Bosszantja, hogy gyakran megoldások helyett kifogásokat hall?
Előfordul, hogy a visszajelzés során defenzív lesz a kollégája, és nem éri el a kívánt cél?Szeretné, ha innovatívabb lenne a vállalata, de az emberek nehezen lépnek ki a komfort zónájukból?

Ilyen, és hasonló helyzetekben is segíthet a fejlődési szemléletmód kialakítása.

Carol S. Dweck, amerikai pszichológus könyve átértékeli az intelligencia és a képességek  szerepét,  és  segít  új növekedési pályára állni olvasóit. Az ő munkájára is alapozva interaktív módon,  valós  példákon  keresztül tapasztalhatjuk meg, hogyan ismerhetjük fel  a  különféle  szemléletmódokat,  és hogyan tudjuk elkerülni a ránk leselkedő csapdákat. Felfedezzük, hogyan változtatható meg a szemléletmód.

Az  egyéni  fejlődés  mellett  komoly eredményeket  érhetünk  el  a munkahelyeken is a fejlődési szemléletmód kialakításával.

A Business Coach Kft. új interaktív workshopja arra vállalkozik, hogy megmutassa, hogyan befolyásolja a szemléletmód a fejlődéshez való viszonyunkat életünk különböző területein.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a 2015. május 13-án a HVG Szemléletváltás szemináriumon több mint 70 résztvevője aktívan részt vállalt a gyakorlatokban, és sokan szeretnék a vállalatuknál is elterjeszteni vagy erősíteni a fejlődési szemléletet.

Bincze Bea,mindset_hvg szeminarium foto business coach, mentor és tréner saját tapasztalatát ötvözte Carol S. Dweck könyvében ismertetett rendszerrel egy gyakorlatorientált fejlesztő programmá.

Hogy mindez ne múljon el nyomtalanul, legyen lehetőség „saját utánkövetésre”, a programon résztvevők útravalóként megkapják Carol S. Dweck magyarul idén áprilisban megjelent könyvét.

Hiszünk abban, hogy programunk segít résztvevőinknek abban, hogy a különféle szemléletmódok felismerésével és megváltoztatásával sikeresebbé és elégedettebbé váljanak, és ebben segíthetik munkatársaikat is.

További információ: http://businesscoach.hu/vezetokepzes/egynapos-programok-vezetoknek/szemleletvaltas-interaktiv-workshop/