Csúcsvezetői Akadémia

A Csúcsvezetői Akadémia exkluzív, kizárólag jelenlegi és jövőbeli felsővezetőknek szóló képzéssorozata, limitált létszámmal, azoknak szól, akik érzik, hogy emberi és vezetői fejlődésükben elértek arra a szintre, hogy egy újabb lépcsőt meg tudnak „ugrani”.

Az akadémia ajtaján belépők inspiráló szellemi közegben  – más-más iparágból érkező, mégis szellemiségében hasonló „kollégák” körében – gyakorlatias képzési napok során ismerkedhetnek meg a vezetői társadalmat érintő trendekkel, unikális témákkal.

A Csúcsvezetői Akadémia következő évfolyama 2023. október 12-én (csütörtökön) indul. A képzést bemutató üzleti reggelinkre 2023. szeptember 21-én várjuk az érdeklődőket.

Korábbi hallgatóink azért szerették a képzést, mert

 • exkluzív előadóktól tanulhattak,
 • XXI. századi legmodernebb, naprakész vezetői ismereteivel gazdagodtak,
 • gyakorlatorientáltan tudták feldolgozni a modulok témaköreit,
 • műhelymunkák előnyeit élvezhették (teljes pszichológiai biztonságban, őszintén megosztva a tapasztalatot, tanulságokat )
 • értékes kapcsolatokat építettek, networkingre, izgalmas párbeszédekre volt  lehetőség.
 • Részvételi feltétel: minimum 5 éves vezetői tapasztalat
 • 72 óra
 • Időtartam: 10+2 nap,  9.00-16.00
 • Időzítés: 2023. október 12. – 2024. április 04. (csütörtökönként), kétheti rendszerességgel
  Képzési napok 2023/24: 2023.10.12., 2023. 10.26., 2023. 11.09., 2023. 11.23., 2023. 12.07., 2024.01.11., 2024.01.25., 2024.02.08., 2024.02.22., 2024.03.07., 2024.03.21.,2024.04.04.
 • Helyszín: Business Coach Kft. Iroda (1068, Budapest, Városligeti fasor 32.)
 • Képzési nyelve: magyar
 • Képzés díja 2023/24: 1.490.000 Ft+áfa
  Early Bird kedvezmény: aki 2023. augusztus 20-ig regisztrál a képzésre, egy éves klubtagságot kap a Csúcsvezetői Klubbba.

RÉSZLETES PROGRAM 

Executive jelenlét PCM vezetői profil riporttal
2023.10.12.

Vendégelőadó:

Pál Ferenc (közismertebb nevén Feri atya)
római katolikus pap, mentálhigiénés szakember

 

V

 

 

Témavezető tréner:

Lisztes Henriett PCC
senior executive coach, tréner

 

 

 

V

 

Fókuszban:

Ez egy olyan kifejezés, amit sokan misztikusnak tulajdonságnak gondolnak, ami kulcsfontosságú egy vezető számára. Az executive jelenlét azonban egy készség, olyasvalami, amit fejleszteni lehet. Ehhez kíváncsinak kell lennem önmagamra és dolgoznom a saját személyiségemmel, figyelni a megélt és az elszenvedett változásokat és annak személyiségformáló hatásait önmagamon. Önismeret nélkül, fejlesztendő területeink elfogadása nélkül megrekedünk.

A program során használjuk a ’Process Communication Model® Vezetői profilját’, ami képet ad többek között a vezetői kommunikációs adottságokról és kihívásokról, vakfoltokról, a jellemző stressz és distressz viselkedésmintákról és a lehetséges megküzdési lépéseiről. Egy cég, egy csapat teljesítményének hatékonyságát erősen csökkenti, ha olyan szakember is tartozik a csapatba, aki nem tud teljes erejével részt venni saját szervezeti egységének munkafolyamataiban, akin érződik, hogy olyan problémákkal küzd, amely redukálja saját teljesítményét és ezzel kihat a csapat többi tagjaira, azok teljesítményére is. Ahhoz, hogy egy vezető ilyen vagy hasonló problémákkal sikeresen megküzdjön, tudnia kell hatékony stratégiákat alkalmazni a konfliktushelyzetek és a hibás kommunikáció visszaszorítására a hatékony interakcióhoz való gyors visszatérés érdekében – tudatosabb emberismeretre és önismeretre is szükség van. A ’Process Communication Model ebben is hasznos eszköze lehet egy vezetőnek.

A program előtt minden résztvevő PCM vezetői kérdőívet tölt ki, aminek eredményét a képzés során feldolgozzuk, valamint mindenki megkapja a saját 30 oldalas PCM vezetői profil riportját.

Közelebbről!

Pál Ferenc (közismertebb nevén Feri atya) római katolikus pap, mentálhigiénés szakember
1996. június 15-én szentelték pappá Esztergomban. Szentelése után előbb káplánként szolgált Terézvárosban, majd Rákoskeresztúron, 2002-től pedig plébánosként Óbudán. Jelenleg az Angyalföldi Szent Mihály Plébánia helyettes plébánosa. 2000-től a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetének munkatársa, ahol lelkigondozói, mentálhigiénés, szociális munka mesterképzés, valamint családtudományi és családterápiás mesterképzés szakokon tanít. A Magyar Pszichodráma Egyesület keretein belül pszichodráma csoportokat vezet. Az általa létrehozott, mentálhigiénés szolgálatot teljesítő közhasznú alapítvány évi mintegy 300 programot szervez.

Évente több mint 300 előadást tart művelődési házakban, közintézményekben. Az elmúlt öt évben mintegy 150 cégnél, vállalatnál tartott előadást.
Eddig hat önálló könyve jelent meg, és több mint húsz kötetben találhatók írásai. Elismerései: Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt, Prima díj, Prima Primissima Közönség díj, MOB Fair Play díj, Budapest Főváros XIII. Kerületért díj, Érseki Tanácsos

Változó környezet, megújuló vezető: (F)élj Bátran!
2023.10.26.

Vendégelőadó: 

Al Ghaoui Hesna
Prima Primissima és Kamera Hungária díjas újságíró, szerző, filmkészítő

V

 

 

V

Témavezető tréner:

dr. Varga Eszter PCC
senior executive coach

 

 

 

 

 

Fókuszban:

Félj bátran! Ezt üzeni Al Ghaoui Hesna Prima Primissima-díjas újságíró, háborús tudósító.
Káosz, paradigmaváltás, recesszió, háború, infláció. A világot több dolog is térdre kényszerítette az elmúlt néhány évben. A szorongás, félelem érzése fokozódott, a cél az, hogy az érzéseinket ne elfojtani akarjuk, hanem erősítsük rezíliencia izmunkat és motiváljon bennünket a megértés, a megküzdés és a nehéz helyzetek újraértékelése.
Mi a stratégiád a paradigmaváltásban?
Mit jelent a vezetőnek lenni a káoszban?
Mit tanultál az elmúlt 3 évben? Hogy kezeljük a kezelhetetlent?
Már a Bibliában is megírták, hogy jobb és rosszabb évek követik egymást, hogyan vagy vezető a rosszabb időkben.

Közelebbről!

Al Ghaoui Hesna

Al Ghaoui Hesna Prima Primissima és Kamera Hungária díjas újságíró, szerző, filmkészítő, aki korábban számos háborús terepen forgatott külpolitikai tudósításokat és riportfilmeket. Saját műsorával, a Bábellel elsősorban az emberi viselkedés mozgatórugóit járta körbe. Munkája során megdöbbenve figyelte meg a félelem pszichés és fizikai hatását, nemcsak a rettegő lakosságon, hanem a katonákon, a többi újságírón és saját magán is. Ezért kezdett később alaposabban foglalkozni a témával, kutatókat, orvosokat keresett fel, világhírű szociálpszichológusokat kérdezett, és könyvet írt, Félj bátran címmel, amellett érvelve, a félelmet lehet hajtóerőként is használni az életünkben. Kétgyermekes anyaként a félelem-bátorság témájával a gyerekeket is megszólította, Holli, a hős és a Soha ne add fel című gyerekkönyveivel. 2021-ben Fulbright kutatói ösztöndíjat nyert az Egyesült Államokba, hogy a Berkeley Egyetemen a lelki
alkalmazkodóképességet és a poszttraumás növekedést (PTG) tanulmányozza.

ESG- lehetőség vagy mumus?
2023.11.09.

Vendégelőadó:

Kováts Adél
színésznő, színházigazgató

v

vvv

v

v

Témavezető tréner:

Rácz Zsuzsa
író, executive coach, szupervízor

V

 

 

vV

 

Fókuszban:

Minden európai nagyvállalat éves jelentésének hamarosan kötelezően része lesz a környezeti, társadalmi és etikus vállalatirányítási szempontokat tartalmazó ESG, és ez hatással lesz a beszállítókra, partnercégekre is.

Az ESG ma a legtöbb cégvezetőnek, boardnak fejfájást okoz, pedig még csak most kezdődnek azok a változások, amelyeket magával fog hozni.
Mi a legnehezebb az ESG-ben felsővezetői szemmel?
Hogyan lehet egy ennyire nehezen értelmezhető, nehezen mérhető, szerteágazó és a teljes szervezetet érintő változást emberközelbe hozni?
Hogyan hat vissza a márkánk értékére, a partnerekkel való kapcsolatra, a hitelképességre, a versenyképességre?
Mi dolgom nekem ezzel vezetőként?
Sőt: mit jelent egyáltalán a szervezeti kultúránkban a társadalmi hatás, az etikus vezetés, mit jelent a diverzitás, az egyenlőség?

Csupa olyan szó, kifejezés, amely egyfelől az új catchphrase, /vagy humbug?!/ ugyanakkor nincs mese, meg kell tölteni tartalommal, sőt: konszenzusra jutni szervezeti szinten, mit értünk alatta, ki, mit tesz érte. Pokolba kívánjuk, vagy fejlődési lehetőségként tekintünk rá?

Közelebbről!

Rácz Zsuzsa
író, executive coach, szupervízor

Éveken át dolgozott szabadúszó újságíróként, rádió külsős munkatársaként, számos díj birtokosa. Az ismertséget és a népszerűséget regénye, az Állítsátok meg Terézanyut! hozta meg számára 2002-ben. Azóta megjelent a nagysikerű történet folytatása Nesze Neked Terézanyu! címmel, később pedig az Ismeritek Terézanyut?, mely az 1990 és 2010 között megjelent írásaiból válogat. 10 évig éltette a Terézanyu pályázatot, amely a női tabutémák pályázatává nőtte ki magát és támogató női közösséget hívott életre, majd megalapította az Aranyanyu díjat, amelyet a klasszikus női hivatások – egészségügyi szakdolgozók, tanárok, szociálismunkások- elismerésére hozta létre.

Kováts Adél
színésznő, színházigazgató

Kossuth és Jászai díjas színművész, a Radnóti Miklós Színház igazgatója. „Színésznőként az előre megfontoltság szerintem nem jó, fontos, hogy legyen benne spontaneitás. Igazgatóként viszont a tudatosságnak, az előre tervezésnek, szervezettségnek, átláthatóságnak, és döntések elfogadtatásának van nagy szerepe. A döntéshozatal számomra kihívást jelent, mert nagyon analitikus vagyok, a végsőkig elemzem a dolgokat, vezetőként azonban határidők vannak, amikor ki kell mondani az utolsó szót. A színészetben egyfajta nulla állapotból építesz fel egy szerepet, hagyom, hogy a rendező instruáljon, hasson rám. Az üzleti életben szenzitívnek kell maradni, de kell, hogy egy markáns elképzelés mentén haladj következetesen előre.”

Generációs különbségek a munkahelyen: probléma vagy kihívás?
2023.11.23.

Vendégelőadó:

Molnár Janka Sára,
fizikus, tudománykommunikátor; Smartfluenszer; a Forbes Next 30/30 2020-as jelöltje.

 

V

v

v

v

Témavezető tréner:

Bereczki Enikő,
generációs szakértő – Pánpéterstop blog

vvvvv

vvvvvV

v

 

Fókuszban:

Jelenleg négy generáció van kint a munkaerőpiacon, a baby boomer (65 körüliek), az X (55 körüliek), az Y (35 körüliek) és a Z (húszasok) is itt vannak már, mint a legfiatalabb munkavállalók. Látjuk már, hogy az információs kor minden generációra ró valamilyen tanulási folyamatot. Különösen igaz ez a munkahelyi viszonyokra, hiszen a cégeknél ma probléma lehet a fiatal munkavállaló megtalálása, integrálása és megtartása hosszú távon. Belső céges feszültségekről számolnak be a munkáltatók, mikor felmerül a kérdés, tud-e a hatékonyságot megőrizve jól kooperálni egymással a négy generáció? Nyilván a legjobb szituáció, ha mind jól tud együttműködni egy teamban, még ha alá-fölé rendeltségi viszonyban is vannak. Ehhez képest a valóság általában az, hogy számítani kell problémákra, a cégben ugyanis megjelennek a hagyományos és a digitális generációk által képviselt kultúra elemei. Egy cég szocializációs viszonyaiban még fontosabbá válnak a jövőben azok az érzelmi viszonyok, amelyekre ma még sokszor úgy gondolunk, mint nem fontos dolgokra. Pedig ezen múlik a hatékonyság, a munkahely konstruktív légköre és a fiatal generációk megtartása.

A segédanyagként is felhasználható könyvet a tréning után meg lehet vásárolni, dedikáltatni: https://hvgkonyvek.hu/konyv/a-rejtelyes-z-generacio

Közelebbről!

Molnár Janka Sára,
Fizikus, tudománykommunikátor; Smartfluenszer; a Forbes Next 30/30 2020-as jelöltje.

15 évesen, már gimnáziumi évei alatt is számos hazai és nemzetközi versenyen vett részt, nemzetközi folyóiratba publikált, tudománynépszerűsített, a Nők a Tudományban Egyesület nagykövete volt. Munkáját számos tehetséggondozó program (pl. MOL, MATEHETSZ, Templeton) elismerte.

2019-ben végzett az ELTE fizika szakán, ahol elnyerte az ELTE Természettudományi Karának egyik legrangosabb díját, a Kar Kiváló Hallgatója díjat. Egyetemi évei alatt megalapította a Tudományos Piknik tudománynépszerűsítő csoportot, számos tudományos workshopot, kísérleti bemutatót, utazást, tudományos és startup tábort szervezett, előadásokat tartott, több projekt nagykövete lehetett. Bekerült a Forbes Next: 30/30, tehetséges fiatalokat bemutató listájába, 2020-ban az online Forbes címlapon szerepelt, a MOL 2020 szeptemberében a hónap emberének választotta, 2022-ben bekerült a TALENTn Tehetségek és Sikertörténetek közé, 2022 – 2023-ban a Tudományos és Innovációs Olimpia nagykövete, 2023-ban a Neumann Év egyik arca.

A pandémia kezdetén megalapította az OKTONDI-t (OKTatás ONline DIgitálisan), óraadóként fizikát tanított, oktatáskutatással foglalkozott, illetve elkezdte TikTokon tudománykommunikációs munkáját, ahol közel már 100.000 követik.

Előadásai során  a természettudományok népszerűsítőjeként és egyetemistákból álló csapatok „motorjaként” szerzett tapasztalatait osztja meg azon vállalatok körében, amelyek építeni szeretnének a fiatal generációk tudására és lendületére, és azok között, akik a STEM életpályákat a nők körében is vonzóbbá kívánják tenni.

 

Bereczki Enikő,
generációkutató, tréner

 Bereczki Enikő  generációs szakértő évek óta foglalkozik generációkutatással. A fiatalabb generációkat nemcsak a szakirodalomból tanulmányozza, hanem rendszeresen és elkötelezetten foglalkozik Z-generációsokkal ifjúsági munkával, alapítványokkal, cégekkel közreműködve és az oktatásban is óraadóként. A Pán Péter, STOP! népszerű blog alapító-szerkesztője. Közérthető írásaival találkozhatunk számos ismert magazinban is, rendszeresen nyilatkozik TV-ben/rádióban.
Számtalan megfogható, hiteles, mindennapi életből vett példán keresztül mutatja be hogyan hidalhatjuk át a generációs szakadékokat és hogyan találjuk meg az utat a fiatalabb munkatársakhoz, munkavállalókhoz és ők hozzánk, illetve hogyan érthetjük meg Z-, alfa generációs gyerekeket fiatalokat a családban.

Coaching szemléletű vezető eszköztára, kulcsemberek támogatása
2023.12.07.

Vendégelőadó:

Litkai Gergely
humorista,
a Dumaszínház egyik alapítója és produkciós vezetője

V

v

V


Témavezető trénerek:

Komócsin Laura MCC
senior executive coach,
Mentor Oscar zsűri elnök

V

V

V

v

Heiszler Gabriella
Ügyvezető, Spar Magyarosrszág

 

 

 

v

Fókuszban:

A XXI. században minden vezetőnek meg kell tanulnia coaching szemléletben vezetnie, támogatnia kollégáit, mert ezzel bevonzani és megtartani is jobban tud munkatársakat. A coaching szemléletű vezető nem egy haver, nem szalonképes vállalati pszichológus, nem tanácsadó és nem is gyóntatópap, hanem egy olyan vezető, aki támogatja kollégáit végighaladni a DIADALmas coachingfolyamaton.Ezen a napon arról fogunk beszélgetni hogyan vezessünk coaching szemléletben úgy, hogy közben ne döntésképtelennek, hanem felhatalmazó- bevonó vezetőként tekintsenek ránk a kollégáink, és az egynapos intenzív képzésbe sűrítettük be azon coaching eszközök megismerését, kipróbálását, ami minden coachingszemléletű vezető eszköztárában jó, ha kéznél van. A képzés abszolút gyakorlatorientált, így másnaptól használható eszközökkel, tippekkel-trükkökkel távoznak a nap végén a résztvevők.

Közelebbről!

Litkai Gergely
humorista, a Dumaszínház egyik alapítója és produkciós vezetője
Főszerkesztő, újság- és forgatókönyvíró, a magyar stand-up comedy egyik megteremtője. Jogász. A Comedy Central ex-főszerkesztője, a Rádiókabaré korábbi állandó szerzője, előadója és egyik szóvivője. A fenntarthatóság szószólója és a céges világ fáradhatatlan elemzője.

Heiszler Gabriella
Ügyvezető, Spar Magyarosrszág

„16 éve dolgozom a SPAR Magyarországnál, 7 éve ügyvezetőként. A karrierem során két dolog mindig fontos volt a számomra: az egyik a lojalitás céghez, csapathoz, egymáshoz. Hiszek a hosszútávú közös munkában, csak így tudunk eredményeket elérni, tartósan hatást gyakorolni a közösségünkre. A másik fontos szempont a nemzetközi környezet: a fejlődés motorja abban van, hogy megismerjük egymást, ki, mit és hol csinál a legjobban és átültetjük a mi környezetünkbe. Erről és hasonló témákról szeretnék beszélni veletek.”

 

Jövőkutatás – avagy jelenünk titkai a jövő tükrében
2024.01.11.

Vendégelőadó:

Keleti Arthur,
kibertitok jövőkutató, az ITBN alapítója, a KIBEV elnöke.

 

vvvvvv

v

v

Témavezető tréner:

Kósa Gyula
szervezetfejlesztő, tréner, EET

 

V

V

v

Fókuszban:

A Jövőkutatás Egynapos Program (JEP) egy interaktív és izgalmas esemény, mely célja, hogy a betekintést nyújtson a jövőkutatás alapjaiba és legújabb trendjeibe. Az esemény során olyan témákat érintünk, mint a szcenáriótervezés, előrejelzés, trendanalízis, technológiai újítások és társadalmi változások hatásai, amelyek napjainkban különösen aktuálisak, illetve inspirálóak lehetnek a szervezetek életében, a vezetői gondolkodásban is. A résztvevők neves szakértővel folyó beszélgetés során betekintést nyerhetnek a jövőkutatás világába. A program gyakorlatorientált, így a résztvevők saját projekteken keresztül dolgozhatnak, miközben a jövőkutatásban rejlő lehetőségeket is megismerhetik.

Közelebbről!

Keleti Arthur,
kibertitok jövőkutató, az ITBN alapítója, a KIBEV elnöke.

Arthur jövőkutató, a kiberbiztonság szakértőjeként és szakterületének látnokaként széles körben elismert szerte a világon. Több mint húsz év vezető pénzügyi és telekommunikációs cégeknél, üzletfejlesztési, kommunikációs és kiberbiztonsági menedzserként végzett munka – szakmájában előremutató szakemberré formálta. Az Önkéntes Kibervédelmi Együttműködésnek az elnöke és alapítója. Széles rálátással és ismeretekkel rendelkezik a globális IT-biztonsági piacról, amelynek növekedését és fejlődését aktívan segíti. Különösen érdekli a vállalati és magánbiztonsági kérdések folyamatosan változó világa, éber szemmel tartva közeljövőnk eseményeit, annak olykor ijesztő és elidegenítő tendenciáit. Tapasztalatainak és látásmódjának olvasása felkészíthet bennünket arra, hogy a túléléshez megfelelőbben felkészülten nézzünk szembe a változások közelgő áradatával.

Executive wellbeing
2024.01.25.

Vendégelőadó:

Gazsi Zoltán
Ügyvezető igazgató, Eisberg Hungary Kft.

 

 V

v

Témavezető tréner:

Szily Nóra
újságíró, executive coach

 

V

V

v

Fókuszban:

Mit tehetünk a vállalati JÓLLÉT kultúrájáért?Mit tehetünk magunkért és másokért?
Hogy kerüljük el a magunk és munkatársaink kiégését, ami fertőz?
Ezekre keressük együtt a válaszokat.

 

Közelebbről!

Gazsi Zoltán
Ügyvezető igazgató, Eisberg Hungary Kft.

„58 éves vagyok, igyekszem energiám, tudásom és bölcsességem legjavát átadni munkatársaimnak és vezető társaimnak. Nem a felszínen vitorlázom, egyre inkább a „gyöngyhalászat” érdekel: a dolgok mély megértése, a gyökérokok felfedezése az, ami mozgat. Az egymás tiszteletén alapuló munkakultúra sikerességében hiszek, elsődleges célom ennek fenntartása és folyamatos fejlesztése.

 • LinkedInen 2 év alatt közel 10.000 követőm lett, posztjaim 15.0000 – 230.000-res olvasottságot érnek el. Ez bizonyítja számomra, hogy írásaimmal is értéket teremtek.
 • Spotify-on a nevem beütve 15 podcast beszélgetés hallgatható különböző témákban.
 • Könyvem a cégvezetés mindennapjairól (Vállalati impresszionizmus) 2023 szeptemberében jelenik meg.”

 

XXI.századi motiváció és önmotiváció
2024.02.08.

Vendégelőadó:

Kapitány István
Shell globális alelnöke

 V

v

V

Témavezető tréner:

dr. Zolnay Judit
Metlife ex-vezérigazgatója,
executive coach, stratégiai tanácsadó

 

v

V

v

Fókuszban:

A motiváció az üzletben, a munkahelyeken egy olyan erőteljes eszköz, amelyet a vezetők felhasználnak a csapat céljainak elérésére, s hogy a munkatársakat közelebb hozzák saját céljaikhoz. A motiváció kiváló eszköz a termelékenység és a munkahelyi elégedettség ösztönzésére. A nap folyamán körbe járjuk, hogy mi a motivációban vezető szerepe, és milyen vezetői attitűd vezet sikerre. Segítünk, hogy megismerje azokat a gyakorlatban már bizonyított megoldásokat, amely segítségével megismerheti jobban munkatársait és olyan munkahelyi kultúrát teremthet amely segíti a csapat tagokat a sikerben, és megjutalmazza, elismeri őket a jól elvégzett munkáért. Beszélünk arról, hogy hogyan teremthetünk olyam légkört, amelyben a munkatársak érzik, hogy odafigyelnek rájuk, amelyben fejlődni tudnak, és meg tudják valósítani a céljaikat. A tanultak beillesztése a vezetői gyakorlatba segít, hogy elérjük üzleti céljainkat, hiszen azok a munkavállalók, akik megfelelő motivációval rendelkeznek a teljesítményre, produktívabbak, elkötelezettebbek, és jobban érzik magukat a munkájukban.

Közelebbről!


Kapitány István a világ legkiterjedtebb kiskereskedelmi hálózatát felügyeli; a Shell globális alelnökeként a legmagasabb pozícióban lévő magyar menedzser a világon. Több mint nyolcvan ország 45 ezernél is több benzinkútja tartozik a vezetése alá. A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán (a mai BGE) szerzett kereskedelmi végzettséget 1984-ben Két évig a Sugár üzletközpont üzletvezető helyettese volt, majd elhívták a Shell-hez, ahol az elmúlt harminc évben számos pozíciót töltött be, a globális kereskedelemért felelős alelnöki pozíció 2014 óta az övé. István vezetői hitvallása, hogy a  jó vezető tudja motiválni az embereit és képes arra, hogy saját elkötelezettségével érzelmileg bevonja a munkatársakat. Gyakran hangoztatja, hogy sokkal fontosabb az érzelmi intelligencia, mint a racionalitás.

Dr. Zolnay Judit 20 éves felsővezetői gyakorlattal rendelkezik. A new yorki székhelyű globális biztosítótársaság, a MetLife vezérigazgatójaként két ország működését felügyelte az elmúlt 8 évben, folyamatos növekedési eredményeket elérve csapatával. Megelőzően svájci, francia és angol hátterű pénzintézeteknél üzletágat vezetett és értékesítési csapatokat irányított. Judit büszke arra, hogy inspiráló és szakmai, egyben emberi fejlődési lehetőséget biztosító környezetet tudott teremteni csapatainak és érzelmi elköteleződést a közös célok elérése érdekében. Jelenleg vezetőképzéssel, executive coachinggal és üzleti stratégiai tanácsadással foglalkozik magyar és nemzetközi vállalatok felsővezetőinek támogatásán keresztül.

 

Vendégelőadó:

Gundel Takács Gábor
újságíró, műsorvezető,
sportriporter, kommentátor

V

v

 

 

Témavezető tréner:

Juhász Erika PCC, ACTC
senior executive coach,
team és group coach és tréner

 

 

V

 

Fókuszban:

Mint ahogy egy ember élete, úgy a vezetői lét is történetekké formálódik, melyek segítségével tárolódnak és rendszereződnek a vezetőre vonatkozó emlékeink. Egy vezető tevékenysége, az általa képviselt értékek történeteken keresztül „láthatóak”, a környezet pedig egy narratívát alkot ezekből, ami meghatározza, hogy kik is ő, mint vezető. Ezekben a narratívákban megjelennek erősségek, de negatívnak ítélt tulajdonságok is. Az értékek, beállítódások, hozzáállások a mindennapi életben többnyire a háttérben maradnak, és akkor kerülnek ismét a figyelem középpontjába, amikor olyan helyzetek adódnak, amelyek éppen ezeket kérdőjelezik meg. A tréningen a résztvevők felemelő és nehéz történeteivel foglalkozunk majd, ami alapján elkészíthető egy saját történet térkép és vezetői narratíva.

Közelebbről!

Gundel-Takács Gábor újságíró, műsorvezető, sportriporter, kommentátor, egész életét végigkísérte a kommunikációs és a sport. Valójában a társaságkeresés, és a tanulás mögött ugyanaz a mozgató erő áll: a kíváncsiság. A kíváncsiság mellett a művészekben és az újságírókban van egy másik késztetés is: a történetmesélés. S ha nem is mindenki történetmesélő, mindenki történet hallgató. Különféle történetek példáiból és tanulságaiból építjük a saját személyiségünket a munkában és a magánéletben egyaránt. Ezért fontosak az olyan előadások, amelyek a kommunikációról szólnak, akár történetmesélők, akár befogadók vagyunk.

Jókedvű vezető – hogyan legyünk eredményesebbek humorral
2024.03.07.

Vendégelőadó:

Kötcsei Csaba 
HBO MAX európai merketingvezetésének tagja és nemzetközi kreatívcsapatának vezetője

v

vvv

v

v

Témavezető tréner:

Bincze Bea PCC, ACTC
executive coach, beszéd coach, mentor és tréner

V

 

 

vV

Fókuszban:

Azt nem ígérjük, hogy stand up előadás lesz, de azt igen, hogy jó hangulatban dolgozunk, és sok hasznos módszert és ötletet kapnak a résztvevők, hogy többet és magabiztosabban használják vezetőként a humort. Napjainkban egyre több kutatás támasztja alá, hogy a humor jó üzlet. Elősegíti a kommunikáció, erősíti a kapcsolatokat, segít a bizalom kialakulásában, a kreativitásban, és a stresszel is könnyebben tudunk megküzdeni a segítségével. És az a jó hír, hogy ez is fejleszthető, mint a többi vezetői készség. A workshopunk során először felfedezzük saját humor szokásainkat. Mi az, ami már most is jól megy, és hogyan tudunk több humort vinni mindennapjainkba. Vezetőként nagyon fontos, hogy hogyan tudunk humor-barát környezetet kialakítani, ahol az emberek bátran mernek nevetni. Hogyan segíthetjük elő, hogy együtt nevessünk, ne egymáson. Mit tegyünk, hogyha a humor mégsem úgy sül el, ahogy akartuk. És napjaink globális világában arra is ránézünk, mire érdemes figyelni multikulturális környezetben a humor használatánál. A nap végére mindenki elkészítheti a saját humor akciótervét.

Közelebbről!

Kötcsei Csaba 
HBO MAX európai merketingvezetésének tagja és nemzetközi kreatívcsapatának vezetője

„Kötcsei Csaba vagyok, az HBO Max európai marketingvezetésének tagja és nemzetközi kreatívcsapatának vezetője. 3-gyermekes és egy kutyás patchworkcsalád-apa, díjnyertes nyilvános beszédmondó, koca kerékpáros, sífutó és pingpongos, team coach és zugíró. Az egyetlen voltam a Közgáz évfolyamból, aki reklámügynökségnél helyezkedett el. Végleg beszippantott az alkalmazott kreativitás és digitális kommunikáció határok nélküli világa. A hétköznapokban azon kísérletezek, hogy lehet a különböző szakterületek közötti együttműködés és versengés egyensúlyát legalább ideiglenesen előidézni. Jelenleg 70 fős, 15 nációból álló, 10 európai fővárosban működő csapatommal azon dolgozunk, hogy eljuttassuk több, mint 20 millió előfizetőnkhöz a világ legjobb történeteit az HBO Max streaming plattformon. Nem vagyok humorista, de magánéletemben és a munkahelyen is fontos számomra a jó kedv, a humor.”

Bincze Bea PCC, ACTC
executive coach, beszéd coach, mentor és tréner

„Számomra a fiam kamaszkorának és a COVID-nak az átvészelésében rengeteget segített a humor. Emiatt csatlakoztam 2021-ben az Alkalamazott és terápiás humor egyesülethez (AATH). A humorkonferenciákon rengeteg ötletet és módszert kaptam, amik segítenek abban, hogy mindennapjainkban egyre többet nevessünk, és kevesebbet panaszkodjunk. Azt gondolom, erre Magyarországon is nagy szükség van. És mióta tudatosan is edzem a humor izmaimat, egyre több vices dolgot veszek észre magam körül.

Multikulturális csapatok teljesítménye: egységben vagy sokszínűségben az erő?
2024.03.21.

Vendégelőadó:

Király Gábor
108 szoros válogatott kapus, ötszörös aranylabdás játékos,
Király Sportlétesítmény és Király Sportegyesület alapítója, vezetője

V

v

 

 

Témavezető tréner:

UJ Anikó ACC
executive coach, vezetési tanácsadó

 

 

 

v

 

Fókuszban:

Stephen Covey szerint „Az erő a különbségekben rejlik, nem a hasonlóságokban.”
De mennyire javítják vagy éppen rontják egy csapat teljesítményét a tagok közötti kulturális különbségek? Globalizált világunkban szinte minden szervezet napi valóságként éli meg a „multi-kulti” jelenségét: nem is kell multinacionális cégnél dolgozni ahhoz, hogy különböző háttérrel és értékrenddel érkező munkatársak kerüljenek egy csapatba. Mit jelentek ezek a kulturális különbségek a napi munkában és milyen hatással vannak a szervezet teljesítményére? A program során a sportból, katonai elitalakulatoktól és globális nagyvállalatoktól vett példák és tanulságok megismerése mellett a résztvevők arra is rátekintenek, a saját nemzeti és vállalati kultúrájuk mennyiben ösztönzi a csapatokat jó teljesítmény elérésére, illetve vezetőként mit tehetnek azért, hogy ne csak „teljesítményorientált”, hanem ténylegesen jól teljesítő csapataik, szervezeti kultúrájuk legyen.

Közelebbről!

Király Gábor 108-szoros, válogatottsági rekorder kapus 26 évet töltött a profi labdarúgásban, ebből 18 évet Németországban és Angliában, összesen 882 mérkőzésen lépett pályára. Szerepelt a legrangosabb klub versenysorozatban, a Bajnokok Ligájában, és míg 40 évesen a legtöbb játékos már rég visszavonult, ő ekkor koronázta meg pályafutását egy Európa-bajnoki szerepléssel, 2016-ban Franciaországban a magyar válogatott kulcsembere, a közönség kedvence volt. Aktív pályafutása lezárása után saját sportegyesületét, sportmárkáját építi, és közben a legnagyobb hazai és nemzetközi vállalatok (Audi, BPW Hungária, CIB Bank, Szerencsejáték Zrt.) felkérésére tart előadásokat, workshopokat életpálya, karrier, motiváció témakörben. Nála jobban nem sokan tudják, hogyan lehet nagy nyomás alatt is – mondjuk 40.000 őrjöngő ellendrukkerrel a háta mögött – magas szinten teljesíteni. Megvan a maga receptje róla, hogyan érdemes feldolgozni a sikereket, vagy túllépni a kudarcokon, mi a titka a csapattagok sikeres együttműködésének, és mire építsünk, ha fel szeretnénk ébreszteni a belső motivációt kollégáinkban. Király Gábor a Bundesligában és a Premier League-ban nem csak védett. Tanult, megfigyelt és a legapróbb részletekig elsajátította, hogyan működik külföldön a piaci alapú sportgazdaság. Ezt a tudást, tapasztalatot hozta haza Magyarországra, és ebből nyújt egyedileg cégre szabott ízelítőt motivációs előadásai során is.

Túl a csúcson? – Élet a felsővezetői lét után, élethelyzet- és karrierváltás
2024.04.04.

Vendégelóadó:


Risztov Éva
olimpiai bajnok úszó

 

 

v

V

Témavezető tréner:

Forgách Géza ACC
executive coach, pszichológus, tréner

 

 

 

V

Fókuszban:

Egy sportoló számára az olimpiai aranyérem megszerzése jelenti a karrier csúcsát. De hogyan tovább? Van-e élet a csúcson túl? Vagy nem is ez a valódi csúcs? Meghívott vendégelőadónk nemcsak az olimpiai bajnoksághoz vezető útról mesél, hanem betekintést ad a teljes karrier- és életmódváltás kulisszatitkaiba is, megosztva saját tapasztalatait és tanulságait az újrakezdésről. Ezt követően témavezetőnk segítségével a résztvevők megismerkednek azokkal a legnépszerűbb változáskezelési modellekkel és gyakorlati technikákkal, amelyek segítségével megkönnyíthetik a saját és mások életét egy-egy nagyobb változás előkészítése és végrehajtása kapcsán – akár a magánéletben, akár a munkahelyen.

Közelebbről!

Risztov Éva
olimpiai bajnok úszó
1998-ban, 13 évesen szerezte első magyar bajnoki aranyérmeit, 1999-ben már hatszoros magyar bajnok volt: az ötven méter kivételével minden gyorsúszószámot megnyert. A 2012-es londoni nyári olimpián négy versenyszámban indult, a 10 km-es nyílt vízi úszásban a versenyben szinte végig élen haladva, nagyon taktikus versenyzéssel, sokáig több testhosszal vezetve, az utolsó métereken hatalmas küzdelemben olimpiai bajnok lett. 2016-ig összesen három világbajnoki ezüstérmet, hét Európa-bajnoki ezüstérmet, egy Európa-bajnoki bronzérmet, hatszor rövid pályás Európa-bajnoki címet, hétszeres ifjúsági Európa-bajnoki, a felnőttek között ötvennyolcszor országos bajnoki címet szerzett.

2017. februárban jelentette be visszavonulását az aktív versenyéletből. Azóta sportmenedzserként, a II. Kerület Sport Kft. úszóiskola vezetőjeként és motivációs előadóként dolgozik, mellette a Magyar Úszó Szövetség Elnökségi tagja, az Olimpiai Bajnokok Testületének elnöke.

A tréningnapok felépítése:

 • 9.00 – 10.00 Mindegyik napot egy közismert szaktekintély indítja (előadás)
 • 10.00 – 10.30 Q&A,
 • 11.00 – 16.00  Témában jártas tréner ráépíti a témára a nap hátralevő részét (gyakorlati alkalmazás)
 • Tanusítvány kiálltáshoz: 2 hiányzás lehetséges.
 • Hiányzás esetén a résztvevők egyénileg egyeztetnek a pótlás módjáról a témavezető trénerrel.

A program szakmai vezetője:

Kérdéseire örömmel válaszol a képzés vezetője:

Komócsin Laura MCC
laura.komocsin@businesscoach.hu e-mail címen,
vagy telefonon: + 36 20 33 53 769

Csúcsvezetői Akadémia jelentkezés

Előadóink, trénereink

For an English Brochure and timetable please click the buttons:

Timetable 2023/24
brochure

A Csúcsvezetői Akadémián végzettek az alábbi cégek felsővezetői:

Köszönjük a bizalmat!

Résztvevőink mondták

Csúcsvezetői Akadémia jelentkezés
VIDEÓK
Órarend 2023/24
Mindenek előtt szeretném kifejezni hálámat az egész csapat irányába, akik részt vettek a XXI. századi Csúcsvezetői Szabadegyetem létrehozásában.
Rendkívül inspiráló számomra. Nagyon sok új dologgal találkozom itt, de a már régóta ismert és alkalmazott vezetői módszereimet is lehetőségem van újragondolni az egyes találkozókon hallottak alapján.
Magabiztosan kijelenthetem, hogy bőségesen megtérül(t) számomra a megfizetett részvételi díj.
Bagossy Tamás, Webeye ex-ügyvezető XXI. századi Csúcsvezetői Szabadegyetem résztvevő
„A XXI. Századi Csúcsvezetői Szabadegyetem több szempontól is nagyon sokat segített a szó szoros értelmében vett felsővezető fejlődésemben.

Egyrészt nagyon hasznos ismereteket adott egy sor „trendy” témában, amolyan „borest” jellegűen: sok mindent kóstoltunk, mely tételekből az érdekesebbekben el lehetett merülni később.

Másrészt a kiváló külsős előadók nagyon hitelesen képviseltek egy-egy témát. Személyük, előadásmódjuk az élethez vagy az üzlethez való más megközelítésmódjuk sokszor szemfelnyitólag hatottak rám.

Harmadrészt a többi felsővezetővel való találkozás remek lehetőséget nyújtott a networkingelésre.”

Berényi Attila, Szentkirályi, Pepsi Magyarország ügyvezető igazgató

Előadóink képekben:

Vállalati belső és vezetői coach

Kétféléves képzés, melyben igyekeztünk olyan tartalmat létrehozni, amely a szakmaiságának legjavát ötvözi.

Vállalati belső és vezetői coach

Vállalati belső és vezetői coach (Corporate Internal and Executive Coach) kétféléves képzés, melyben igyekeztünk olyan tartalmat létrehozni, amely a szakmaiságának legjavát ötvözi.

A majd 100 éves hagyományokra visszatekintő és egyben dinamikusan megújuló Budapesti Corvinus Egyetem a releváns gazdasági, szervezetfejlesztési ismereteket, a Business Coach Kft. pedig a naprakész coaching elméleti és gyakorlati ismereteket, a piaci és ügyfél igényeket folyamatosan detektáló és ahhoz maximálisan igazodó rugalmas, agilis szemléletet hozza a képzésbe.

A képzéssel célunk, hogy a Corvinus és a Business Coach Kft. a szakmai tartalmat tekintve a igazán nívós coach képzést hozza létre nemcsak a hazai, de a régiós piacon is, és garancia legyen arra, hogy a képzésen részt vevők megbízható szakmai tudás birtokosai.

Tovább >>

Csúcsvezetői Klub

Csak felsővezetőknek szóló esti klub program, negyedévente.

Csúcsvezetői Klub

Csak felsővezetőknek szóló zártkörű klub, ahol minden alkalommal 2 felsővezető mesél 10-15 percben a céljaikról, hogyan jutottak el idáig, mire büszkék, milyen sikereket értek el, majd arról, hogy mi most az aktuális kihívásuk, amihez örülnének a többiek tapasztalatainak/ötleteinek.

Ezután brainstorming következik a többi résztvevővel, hogy még milyen lehetőségeket próbálhatnának ki.

Tovább >>

Tréning portfóliónk

Fejlesztő tevékenységének alapvető megközelítési módja az élményalapú tudás gyakorlati készséggé alakítása!.

Tréning portfóliónk

CÉLUNK:  hogy az elméleti fejlesztésen túl azonnal használható gyakorlati eszközöket is adjunk a résztvevők kezébe, és támogassuk személyes fejlődésüket az adott kompetenciákat igénylő helyzetekben való hatékony működés és együttműködés érdekében. Minden programunkra igaz: a tréningek során a résztvevők az intenzív, gyakorlatias és interaktív programmal naprakész tudást szereznek.

Tovább >>

További szolgáltatások

A Business Coach Kft – nomen est omen – 2004-től business coaching szolgáltatással foglalkozik, de 2007-től a portfóliója kiegészült coaching és coaching-szemléletű vezetőképzéssel, majd ezt követően egyéb vezetőképző programokkal és szervezetfejlesztéssel.