Sikeres 1 to 1 titka

Függetlenül attól, hogy évek óta dolgozol, vagy éppen most kezdtél a sikerhez elengedhetetlen a jó 1 to 1 megbeszélés a főnökkel. Néhány tipp, hogy még hatékonyabbak legyenek ezek a megbeszélések:

1. Napirend!
A legproduktivabb 1 to 1 strukturált és világos célja van. Hatékony lehet, ha már a megbeszélés előtt elküldöd a főnöködnek a napirendipontokat, így elkerülhető, hogy ne veszítsetek értékes időt.

2. Fontos updatek megosztása!
Kulcsfontosságú az updatek megosztása a menedzserrel. Pl: Mit tettem múlt héten, mit csinálok ezen a  héten, itt van az X project eredménye, de vigyázzunk ne túl sok időt töltsünk el ezek megvitatásával. Mérlegeljük, előtte mit szeretnénk kihozni ezeknek a megosztásából. Ne feledjük nem kell mindent személyesen megosztani, helyette rangsoroljunk. Néhány kérdés, amit feltehetünk magunknak ezzel kapcsolatban:

  • Mennyire sürgős? Ha az, ne várjuk meg a következő találkozót, így a menedzser még időben segíthet.
  • Mennyire bonyolult az update? Ha úgy látjuk, hogy esszé hosszú az email amit készítünk, az jó jel, hogy a személyes megbeszélés lesz a megfelelő. Ha rövid az emailünk, küldjük el így nem vesz el majd értékes időt a 1 to 1-ról.
  • Ez egy lehetőség megosztani egy győzelmet. Ne félj megosztani és ünnepelni a sikereket, ez segít a menedzsernek is látni az előrehaladást és elismerni a munkádat.

3. Kérdezzünk sokat!
1 to 1 jó lehetőség egy probléma megvitatására. Gondoljuk át az akadályokat, gyűjtsünk megoldásokat és vitassuk meg a következő lépést. Tegyünk fel olyan kérdéseket, amik az aggodalmaink középpontjában állnak. Például, ha ragaszkodik egy potenciális stratégiához. Kérdezze meg menedzserét, mit gondol X stratégiáról. „Az én javaslatom Y lenne, mi a véleménye erről? Fontos, hogy ne csak felszínes kérdéseket tegyünk fel, hanem valóban gondoljuk át a megoldási javaslatainkat, nem gond, ha nem teljesen kész ötlettekkel állunk elő, de ne csak a menedzserünktől várjuk a megoldást.

4. Tegyünk kötelezettségvállalásokat!
Milyen következő lépésekben egyezünk meg a menedzserrel? Milyen feladatokat fog vállalni a menedzser, illetve mi mit fogunk?

Ez lehet olyan egyszerű is pl. hogy a menedzser vállalja, hogy jelentést küld, amely hasznos lehet a számunkra vagy olyan összetett, mint amikor vállalja, hogy nehéz beszélgetést folytat egy ügyféllel.

5. Hosszú távú célok megvitatása!
Nem kell mindegyik 1 to 1 megbeszélésnek a rövid távról szólnia.  Gondoljunk át, hogyan segíthet a főnökünk a karrierünkben és kérjünk tőle visszajelzést, erősségeinkről, illetve a fejlesztendő területekről, további tapasztalatok szerzéséről. Hasznos lehet, ha már előre elküldjük a menedzsernek a kérdéseinket így előre tud készülni rá.

Ezek az egyszerű változtatások elősegítik a produktivitást, megmutatják a menedzsernek, hogy proaktívan jár el  a munkája és karrierje irányításában, valamint magabiztos a képességeit illetően.

Forrás: Ximena Vengoechea

Aktuális programjaink