English version HERE

Hogyan gondoskodj magadról a bizonytalanságban

„Semmi sem olyan állandó, mint a változás.” – Bob Dylan

Ez az idézet még soha nem volt ennyire aktuális. Az utóbbi időben az átlagosnál is több változást és bizonytalanságot tapasztaltunk.  Nem elég, hogy megoldást keresünk a kialakult helyzetre pl.: iskolák bezárása, home office, utazási szigorítások, de meg kell bírkóznunk a pánikkal, félelmekkel és az érzelmi hullámvölgyekkel.

Megosztok veletek néhány tippet, ami segít higgadtan kezelni a jelenlegi helyzetet:

3 lépés hátra

Ne engedd meg magadnak, hogy bármilyen dráma részesévé válj. Tudatosan lépj hátra, és tekints kívülállóként a helyzetre. Milyen tényeket találsz, amikor leszállsz az érzelmi hullámvasútról?

Figyeld meg a félelmeidet

A félelmek beszorult energiaként uralják testünket. Ebből az állapotból kihívást jelent a racionális döntések meghozása, ami megállít minket a haladásban. A félelmeid tényeken alapulnak, vagy a képzeleted, berögzült történeteid eredményei? Sokat fog segíteni, ha megszabadulsz az elképzelt félelmektől és tiszta fejjel készülsz a valós félelmekre.

Gyakorolj elfogadást

Az elfogadás nem beletörődést, passzivitást jelent. Fogadd el higgadtan azokat a helyzeteket, amelyeken nem tudsz változtatni. Válts perspektívát és tegyél lépéseket annak a megváltoztatására, amire van hatásod és tapints bele a belső bölcsességedbe.

Légy hálás!

Írj egy listát a jelenlegi helyzeted pozitívumairól és az erősségekről, amikkel rendelkezel. Irányítsd a figyelmed ezekre és minden másra könnyebben fogsz megoldást találni. Fókuszálj arra, amid már megvan!

Meditáció és légzőgyakorlat

A meditációnak és a légzőgyakorlatoknak tudományosan bizonyított pozitív hatásai vannak az egészségre. Ezért javaslom, hogy csináld minden nap. Ha csak a lélegzetedre figyelsz néhány percig, érezni fogod a nyugalmat és az új lendületet. Ebből az állapotból a tények is világosabban kirajzolódnak.

Tartsd a kapcsolatot a családdal, barátokkal, kollégákkal

Egy teljesen új világot fedezhetsz fel az online platfromokon. Legyen ez az utazás élvezetes, hagyd hogy a kíváncsiság vezessen. Figyelj másokra és támogasd őket.

Emlékezz arra, hogy bármi is történjen, mindig rendelkezel az erővel, hogy megválaszd a reakcióidat és a hozzállásod.

Terjeszd a kedvességet és segíts másoknak!

Vigyázz magadra!

Kulcu-Gusztafik Anita


Szerző:

Kulcu-Gusztafik Anita

business coach

anita.gusztafik@businesscoach.hu