the necessary knowledge, integrity, practice and adjustment to the personality and needs of the coachee. Due to her vast expecience she is able to apply high variaty of coaching tools and methods in an innovative personalized way.

…. and what is the most improtant: the results have been always there ….

Járosi Márton, Country General Manager at TNT

April 18, 2014, Marton was Laura’s client

Laura is acknowledged for her excellent coaching attributes. Her main assets are the endless tools she uses to push and/or accompany someone towards the desired goal. Laura does it with personal and professional respect. Furthermore she was able to activate such thoughts in me which I was not aware of before; those ideas motivated/drove me to reach my goals.

Reményi Csaba, country leader at Oracle

April 18, 2014, Csaba was with another company when working with Laura at Business Coach Ltd

Being one of her first bosses at that time it was already obvious for me that her enthusiasm, proactivity, positivism and people orientation predestined her for a lot to give to the Hungarian business society.

P. Takács István, Senior IT leader with cc 20 years of international IT project and management as well as business analysis experience

April 2, 2010, Istvan P. managed Laura at Accenture

“I found Laura’s coaching useful for a few reasons. First, the coaching sessions forced me to continually review and assess how my initial plan was progressing. The sessions also made me think more broadly about what was required to be successful. Laura did a very good job of broadening the conversation to raise these points and to return to them to ensure progress was being made. I think about my personal plan more broadly now because of that. And she was a pleasure to work with.”

Scott M. Laiken, Accenture Managing Director – Canada

“This is going to sound like a contradiction but, Laura was a good fit by not being a good fit! She brought a different perspective to the conversation. This was more useful than speaking to someone who isn’t going to challenge your perspective. Engagement wise she was great. From a coaching perspective I found it good to be challenged. ”

Managing Director, Accenture

“A coaching (amiben Te voltál Nekem az első :)) sokat segített az akkori énemet kívülről látni a szituációban; segített a lövészárokból kimászva megvizsgálni a vélt ellenség értékeit, ezen keresztül a közös “működési tartományt”.
Csípős kérdéseid a megfelelő pillanatban segítettek a realítás talaján kezelni a saját szerepem.”Kuka Robootics, Műszaki igazgató