Szerep-virág

A Business Coach Kft. virágos logóját hasznosítva találtam ki ezt az eszközt és gyakornokunk, Pintér Dorottya meg is rajzolta.

Belül van a kör az “ÉN”, ami ha kicsi, akkor kevés idő van magamra. A szirmok az alábbi szerepeink csoportosítva:

  • Családi szerepeink: szülő, társ, gyerek.
  • Munkahelyi szerepeink: szakember, vezető, beosztott.
  • További szerepeink: barát, diák, gazda…

A hiányzó 3 szirom mi még, ami hiányzik?

Van, akinek az unoka szerep, mert még él nagyszülője, van, akinek az unokatestvér, vagy keresztszülői szerep is fontos. Egyéb szerepek között lehetnek pl. a hobbihoz kapcsolódók, vagy az egyházi, önkénteskedéssel, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatosak. Nyilván nem mindenkinek vannak meg ezek a szerepei, mert lehet, hogy nincs társa, vagy gyereke, de nekik lehet, hogy mással tehető teljessé a viráguk/világuk.

Az internetről ingyenesen, színesben letölthető verzióban a narancsszínű vonal az átlagos/kiegyensúlyozott, a kék vonal az abba az adott szerepbe betett energia, a piros vonal a kapott energia, amiket itt a könyvben a szürke különböző árnyalataival érzékeltetek.

Esetleírás (részlet)

Ez a példa azt jelenti, hogy az illető a szülői feladataiba nem sokat tesz bele (mert elvált apuka, aki csak kéthetente hétvégén van a gyerekeivel, de amikor találkoznak, abból rengeteget meritkezik. Viszont idősek a szülei, ezért abba a szerepébe nagyon sokat kell beletennie és sajnos abból keveset kap vissza most érzelmileg. Társként keveset tud adni és kapni is, mert most nem ezen a szerepén van a fő fókusza.

A munkahelyén a hibrid munkavégzés miatt a vezetői és beosztotti szerepébe is többet kell most beletennie, mint amennyit kivesz belőle, de a szakmai feladatait olyan nagy rutinnal végzi, hogy abban gyors sikereket tud elkönyvelni.

Barátaival ritkán találkozik, de akkor utána az napokra feltölti az akkumulátorát. Beiratkozott egy szakirányú továbbképzésre, amivel sok a feladata (beadandók, vizsgák), de kb ugyanannyit nyer is belőle. Kutyájával csak a minimumot foglalkozik a szokásos sétáltatás keretében, de a kisállata nagyon meghálálja ezt is. Ebből arra a felismerésre jutott és azt a vállalást tette magának, hogy több programot szervezett a barátaival, így nyugodtabban, türelmesebben tudta a szüleit támogatni a nehéz időszakokban.

Komócsin Laura MCC senior executive coach

DIADAL Team és group coaching képzés
NEMZETKÖZI AKKREDITÁCIÓ ACC ÉS PCC ELŐKÉSZÍTŐ