Szodorai Andrea
Szodorai Andreabusiness coach, 360 focus szakértő, PXT tanácsadó, marketing menedzser
„Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja.” (Albert Einstein)

Szodorai Andrea: Business Coach, kereskedelmi közgazdász, marketing menedzser, több mint 15 éves vállalati tapasztalattal, rálátással a multinacionális és hazai cégek sajátosságaira.

„Sales és marketing pilléreken nyugvó, előremutató, célorientált vezetőfejlesztéssel foglalkozom, amit ötvözök a challenging és a tulajdonosi szemlélettel. Főleg a „hogyanra” keresem a választ. Könnyedén megtalálom a kulcsot a különböző típusú emberekhez és hamar sikerül körvonalazni a kihívásokat, melyeken dolgoznunk érdemes. Ebben segítségemre van a számos 360 fokos felmérés elkészítéseben szerzett gyakorlatom is, amely a fő vezetői kompetenciákkal foglakozik, illetve a Profiles PXT személyiségtesztekben szerzett tapasztalatom.  Szívesen dolgozok középvezetőkkel és új generációs munkavállalókkal. A coaching folyamtaim során beazonosítjuk a coacheet érintő kihívásokat és megküzdési technikákat dolgozunk ki személyre szabottan és intelligens munkacélokkal zárjuk a folyamatot. „

„Már az első találkozásunk után tudtam, hogy jó döntést hozok. Ahogy akkor is és minden további alkalommal Andi maximálisan felkészült volt, egyértelművé tette számomra, hogy jó szakember, akivel hatékonyan tudunk majd együtt dolgozni és így is lett.
Amikor elkezdtük a munkát jelentős szakmai kihívásokkal néztem szembe amiknek a támogatásával végül meg tudtam felelni, vagy legalábbis elindulni a helyes úton.
Nagyon tanulságos időszak volt nekem önismeret szempontjából is, köszönöm, hogy rávilágítottál a fejlesztendő területekre.
Kiemelném még a pozitív attitűdöt és a humorérzéket melyek Andit jellemzik és azt hiszem megalapozták a jó hangulatú beszélgetéseinket.”

V.Cs. Senior Manager, Cost Analytics at HARMAN International

„Öröm és pozitív élmények együttese kísért végig a coaching alkalmak során, amelyek a végén az eredményekben csillogtak.
Olyan racionális embernek, mint én, akik kicsit nehezebben azonosulnak a coaching során felmerülő feladatokkal, sem éreztem tehernek a programot. A coachingfolyamat eléjén meghatározott célok a megfelelő kihívásokkal jó alapokat adtak a közös együttműködésre. Folyamatosan fenntartottad az érdeklődésemet ill., ha témától elkalandoztam hamar visszatereltél az ösvényre. Ráadásul ez a program lehetőséget adott arra, hogy őszinte visszacsatolást kapjak olyan személyektől, akik a vezetői karrierem építésében fontos szerepet töltenek be. Ezen visszacsatolások alapján lehetett a tervet felépíteni.
Az egyes alkalmak közötti idő ideális volt a feladatok elvégzésére így a folyamatos figyelemfenntartás biztosított volt. Megtanultam fókuszálni a jövőm szempontjából fontos feladatokra, ill. a tanultakat folyamatosan beépítettem a mindennapi életembe. Fontos lépés volt a hatékony vezetői kommunikáció szerepének felismerése is.
A felettessel való legjobb viszony mellett is vannak olyan témák a vezetői karrier építésében, ahol a coach segítsége kell.  Itt szintén segítségemre voltál. Köszönöm a támogatást!”

N.Cs. NCs Operation Area Manager FLEX

“Köszönöm szépen mindazt a támogatást, amit adtál a coaching program keretében. Pont egy számomra nehéz időszakban érkeztél (nincsenek véletlenek) és minden tekintetben építő segítségeddel sikeresen túljutottam rajta. Mindezek mellett lélekben is megerősödtem, visszakaptam a lendületem, az erőm és lelkesedésem. Az általad mutatott technikák és módszerek pedig a további szakmai életemben is segítséget fognak nyújtani, mert egyszerűen és hatékonyan használhatóak a mindennapi életben.”

V.K. senior program manager FLEX 

„Nekem ez volt az első olyan alkalom amikor személyes coach-al dolgozhattam együtt és nagy érdeklődéssel vártam. Nagyon sok vezetői tréninget biztosított számomra korábban a cégünk, de a coach-al egy teljesen más jellegű vezetői tanulási folyamatot tapasztalhattam meg.Személy szerint nekem egy olyan fajta nélkülözhetetlen erejű önfejlesztési élményeket adott, amit hasznosan tudok majd kamatoztatni a minden napi munkám során.
A coach-al történt többszöri közös munka és támogatás lényege az volt, hogy nem egy kész megoldássokkal, iránymutatásokkal teli „csomagot” kaptam, hanem az általam kiválasztott fejlesztendő cél eléréséhez milyen utat fogok választani. A fejlődéshez és az eredményhez vezető utat magamnak kellett átgondolni és meghatározni. Andi a cél eléréséhez szükséges mérföldkövek meghatározásában volt segítségemre a vállalásaim során. A vállalások teljesülése minden alkalommal átbeszélésre került, ami lehetőséget adott egy esetleges másfajta szemszögből történő megközelítésre is. A személyes coachingot szuper támogatásnak tartom vezetők és nem vezetők számára is, akik elkötelezettek a fejlődésük érdekében.”

P.P. Operations Leader/ FLEX 

„Andinak köszönhetően sikerült elérnem a kitűzött céljaim, fejleszteni a vezetői eszköztáramat, megtanulni a megfelelő kérdések feltételének a fontosságát, a csapattagoknak a különböző feladatokat ledelegálni, bármivel kapcsolatban is visszajelzést adni bárki felé 😊, azt, hogy igen is meg kell állni és megélni a sikereket, azokat jól átbeszélni és élvezni azt, ha valami sikerül.

A csapat kohézió szintje induláskor érzésem szerint a 6-os pont magasságában helyezkedett el egy 10-es skálán, és a kitűzött cél pedig a 8-as volt. 8.8-as eredménnyel zárult, visszajelzést adva arra, hogy az általam kijelölt célt is sikerült felülmúlni az eltelt kb fél év során. Összességében elmondhatom, hogy annak ellenére, hogy a legtöbben otthonról dolgozunk, így ez az eredmény még pozitívabb képet tükröz arról, hogy egy nagyon összetartó és jól együttműködő csapattá forrott ez a társaság, amely Andi támogatása nélkül valószínűleg nem teljesült volna. Sikerült rávilágítania arra, hogy a csapatomon belül kinél mit lenne célszerű elérni, megmozgatni, fejlszeteni, stb. Végig az volt az érzésem, hol hű fegyverhodozóként segített cipelni a súlyokat, máskor bölcsességével és tapasztalataival igyekezett rávilágítani a dolgok egészséges balanszára. Andi az alkalmak során rengeteg fejlesztő, visszajelző és mindenféle értékelő feladatot, tesztet és érdekes cikkeket hozott magával, amely időnként ráébresztő és felismerő hatást váltottak ki bennem. Andinak köszönhetem azt is, hogy egy megbeszélésre most már sokkal felkészültebben érkezem, mint korábban, ha kell címszavakkal és gondolatébresztőkkel, hogy biztosan minden a helyén legyen és semmi se felejtődjön el. Örülök, hogy résztvehettem ebben a coachingülés sorozatban és megismerhettem Andit és az ő mindig pozitív, mosolygós és támogató hozzáállását az irányomba.”

K.M. Project Manager /Flex

“Örülök, hogy Téged választottalak, mert azt gondolom, már az első perctől kezdve gyorsan megtaláltuk a közös hangot és jól tudtunk együttműködni. Pozitív és motiváló embernek tartalak, akinek van érzéke megtalálni és rámutatni az adott személy erősségeire, és azok fejlesztésében – amelyek sokszor a személyes fejlődést gátló tényezők, félelmek feloldásán múlnak – hatékonyan tudsz segíteni másoknak. Mint minden feladat, ez is befektetéssel –tenni akarással, munkával, ráfordított idővel– jár mind a coach, mind a coachee részéről. Ugyanakkor képes  vagy arra, hogy ezt is megkönnyítsd és egyben játékossá, gyakorlatiassá tedd a találkozókat, az alkalmazott technikákat, ezáltal nem egy kötelező teljesítendőként tekintünk a tanulásra, hanem egy érdekes és motiváló lehetőségként. A kedvesség, a rugalmasság és a szakértelem egyszerre jelenik meg nálad. Nagyon köszönöm, hogy együtt dolgozhattunk. “

K.E. szakmai titkár, MÁV Zrt.

“Teljes mértékben elégedett vagyok. A közös munkánk során Andrea, már az első alkalommal tükrözte a professzionális coach személyiségjegyeit, mindig felkészült volt, könnyű volt bizalommal lennem felé. Élveztem minden alkalmat, és úgy gondolom sokat fejlődtem az iránymutatásával. A kezdeti kétségeimet a karrierutamban rögtön elrendezte bennem, és a derűlátásával a fejlődési lehetőségeimben motivált. A coaching során tudatosult bennem, hogy a tudatos és megfelelő munkaszervezés nemcsak a munkahelyi életben, de a magánéletre való hatásában is profitálódik.”

HSZ Process Excellence and Projects at Bosch Magyarország

“Kezdetben csak nagyon körvonalaiban voltak elképzeléseim, hogy miről is fog szólni ez a foglalkozás. Az első alkalom után azonban már láttam a konkrét tervet, tartalmat a következő találkozókra. A tematikát menet közben is formáltuk, alakítottuk, pl. ahhoz is, hogy a 3.-4. foglalkozás körül már a karrierrel szorosan összefüggő, kezdetben meghatározott témákat lezártuk, ezért más, a sikerhez, célokhoz közvetve hozzájáruló dolgokon kezdtünk el dolgozni. Nagyon szerteágazó új ismeretekre tettem szert magammal, a céljaimmal, az azok eléréséhez szükséges lépésekkel, általánosságban a prioritásaimmal, erősségeimmel, gyengeségeimmel kapcsolatban. A témaindító kérdések, gondolatok tartalmas, elgondolkodtató beszélgetésekhez vezettek. Andrea felkészült, éber és empatikus volt. Fogalmazásmódja elősegítette, hogy őszintén válaszoljak és kritikái is célt értek, nem érződtek támadásnak. Mindenkinek ajánlanám személyét és a foglalkozást is. Még egyszer hálásan köszönöm a közösen eltöltött időt, nagyon hasznosnak találom.”

Tamas Kenyeres design engineer-BOSCH
AE/EAB1

“Köszönöm az együtt töltött időt, azt gondolom megérte. Úgy haladtunk előre, ahogy nekem jó volt. Érdeklődően figyeltél rám és kérdeztél, nem éreztem hogy bármit rám erőltettél volna. A coaching folyamat során sikerült elgondolkodni, jobban megérteni a multi működést, illetve elvárást.És bár a sikerélmény mentes feladatokat nem szerettem meg, remélem jobb vezető lehetek. Köszönöm!”

SK szakágvezető, Olajterv – MOL csoport