Olvasott már a Tesla első számú vezetőjének, Elon Musknak a leveléről, amit az alkalmazottainak írt?

Nagyon magas volt a Tesla üzemeiben a munkahelyi sérülések száma, amit Elon Musk CEO nem nézhetett tétlenül és eljött az a pillanat, amikor, személyesen írt egy e-mailt, minden egyes sérült alkalmazottnak. Ezen levélben kifejezte sajnálatát a sérülések miatt és egyben nagyrabecsülésének is hangot adott a dolgozók munkájáért, amellyel hozzá járulnak a cég sikereihez. Ezen kívül kérte őket, hogy felgyógyulásuk után, személyesen keressék fel őt és meséljék el a történteket.

Az érzelmi intelligencia képessége a hatékony vezetés elengedhetetlen része. Egy jó vezetőnek gyakorolnia is kell, amiről „prédikál” és ha szükséges, példát is kell mutatnia. Nem kell félni a feladatokat delegálni, de ha szükséges, újból kézbe kell vennie a „gyeplőt”. Az alkalmazottaknak érezniük kell, hogy vezetőjük mögöttük áll és bármennyire időrablónak tűnik is, a vezetőnek meg kell teremtenie az együttérzést, a megértést és a megfelelő motivációs technikákat.

Kérdezze meg most magától: 

Mi a csapatom legnagyobb kihívása vagy gyenge pontja?
Mit tehetek azért, hogy a dolgok jobban menjenek?

Erre az egyik jó válasz a coaching eszköztárát megismertető 

125 órás őszi DIADAL EXECUTIVE COACH ÉS COACHING SZEMLÉLETŰ VEZETŐ KÉPZÉSÜNK.

A képzés olyan eszközöket ad, amelyeket hatékonyan tudunk alkalmazni a mindennapokban.

Coaching alapismeretek, a coaching folyamata, fázisai; Önismeret, emberismeret; Pszichológiai eszközök a coachingban; A coaching módszertana, eszköztára I-II. ; Coaching etika, coaching szerződés, ICF kompetenciák; A coaching értékesítése, self-branding; Érzelmi intelligencia; Értő figyelem, kérdezéstechnika;  Stresszkezelés; Konfliktuskezelés coach-ként; Motiváció a szervezetben; Onboarding coaching: az első 90 nap támogatása; Story telling, story processing; Élő coaching gyakorlat meghívott coachee-val; Döntések támogatása coachként; Coaching típusok: egyéni coaching; Team coaching, brief coaching, stb.; Szupervízió; Klasszikus executive coach témák esetekkel

Képzések időtartama:
20 alkalom, 2017. október 3. – 2018. március 13. között (keddenként), 9.00-16.00 óra között 

Részvételi díj: 1.050.000 Ft + áfa
(Tartalmazza: elektronikusan megküldött tananyagot modulonként, valós executive coach helyzetekben próbálhatják ki magukat, vizsga és oklevél kiállítás, melynek első 60 óráját, mint alapozó képzés  az ICF elfogadja, mint ACSTH, külön jelölve: DIADAL Executive Coach, TOP200 vállalatnál gyakorlat lehetősége szupervizorunkkal támogatva, ICF akkreditációra felkészítő 7 óra csoportos és 3 óra egyéni támogatást, illetve a szükséges mentor coach ajánlólevél kiállítását.)

bővebb információ