A Business Coach Kft szervezetfejlesztő tanácsadó kollégája, Kósa Gyula egy ötrészes sorozatban foglalja össze Lencioni diszfunkcionális csapatokra vonatkozó meglátásait, amelyeket kiegészítünk a problémák kezelésére szolgáló, magas színvonalú megoldásainkkal.

Számos problémát okoz, ha egy csapat nem jól működik, de honnan tudhatja a vezető, a csapattag vagy a külső szemlélő, hogy gond van az adott csapat működésével?
A rendellenes működésnek épp úgy jelei vannak, mint a sikernek, és aki képes azonosítani ezeket a figyelmeztető jeleket, az közelebb kerül a problémák gyökeréhez. A tisztánlátást és a problémás csapatműködés felismerését segíti elő Lencioni gyakorlati tapasztalatokon keresztül kidolgozott, letisztult elmélete, amely jól megragadható fogódzkodókkal segíti a megértést.

Egyértelmű figyelmeztető jelek egy rosszul működő csapatra:

  • Az elszámoltathatóság hiánya. (Ha senki sem hajlandó beismerni a hibáit, vagy felelősséget vállalni tetteiért, nehéz lehet egy csapat hatékony működése.)
  • Személytelen kommunikáció…
  • Az elköteleződés hiánya…
  • Konfliktuskerülés…
  • Mikromenedzsment…

Mi az az 5 problémás viselkedésmód?
Patrick Lencioni XXI. századi úttörő könyvében (The Five Disfunctions of a Team®) azonosítja és jól felismerhetően elkülöníti a csapatműködés öt rendellenességét azon kulcsfontosságú magatartásformák alapján, amelyekre minden csapatnak szüksége van a sikerhez: bizalom, konfliktuskezelés, elkötelezettség, elszámoltathatóság és eredmények.

Ezek alapján a csapat 5 diszfunkciója a következő:

 

  • Az eredmények elhanyagolása.
  • Az elszámoltathatóság elkerülése.
  • Elkötelezettség hiánya.
  • A konfliktustól való félelem.
  • Bizalom hiánya.

Kezdjük az alappal!

1. rész: A BIZALOM

A működési zavarok közül talán a legfontosabb a bizalom hiánya, épen az a terület, amely ha rendben van, akkor a csapat alapját képezi.

A bizalom az első és legfontosabb tényező a csapatkörnyezetben. A bizalom lehetővé teszi a csapat tagjai számára, hogy biztonságos kapcsolatot alakítsanak ki. Biztosítja azt a védett közeget, amelyben az emberek aggodalom nélkül megoszthatják egymással az információkat, sebezhetőségeiket és hiányosságaikat, vagy akár a félelmeiket is. Patrick Lencioni szerint a bizalom leginkább a sebezhetőségről szól. A csapattagok, akik bíznak egymásban a közös működés során megtanulják, hogy miként legyenek nyitottak, sőt! hogyan legyenek akár „kiszolgáltatva” is egymásnak kudarcaik, gyengeségeik vagy félelmeik miatt. A sebezhetőségtől való félelem megakadályozza a csoportban a bizalom kiépülését.

Bizalom nélkül a csapat tagjai nem lehetnek őszinték egymással, és ennek messze ható következményei vannak.

Mit jelent a gyakorlatban a rendellenesen, „nem bizalomban működő” csapat?
Ez a problémás helyzet akkor fordul elő, ha a csapattagok vonakodnak attól, hogy feltárják sebezhetőségeiket egymással szemben. Nem hajlandók beismerni hibáikat, palástolják gyengeségeiket, vagy eltitkolják, ha valamilyen segítségre szorulnak. A csapattagok bizonyos mentális kényelmi szintje nélkül a bizalom stabil alapja nem alakul ki, annak létrejötte szinte lehetetlen.

A Business Coach szakértői csapata több diagnosztikus eszközt és kezelésre szolgáló programot nyújt a bizalom hiányaként azonosított rendellenességre.
Diagnosztikus eszközök:
https://businesscoach.hu/diagnosztikai-eszkozok/
https://businesscoach.hu/szervezetfejlesztesi-teszt/

A bizalmatlanság kezelését támogató tréningjeink, programjaink:

Ha szeretnél cégreszabottan már most ránézni a csapatodra, keresd szakértőnket bizalommal:

Kósa Gyula
szervezetfejlesztő, tréner, EET
gyula.kosa@businesscoach.hu

Szervezetfejlesztés