Február 18-án este, már kilencedik alkalommal adták át Mentor Oscar díjat egyéni és szervezeti kategóriában.

Szervezeti kategóriában az I. díjat a Citibank vihette haza, elismerésként a náluk magas szinten megvalósított reverz mentoring programért. A díjátadón az elismerések mellett, Simon-Horváth Anikó és Gémes Dániel be is mutatta programjukat, amelynek mozgatója a bankon belül létrejött két önkéntes szervezet a „Jövő csapata – Future Community” és a „Generáció network.” Reverz mentoring élményéről beszámolt Tatár Kiss Klára is, aki most, mint mentorált vett részt a programban. II. helyezett az Effemine – Egyesület a Fiatal Nőkért lett a háromszintű mentoring programjáért. A díjat Csontos Tímea vette át.

Egyéni kategóriában az I. helyezettnek járó rangos díjat Endrei-Kiss Judit, a Telenor HR vezérigazgató-helyettese kapta, aki mind vállalaton belül, mind kívül, sokak számára mentorként és vezetőként (is) példakép. Juditot kollégái nevezeték a díjra titokban, akit így teljesen meglepetésként érte az elismerés. Judit hisz abban, hogy a mentoring szemlélettel, ha azt valóban át tudjuk adni, igazi közösségeket lehet építeni. Második Adler Péter lett (Vodafone), aki nagyon felkészülten mentorálja és coacholja munkatársait.Az egyéni harmadik díjat Schubauer Krisztina kapta (Hiventures Kockázati Tőkealap -kezelő Zrt). Ő saját csapatának mentoraként ért el kiváló eredményeket.

Különdíjban részesült a több mint egy évtizedes támogató vezetői munkájáért Apáti Béla, a Rónatabak ügyvezetője és a Jövő reménysége díjat pedig Kovács Ernő az ExxonMobil pénzügyi vezetője kapta.

Gratulálunk a nyerteseknek!

Mentor Oscar díjátadó lesz jövőre is, pályázzatok ti is bátran.
www. mentoroscar.hu