Értéképítő Coaching eszköz

Sziráki Edit excutive coach

 

Sokszor tapasztalom a coaching ülések során, hogy a direct kérdésekre nehezebben tudják megfogalmazni a válaszaikat a coachee-k. De hát miért is tudnák, hiszen épp dilemmákkal küszködnek, elakadtak, segítségre van szükségük. Ilyenkor jól jöhet egy odaillő eszköz, ami kapaszkodó és átsegít bennünket az elakadt kommunikáción, opciókat kínál, amik közül “csak” választani kell.

Az eszközök segíthetnek a közös nyelv megtalálásában is, ahogy nekem az egyik első ügyfelem kapcsán. Ő állandóan képekben, szimbólumokban gondolkodott, én meg amalyon jó ex-bankár módjára két lábbal álltam a realitások talaján; nehezen haladtunk!

Ő inpirált az értéképítő kifejlesztésére, ami végre hidat épített (hogy a kereteken belül maradjunk) a bal és jobb agyféltekés gondolkodásmódunk közé. A coaching folyamat szárnyakat kapott, én pedig azóta is szeretem használni, az ügyfelek imádnak építeni, a kommunikáción túl, már a tevékenység maga is pozitív módba kapcsolja őket és előhozza a kreativitásukat.

Az eszköz alapja, egy csomag építő kocka, amikre emberi értékek, belső erőforrások kerültek, számszerint 45. Olyanok, mint önbizalom, motiváció, akarat, hit, szeretet, humor, döntésképesség, jövőkép stb.

A coachee-nak meg kell építenie az ideális várát, házát. Kiválasztani minden olyan erőforrást, értéket, ami szerintük fontos egy sikeres, boldog, kiegyensúlyozott élethez.

Második lépésben pedig ki kell szedniük azokat a kockákat, amiken olyan értékek vannak, aminek úgy érzik még nincsenek vagy nem megfelelő szinten vannak a birtokában.

Már maga a válogatási folyamat is izgalmas (pl.: gyorsan lemérhetőek a döntésikpességek) és többnyire megnyitja a kommunikációt, szívesen mesélnek mit miért tartanak fontosnak.

Az építés csak tovább cizellálja a képet. Látható a különbség a képek között, az elsőt várat egy orkán sem söpörné el, és valóban ennek az ügyfélnek nagyon fontos a biztonság. A második vár karcsú, kecses, magasra tör, kifejezve építője kreatív, szárnyaló, kockázatot vállaló mivoltát.

Amikor pedig kikerülnek a hiányos erőforrások sokféle reakció indul el:

  • Volt aki elégedetten nyugtázta, hogy nincs nagy baj, a vár így is áll, jók az alapok, a többit meg megoldjuk, azért vagyunk itt!
  • Előfordult, hogy szinte teljesen lebontotta valaki a várát, aztán amikor belementünk a miértekbe és értelmeztük az elemeket, azok sorra kerültek vissza. Nem meglepően ennek a coachee-nak az önbizalmát kellett leginkább erősíteni.
  • Volt, aki csak tényszerűen nyugtázta; akkor kész is az akcióterv, ezeken a kikerült értékeken dolgozzunk!

A legfontosabb konklúzió a kockák éppúgy “működnek”, ahogy gyerekkorunkban: építeni öröm és közben sok mindent tanulunk önmagunkról.

Sziráki Edit executive coach

2019. június 12.

Aktuális programjaink