Érzés kártya

Érzéseinket nehéz szavakba önteni, gyakran csak leegyszerűsítve azt mondjuk, hogy jó érzés, vagy rossz érzés. Ahhoz, hogy dolgozni tudjunk az érzéseinkkel, nagyon sokat tudnak segíteni az Érzés kártyák, hogy nevet adjunk a „gyereknek”. Legtöbb esetben amikor a coachee szembesül azzal, hogy milyen sokféle érzés is létezik, már az is árnyalja a képet számára, ha megtalálja a legmegfelelőbbet, ami leginkább leírja azt, mit is érez valójában.

Hogyan használjuk?

A doboz 100 érzés kártyát tartalmaz, melyeket jól használhatjuk a coaching folyamat bármely szakaszában.

Diagnózis fázisban legtöbbször arra kérjük az ügyfelet, hogy válasza ki a kupacból azokat, amelyek a legjobban jellemzik a jelenlegi állapotát. Az iránykijelölési fázisban azt gyűjti össze, hogy hogyan szeretné érezni magát a cél elérésekor. Az alternatív gyűjtési fázisban is jól használható. Ekkor véletlenszerűen kihúz a coachee 5 kártyát és arra a kérdésre válaszol, hogy milyen alternatívák jutnának eszébe, ha ezek az érzések lennének épp dominánsak. A döntési fázisban általában az alternatívákhoz társítja a coachee, hogy melyik alternatívánál mi a legdominánsabb kapcsolódó érzés. Az alkalmazás fázisban a folyamatot jellemezheti azzal, hogy különböző megvalósítási szakaszokban hogyan érzi magát.

Az eszköz részletesebb használata, esetleírás megtalálható a Módszertani kézikönyv coachoknak és coaching szemléletű vezetőknek I. – 150 coachingeszköz esetleírásokkal című könyvben.

Természetesen ez az eszköz is olyan, ami sokoldalúan használható, és néha nem is a coach jön rá egy másik alternatívára, hanem maga az ügyfél.  Ezért amennyiben használat közben új variációk jönnek elő, megköszönjük annak megosztását az info@businesscoach.hu email címen és ezt követően névvel elérhetővé tesszük a social médiában.

Komócsin Laura