További olvasivalók
Mentor Oscar

Eljátszottam a gondolattal mit tennék, ha lenne lehetőségem visszamenni 10 évet az időben. Mit mondanék magamnak?  Valószínűleg nem mondanék semmit, hanem coach-ként kérdeznék magamtól, mégpedig a következőt: „Mi valójában a célja a pénzügyi vezetőnek?”

Zsoldos Imre Celanese Magyarország Kft. pénzügyi igazgatójának írása (MentorOscar I. díj 2018.)

A kérdésre fiatal vezetőként nem is tudtam volna válaszolni, amíg egy coach-al el nem kezdtem dolgozni. 2012-ben felkértek, hogy vezessek egy szállítói osztályt, egy viszonylag nagy csapatot, amihez véleményem szerint még nem volt elegendő tapasztalatom. Rengeteget dolgoztam, napi 10-12 órát, beleértve a hétvégéket is és nagyon igyekeztem, hogy jól sikerüljön a próbaidőszakom. A probléma az volt, hogy nem voltam biztos benne, hogy jó-e amit csinálok vagy sem. Nem kaptam olyan számú visszajelzést, megerősítést, amire szükségem volt. Eltelt két hónap így és mivel nagyon frusztrált, hogy nincs elegendő visszajelzésem beszéltem a főnökömmel erről, aki válaszul hívott hozzám egy külsős coach-ot. Abban az időben fogalmam se volt arról mi vagy ki az coach és nem is értettem, hogy ha én sűrűbb visszajelzést vagy megerősítést szeretnék akkor miért kapok éppen coach-ot? A nap végén teljesen hülyeségnek tartottam, hogy jeleztem a problémámat. Rákövetkező héten kedden találkoztam Péterrel és mikor elkezdődött a beszélgetés, akkor sorsomba beletörődve hátra dőltem és vártam, hogy akkor Mr. Coach mondja el a következő lépéseket. Péter azonban nem mondott, hanem inkább kérdezett, amiken keresztül jobb önismeretre tettem szert. Megértettem, hogy az önbizalmam kizárólag attól függ, hogy a vezetőm mit mond és azt milyen gyakorisággal teszi. A coaching beszélgetések során sikerült ezt átalakítani úgy, hogy az önbizalmam belülről jöjjön, aminek az eredménye, hogy sokkal magabiztosabb vezető lettem és ez olyan élményt adott számomra, amit szerettem volna, ha több száz vagy akár több ezer ember is átél. Azt nem tudtam pontosan, hogy miként fogom ezt elérni, de olyan inspiráló barátok voltak körülöttem, mint például Rakonczay Gábor, akinek gyerekkori álma volt, hogy eljusson a Déli Sarkra és most 1 hónapja jött haza.

Abban biztos voltam, hogy képezni kell magamat, ezért számos coaching képzésen vettem részt, aminek a tudását először a mindennapi vezetői munkámba építettem be. Közvetlen beosztottakkal kezdtem a mentoringot. Emlékszem volt egy beosztott kollégám, aki már 10 éve ugyanabban a pozícióban volt és elmondása szerint még legalább 10 évig abban is akart maradni. Egy napon nyílt egy jó lehetőség számára és megkerestem azzal, hogy mit szólna egy váltáshoz? A válasza nem meglepően a következő volt: Na neee! A mentoring alatt megértettük, hogy igazából szeretne váltani, csak fél. A beszélgetések során felfedtük a félelmének okát, majd ezt feloldottuk, jelentkezett a pozícióra és sikeres vezetőként állta meg a helyét.

Ilyen és hasonló sikerek után az egyes kollégákkal az volt a kérdés, hogy tudok még több kollégának segíteni. Ekkor pár kollégámmal összeállítottunk és elindítottunk egy többéves vezető képzés programot először a Vodafone-nál, majd a Roche-nál, aminek a Business Coaching School nevet adtuk. Ez a program azon túl, hogy számos díjat nyert, több mint 100 vezetőnek segített, hogy még jobb mentor lehessen a munkahelyén. Ennek az eredménye volt a vállalatoknál az emelkedő elkötelezettség és vezetői hitelesség. Ezt követően arra jutottam, hogy nemcsak vállalaton belül, hanem kívül is tudok inspirálni, támogatni másokat ezért HR, pénzügyi és vezetői konferenciákra jártam, járok Magyarországon és külföldön.

Ma már arra a kérdésre, hogy „Mi a valódi célja a pénzügyi vezetőnek” magabiztossággal válaszolok: Az, hogy inspiráljon és támogasson másokat.

Zsoldos Imre Celanese Magyarország Kft. pénzügyi igazgató 2018.